koniec wojska!!!!!!!!!!cywil!!!!!!!!!!!!!!!

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez qrczak » wtorek, 14 mar 2006, 16:11

ewe napisał(a):Myślę ,że 90% tych z gorszą grupą po specjalnym 3 miesięcznym szkoleniu dla wojsk specjalnych przekonałoby sie że nie ma żadnych wad. :lol:

Jakby się komuś wada pogłębiła, byłby płacz że wojska bierze takich ludzi i z naszych pieniędzy trzeba odszkodowania płacić.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » wtorek, 14 mar 2006, 16:26

ewe napisał(a):Myślę ,że 90% tych z gorszą grupą po specjalnym 3 miesięcznym szkoleniu dla wojsk specjalnych przekonałoby sie że nie ma żadnych wad. :lol:

A ja myślę, że po takim szkoleniu nic by z nich nie zostało i trzeba by było wysłać ich na turnus rehabilitacyjny. Nie każdy facet nadaje się na komandosa.
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » wtorek, 14 mar 2006, 17:07

Jasne ,że nie każdy ,ale to taki test przetrwania . Jestem za3- 6 mies ostrym szkoleniem dla wszystkich chłopaków w służbie zasadniczej /bez wyjątku /i za kontraktami dla zawodowych oficerów z oczywistym ograniczeniem ich ilosci . Po co nam taka duża armia i niewyspecjalizowana i na dodatek z dużymi brzuchami . Może wkońcu min. Sikorski zrobi z tym porządek .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » wtorek, 14 mar 2006, 17:15

ewe są organizowane obozy przetrwania dla facetów, byłeś może na takim ?
Vin
Uzależniony

Postprzez kulA » wtorek, 14 mar 2006, 20:03

ewe napisał(a):TAk bybyło najlepiej ,gdyby do wojska szedł ten co chce. Ale na razie jest tak ,że wojsko bierze tylko tych z kat.A. A ja po prostu nie rozumiem dlaczego ten w okularkach ,albo z płaskostopiem nie musi nic robić . To jest po prostu niesprawiedliwe traktowanie .

idac tym tropem to czemu pan prezes jakiejs tam firmy zarazbia wiecej niz sprzataczka, a czlowiek po trzech fakultetach ma wieksze perspektywy niz koles po zawodowce, jakie to niesprawiedliwe prawda?
kulA
Rycerz forum

Postprzez ewe » środa, 15 mar 2006, 10:24

kula > przemysl to co napisałeś ,to całkiem inne rzeczy . A takie porównanie jest w stylu co lepsze woda czy kamera ?
ewe
Gwiazdor

Postprzez kulA » środa, 15 mar 2006, 20:01

ewe napisał(a):kula > przemysl to co napisałeś ,to całkiem inne rzeczy . A takie porównanie jest w stylu co lepsze woda czy kamera ?

nie takie niedorzeczne, wystarczy sie troche wglebic, ludzie maja rozne predyspozycje, jeden jest zdrowy i silny fizycznie a inni np. wybitnie uzdiolnieni intelektualnie, ty chcesz zeby ci niezdolni do sluzby tez sluzyli, to dlaczego ci ktorzy sa zbyt glupi zeby zajmowac wysokie stanowiska ich nie zajmowali, to jest to samo myslenie
kulA
Rycerz forum

Postprzez Michał » czwartek, 16 mar 2006, 22:19

WZT napisał(a):
ewe napisał(a):Może wkońcu min. Sikorski zrobi z tym porządek .

Sikorski????
Ten Radek Sikorski???
WEdlug mnie to jest smiech na sali ....

a według mnie cały rząd to smiech na sali i nic sie na lepsze nie zmieni
Michał
Bywalec

Postprzez ewe » piątek, 17 mar 2006, 09:34

A mnie taka osoba nie dziwi ,jest młody ,na wojsku napewno się zna ,był też na wojnie ,widział to z bliska .Zna języki i jego kontakty zagraniczne mogą mu pomóc w pracy . Widzę ,że wolelibyście kogoś po starej moskiewskiej szkole . To jest minister i nie musi on być wojskowym .
ewe
Gwiazdor

Postprzez qrczak » piątek, 17 mar 2006, 11:40

ewe napisał(a):A mnie taka osoba nie dziwi ,jest młody ,na wojsku napewno się zna ,był też na wojnie ,widział to z bliska .Zna języki i jego kontakty zagraniczne mogą mu pomóc w pracy . Widzę ,że wolelibyście kogoś po starej moskiewskiej szkole . To jest minister i nie musi on być wojskowym .

Jaruzelski też zna się na wojsku, był na wojnie nawet bardziej niż Raduś Sikorski, konatkty ma nawet lepsze niż dawny prezydent Kwach (lepiej go w Moskwie potraktowali), języki tez jakieś zna. Myślę, że też jest dobrym kandydatem, tylko że on po moskiewskiej szkole jest. Jedyna wada jego.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Adam » poniedziałek, 20 mar 2006, 15:02

Ja odbyłem zasadniczą służbę wojskową w Straży Granicznej i wykształcenie wyższe też uzyskałem. Trudno jest mi powiedzieć gdzie jest gorzej.
Adam
Nowicjusz

Postprzez Slayer » sobota, 25 mar 2006, 14:47

markolimp napisał(a):sley to ja jestem twoj dziadek hehe

dziadek jesiona? dobre sobie :lol: :wink:
Slayer
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark