Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Olga » niedziela, 26 mar 2006, 02:09

"Zawód Szpieg" "Spy Game"
Świetny film sensacyjny. Zazwyczaj filmy szpiegowskie nie przypadają mi do gustu, ale ten widziałam już kolejny raz i za każdym podoba mi się jeszcze bardziej. Wspaniała rola Roberta Redforda, który pokazał całą swoją klasę. Oczywiście na wielkie uznanie zasługuje również Brad Pitt. Solidne aktorstwo, ciekawa i przemyślana fabuła oraz świetne zdjęcia sprawiają, że przez 2 godziny nie można się nudzić. Warto dodać, iż jednym z głównych atutów tego filmu jest również przepiękna muzyka, która wprowadza niesamowity nastrój. Polecam gorąco!

"Cast Away - Poza Światem"
Włączyłam dziś przez przypadek i niestety nie oglądałam od samego początku (na szczęście jutro też leci), ale to nie szkodzi, gdyż już ten filmik widziałam dwa razy. Fantastyczny. Nie mogę się do niczego przyczepić, a jedynie chwalić .... Właściwie wystarczą dwa krótkie słowa i wszystko będzie jasne - TOM HANKS. Ten facet ma coś takiego w sobie co sprawia, że każdy film z jego udziałem jest niesamowity. A jeśli do jego talentu dodać solidny scenariusz i piękne krajobrazy, to wyjdzie coś czego nawet polecać nie trzeba.
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Flo » niedziela, 26 mar 2006, 08:21

Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kamila » niedziela, 26 mar 2006, 10:30

Obrazek
Po prostu wygięło mną jak zobaczyłam ten film. Polecam go mimo wszystko, ale tylko osobom o mocnych nerwach :wink: . Wygięło mną, ale z drugiej strony nie obrzydziło, ja już chyba mam znieczulice jeżeli chodzi o takie właśnie sprawy jakie zostały przedstawione w filmie. Dodam, że muzyczka panująca w tym filmie daje niesmaowite wrażenia :twisted:

WZT: masz jeszcze jakieś ciekawe filmy..? :ninja: :lol:
kamila
Arcymistrz

Postprzez kamila » niedziela, 26 mar 2006, 14:09

kamila
Arcymistrz

Postprzez anula » niedziela, 26 mar 2006, 18:20

"gnijąca panna młoda" kurcze nie myslałam ze tak mi sie spodoba. bardzo fajnie sie ogladało.

"nieodebrane połaczenie" i tu mam dziwny niedosyt. skusiłam sie na ten film bo po pierwsze był produkcji japonskiej, po drugioe horror, a jak wiadomo japonskie horrory najlepsze :) ale jak na horror to nie był straszny, a jak na japonskie pomysły beznadziejny.
anula
Ważniak

Postprzez Flo » niedziela, 26 mar 2006, 18:30

Flo
Arcymistrz

Postprzez kurczaczek » niedziela, 26 mar 2006, 19:00

Francuski numerek
Szczerze mówiąc film za bardzo przereklamowany. :|
Są sceny naprawdę śmieszne przy których nie mogłam się powstrzymać i śmiałam się w niebogłosy [tylko nie liczni mieli tę przyjemność usłyszeć mój śmiech i przekonać się że jest naprawdę donośny :lol: ]
Wspaniała gra Frycza i chyba to wszystko. :]
Koniec beznadziejny.
Zawiodłam sie. :?
Ale nie żałuje bo za bilet zapłaciłam jedyne 10 złotych :P
kurczaczek
Terminator

Gadu-Gadu: 2785812
Postprzez Sędzia Czesław » niedziela, 26 mar 2006, 22:26

Sędzia Czesław
Ważniak

Gadu-Gadu: 6008002

Postprzez Didi » niedziela, 26 mar 2006, 22:39

Didi
Rycerz forum

Postprzez Olcia » poniedziałek, 27 mar 2006, 22:12

Olcia
Rycerz forum

Postprzez kamila » wtorek, 28 mar 2006, 11:55

kamila
Arcymistrz

Postprzez kazió » wtorek, 28 mar 2006, 13:29

kazió
V.I.P

Postprzez FiDo » wtorek, 28 mar 2006, 21:46

FiDo
Arcymistrz

Postprzez Nash Johnson » środa, 29 mar 2006, 13:27

Przyznaję się do błedu, Q rzeczuwiście nie był reżyserem Hostel!

Pomijając jednak ten fakt, to bezsprzecznie można stwierdzić iż film ten ma fabułę strasznie głupią (tak po prostu) przecież on nic ze sobą nie niesie! Kamila napisała, że takie rzeczy się dzieją, no ale nawet jeśli to czy ten film jest oparty na wspomnieniach osoby, która przeżyłai byłą świadkiem tych strawestowanych dantejskich scen? NIE! dlatego też, ja uważam iż osoby które przyczyniły się do powstania takiego filmu nie są do końca normalne! Cały film jest nienormalny (oczywiście ktoś może czerpać przyjemnośc z oglądania takich krwawych scen, no ale jest to juz jakieś odstępstwo od normy i dewiacja) !

Możliwe jest też to, że ludzie Ci są całkowicie normalni a cały film wymyślili po to, bo wiedzieli , że się on sprzeda... bo ludzie lubia oglądać coś innego!! Nie, jednak uważam, że żeby takie coś stworzyć nie mozna być normalnym! i wcale nie uważa, iż reżyser normalny kręci jedynie filmy o misiach i ptysiach!

Trzeba stosownie dobierać środki wyrazu, jeśli oczywiście ma się coś do wyrażenia, moim zdaniem ten film nie wyraża nic!
Nash Johnson
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film