Moda na odchudzanie

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Vin » niedziela, 26 mar 2006, 21:29

Straszny bełkot.
Sorrki, ale mam coraz wyższą gorączkę.
Vin
Uzależniony

Postprzez Mafi » niedziela, 26 mar 2006, 22:10

cichy napisał(a):(...) ale dziwne, ze wiekszosc Pan, ktore twierdza, ze odchudzanie sie jest zle, tak naprawde nie ma wiekszych problemow z utrzymaniem odpowiedniej wagi, czy tez wspolczynnika BMI :) nie czuje na sobie wzroku innych ludzi i nie slyszy ich zlosliwych mysli :wink:

No niby jest w tym trochę racji...
Ale ja tu np. wyraziłam swoje zdanie w obecnej sytuacji...
Trudno mi powiedzieć co by było, gdybym ważyła tyle i tyle i wyglądała tak czy siak...
Może wtedy bym miała manię odchudzania się i była zwolenniczką diet, nie potrafię tego powiedzieć, szczególnie, że znam puszyste dziewczyny, które dobrze się ze sobą czują i nie jadą na dietach...
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Morland » niedziela, 26 mar 2006, 22:51

Też bym się tak trochę poodchudzał :roll: :P :P
Głodzeniu się i powolnemu, stopniowemu przechodzeniu w stan niematerialny mówimy stanowcze NIE! Trzęsie mną, gdy widzę na reklamach dziewczyny zupełnie pozbawione ciała, składające się wyłącznie ze skóry i kości. Dobrze chociaż, że nie używają wentylatorów (:P), które rozwiewałyby ich włosy i nadawały specjalny klimat reklamie, bo mogłyby przypadkiem wylądować na planie zdjęciowym w Oslo (zakładając, że zdjęcia odbywały się Toronto). Nie mogę patrzeć na kobiety-szkielety, robi mi się przykro, niedobrze, potwornie źle, po prostu uważam to za nienaturalne, chore i zupełnie niepotrzebne. Zaczyna się od zwykłej diety, a kończy na kolanach grubszych od ud, tylko dlatego, że dziewczyna chciała wyglądać jak modelka z okładki kolorowego czasopisma. Nie wiem komu może się w takim stanie podobać, ale MI na pewno nie - więc nie wiem po co to robi :P Z jednej strony jest takich osób trochę żal, bo popadają w obsesję na punkcie swojego wyglądu i nie potrafią o tym rozsądnie myśleć, ale z drugiej wynika to po prostu ze zwykłej głupoty. Każdy ma swoje wady i niedoskonałości, nie ma ideału i należy się z tym pogodzić. Można oczywiście poćwiczyć na siłowni, albo zastąpić chipsy brokułami, ale nic na siłę i za wszelką cenę, bo można stracić o wiele więcej, niż chciało się zyskać...
Morland
Weteran

Postprzez Sędzia Czesław » niedziela, 26 mar 2006, 22:56

A to już są extremalne przypadki. Jakby nie patrzeć coraz więcej kobiet, a jeszcze więcej facetów (czego jestem przykładem) ma trochę ciałka i w takich przypadkach chęć zgubienia zbędnych kilogramów jest dobra. Ale nie może być to obsesja. Moim zdaniem jedzenie jakiś dziwactw nie jest na to sposobem. Moim zdaniem najlepszym sposobem na schudnięcie jest ruch, dużo intensywnego ruchu i nie nudzącego. Osobiście preferuję grę w piłkę
Sędzia Czesław
Ważniak

Gadu-Gadu: 6008002

Postprzez RUDA » poniedziałek, 27 mar 2006, 15:10

Hasky napisał(a):jezeli mowa o odchudzaniu to na brzuch polecam

Aerobiczna "szóstka" Weidera Kaloryferek murowany bynajmniej w górnych partiach brzucha ale nie wiem czy ktoś z forum to wytrzyma :twisted: :lol:

Potwierdzam zestawik cwiczen calkiem niezly, tylko ze trzeba dysponowac strasznym samozaparciem, silna wola i odrobina wolnego czasu. brak czasu sprawil ze osobiscie wytrzymalam do 15 dnia :oops:
RUDA
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Budyn » poniedziałek, 27 mar 2006, 15:22

zgadzam sie z poprzedniczka :P samozaparcia potrzeba naprawde sporo :)
Budyn
V.I.P

Postprzez Nash Johnson » poniedziałek, 27 mar 2006, 15:24

hasky to cwiczenie ejst w deche:) Qrcze, nie sadzilem ze tak sie mozna przy nim zmachac! Super! wczesniej o nim nie slyszalem! I stwierdzam, ze pomimo na orbazku jest Pani to dla facetów jest to chyba rownei dobrze, radze pomnozyc podane parametry razy 2! niezly wycisk :)
Nash Johnson
Ważniak

Postprzez cichy » poniedziałek, 27 mar 2006, 20:08

to wytlumaczcie mi jeszcze te 'nozyce' z pkt. 5, bo ten rysunek kloci sie z moim wyobrazeniem 'nozyc' :P
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez RUDA » poniedziałek, 27 mar 2006, 20:19

cichy napisał(a):to wytlumaczcie mi jeszcze te 'nozyce' z pkt. 5, bo ten rysunek kloci sie z moim wyobrazeniem 'nozyc' :P

Kurcze z moim wyobrazeniem "nozyc" tez sie kloci, wiec robilam to po swojemu, takie zwykle, noramalne nozyce z nozkami kilkanascie cm nad ziemia. a rysunek po prostu olalam :) bo chyba cos poknocili :D :P
RUDA
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Budyn » poniedziałek, 27 mar 2006, 20:19

Nash Johnson napisał(a):radze pomnozyc podane parametry razy 2! niezly wycisk :)

w tym cwiczeniu wlasnei chodzi aby robic tak jak tam jest to rozpisane bo jak pomnozysz to nie dasz rady po tygodniu a tak miesnie sie przyzwyczajaja do wysilku
Budyn
V.I.P

Postprzez Nash Johnson » poniedziałek, 27 mar 2006, 20:28

cichy mi się wydaje, że te nożyce to coś w stylu robienia "rowerka" ;) Nie wiem czy wiesz co to? W przedszkolu takie rzeczy dzieci robia ;)

czytalem troche na temat tego cwiczenia! jest to cwiczenie wzmacniajace mięsnie brzucha!
Tworzy jakis zarys mięsni, oraz rzeźbi je ale jedynie w sytacji gdy okolice brzucha sa juz odtłuszczone! niech się ktoś nie ludzi więc, że mając nadwage 10 kg i ćwicząc prze z6 tygodni będzie miał kratke na brzuchu :) Najpierw trzeba pobiegac :P
Nash Johnson
Ważniak

Postprzez cichy » poniedziałek, 27 mar 2006, 20:31

Nash Johnson napisał(a):cichy mi się wydaje, że te nożyce to coś w stylu robienia "rowerka" ;) Nie wiem czy wiesz co to? W przedszkolu takie rzeczy dzieci robia ;)

czytalem troche na temat tego cwiczenia! jest to cwiczenie wzmacniajace mięsnie brzucha!
Tworzy jakis zarys mięsni, oraz rzeźbi je ale jedynie w sytacji gdy okolice brzucha sa juz odtłuszczone! niech się ktoś nie ludzi więc, że mając nadwage 10 kg i ćwicząc prze z6 tygodni będzie miał kratke na brzuchu :) Najpierw trzeba pobiegac :P

rowerek to rowerek, a nozyce to tak ja Ruda napisala...tak sie mnie wydaje :P
echhh....10kg powiadasz, to ja ide pobiegac :wink:
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez Nash Johnson » poniedziałek, 27 mar 2006, 20:49

To Ćwiczenie jest śiwetne i warto je uskuteczniac mając nawet 50 kg nadwagi, tyle , że wiadomo iz efekty będa inne, niz u kogoś kto nabrał "żywego miesa"i się zamierza "ciąć"
Trzeba robić coś oprócz tego, wiadomo, ze na spalanie najlepsze jest bieganie (nawet sie rymuje:) ) a teraz cieplo juz jest więc mozna biegać i biegać :)
Ale tak juz podsumowyjąc to 6tka Weidera jest świetna! Z resztą wszystko co jest Weidera warte ejst polecenia i uskuteczniania!
Nash Johnson
Ważniak

Postprzez Morland » wtorek, 28 mar 2006, 06:02

6 powtórzeń na jedną nogę, czy 6 powtórzeń w serii (3 na prawą nogę, 3 na lewą)?... tak tylko pytam, bo nie jestem pewien :P A chętnie zająłbym się w ten sposób moim brzuchem ;)
Morland
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark