Trochę faktów.
Czytając wczarajszy głos pomorza i koszaliński,które de facto nie pozostawiły suchej nitki na Platformie Obywatelskiej,czytaj-Karpiniuk-poseł na którego polecenie dokonano tego wandalizmu politycznego oraz radni Hok i Parus-marionetki jest mi po prostu przykro.Wywnioskować można tylko jedno-obstrukcja w czystej postaci.Ich zachowanie i poniekąd pokrętne tłumaczenia dlaczego głosowali przeciw nie przemawiają do normalnego ,przeciętnego i nie tylko mieszkańca naszego miasta.Nie można się dziwić opozycji tj.chyba SLD lub tym co po nim zostało,bo Ci walczą o to czy w ogóle będą w następnej radzie.
Pokretne tłumaczenia tj.wypowiedź telewizyjna radnego Hoka,który stanowczo stwierdził,że "sam mam głowę i sam zdecydowałem się zagłosować przeciw,nic nie było ustalone i Karpiniuk nie decydował za mnie".
Za minutę kolejna wypowiedź telewizyjna ,tym razem radnego Parusa"tak ustaliliśmu na zarządzie Platformy ,że zagłosujemy przeciw budżetowi"
Kolejna wypowiedź, tym razem Karpiniuka "złamane zostały zasady uchwalania budżetu"
Prezydent więc wyszedł z inicjatywą i powiedział"wycofuję autopoprawki i proszę przegłosować ten budżet wcześniejszy bez autopoprawek i po zaopiniowani przez RIO.
I co? Hok i Parus nie chcieli przegłosować także i tego budżetu.Żałosne.Byłbym wdzięczny gdyby ktokolwiek przedstawił przepis,który obliguje prezydenta do tego ,aby każda autopoprawka była opiniowana przez RIO.Nie szukajcie ,bo takiego przepisu nie ma.Najdziwniejsze jest to ,że takie fanaberie wygłasza prawnik Karpiniuk
Warto wspomnieć ,że projekt budżetu wraz z autopoprawkami Prezydenta Radni otrzymali dużo wcześniej i zapoznali się z nim ,a zmiany wynikały głównie z ustaleń z Radami Osiedli czyli po prostu Prezydent spełnił wiele rządań,próśb mieszkańców.Te uzgodnienia trwały wiele tygodni i były tak bardzo na wszystkim potrzebne.Czy nie o to chodzi?
I tak po kolei Karpiniuk o prodcedurach,Hok tak bo tak,Parus ,bo budżet jest zbyt bardzo pro-inwestycyjny.
.I z czego tu się cieszyć ,że wszystkim mieszkańcom będzie się żyło trudniej.
Shizofrenia paranoidalna kołobrzeskiej Platformy Obywatelskiej i nie chciałbym być w waszej skórze ,bo mieszkańcy was na księżyc wystrzelą.