koniec wojska!!!!!!!!!!cywil!!!!!!!!!!!!!!!

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez qrczak » niedziela, 12 mar 2006, 23:11

nawet ci gamonie z kat .E

Masz rację. Nie ma to jak wojsko złożone z żołnierzy niepełnosprawnych na przykład, albo złożone z ludzi ze sporą wadą wzroku, z takim wojskiem każda wojna wygrana, przeciwnik pokonany. A ja mam ze swoich podatków płacić może za to, że ci "gamonie" trafią do wojska i tam nie będą nic robić albo wojsko będzie ich leczyć. Wystarczy mi że płacę chociażby na zawodowych żołnierzy, którzy nie robią nic.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez ewe » poniedziałek, 13 mar 2006, 11:15

Cytat:
nawet ci gamonie z kat .E

Myślcie trochę ,wiadomo ,ze o kalekach tu nie ma mowy ,tylko o tych co psim swędem chcą się migać od obowiązków obywatela .
Jesli ktoś jest kaleką ,niepełnosprawnym lub z jakąś poważną wadą ,równiez w psychice i nie może iść odsłużyc wojska to powinno się o tym pamiętać później kiedy taka osoba chce prawo jazdy ,jakąś odpowiedzialną pracę itp. Nie to ,żeby jej nie dać ,ale powinno się brać to pod uwagę w późniejszym życiu ,że ktoś nie spełnia obowiązku , czyli jakie ma do tego podejście ?
Np: W Ameryce chłopak który nie był w wojsku ma problem z pracą .
ewe
Gwiazdor

Postprzez qrczak » poniedziałek, 13 mar 2006, 12:07

Myślcie trochę ,wiadomo ,ze o kalekach tu nie ma mowy ,tylko o tych co psim swędem chcą się migać od obowiązków obywatela .

A jak udowodnić tym co się migają że się migają :?:
Chyba że Kazczory utworzą specjalny urząd do kontrolowania komisji wojskowych, wszystkich lekarzy i do kontrolowania wszystkich poborowych.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez ewe » poniedziałek, 13 mar 2006, 16:27

To jest moja opinia ogólna o problemie a nie sposób rozwiązania problemów z tym związanych
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » poniedziałek, 13 mar 2006, 17:10

Ale armia też potrzebuje takich "dupków " z kat E czy D nP: do sprzątania ,różnych prac pomocniczych i tego nie rozumiem : dlaczego ich do takich prac nie wcielają , zamiast broni dać mu nóż do obierania ziemniaków, albo łopatę ,miotłę . Dlaczego takie prace mają wykonywać pełnowartościowi żołnierze ,a taki strugający idiotę siedzięć sobie w domku ,albo robić kasę . Każdy obywatel powinien oddać to "co cesarskie c"esarzowi ,a co boskie Bogu"
A jeśli taki nie chce ,to powinno to ciążyć długo na jego życiu.
ewe
Gwiazdor

Postprzez kulA » poniedziałek, 13 mar 2006, 17:39

po pierwsze to ci co sie migaja to dostaja D a nie E, na E to trzeba zasluzyc powaznym kalectwem, po drugie to czemu ktos kto jest niezdolny do sluzby i nie chce sluzyc a zamiast tego woli sie uczyc i robic kariere ma strugac ziemniaki w woju za psie pieniadze a spoleczenstwo ma za niego placic?? wg mnie najlepszym rozwiazaniem jest model stosowany w usa, w pelni zawodowe wojsko, idzie kto chce, dla kogo jest to pomysl na zycie, a jak juz idzie to na pare lat i dzieki temu jest porzadnie wyszkolony, a nie ze odsluzy 9 miechow, pobiega troche, strzeli kilka razy a tak naprawde o walce nie wie nic
kulA
Rycerz forum

Postprzez Koala » poniedziałek, 13 mar 2006, 18:57

kula za przeproszeniem co ty pitolisz... d za za miganie sie hahahahahahah
ja jakos sie nie musiałem migać a pan z komisji powiedział ze z takim uszczerbkiem zdrowia jaki mam ja tylko "d" jak "domek"

ja mam d i nie jestem z tego zadowolony stało sie to nie na moje zyczenie...

Ps. [beeep]&^%$&^%&^%## pijanych kierowców
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez kulA » poniedziałek, 13 mar 2006, 19:24

Koala napisał(a):kula za przeproszeniem co ty pitolisz... d za za miganie sie hahahahahahah
ja jakos sie nie musiałem migać a pan z komisji powiedział ze z takim uszczerbkiem zdrowia jaki mam ja tylko "d" jak "domek"

ja mam d i nie jestem z tego zadowolony stało sie to nie na moje zyczenie...

Ps. [beeep]&^%$&^%&^%## pijanych kierowców

koala przeczytaj dokladnie, nie napisalem ze d to kategoria tych ktorzy sie migaja, tylko ze jak komus sie uda wymigac to dostanie d a nie e, ja tez mam d bez migania, z tym ze ja jestem z tego zadowolony
kulA
Rycerz forum

Postprzez ewe » poniedziałek, 13 mar 2006, 20:55

KULA co do sytuacji w Stanach to sie bardzo mylisz .Na takiego co nie był w wojsku patrzy się inaczej i niechętnie przyjmuje się go do pracy .
ewe
Gwiazdor

Postprzez kulA » poniedziałek, 13 mar 2006, 21:00

ewe napisał(a):KULA co do sytuacji w Stanach to sie bardzo mylisz .Na takiego co nie był w wojsku patrzy się inaczej i niechętnie przyjmuje się go do pracy .

nie wiem, moze, ale tak czy siak jestem za armia zawodowa, to jest zawod jak kazdy inny, jak tak dalej pojdzie to moze zaczniemy masowo powolywac do policji, strazy, sluzby zdrowia etc.
kulA
Rycerz forum

Postprzez qrczak » poniedziałek, 13 mar 2006, 21:13

ewe napisał(a):Ale armia też potrzebuje takich "dupków " z kat E czy D nP: do sprzątania ,różnych prac pomocniczych i tego nie rozumiem : dlaczego ich do takich prac nie wcielają , zamiast broni dać mu nóż do obierania ziemniaków, albo łopatę ,miotłę . Dlaczego takie prace mają wykonywać pełnowartościowi żołnierze ,a taki strugający idiotę siedzięć sobie w domku ,albo robić kasę . Każdy obywatel powinien oddać to "co cesarskie c"esarzowi ,a co boskie Bogu"
A jeśli taki nie chce ,to powinno to ciążyć długo na jego życiu.

Takie rzeczy mogą z powodzeniem robić ci którzy są w wojsku, nie ma sensu żeby osoby migające się od wojska to robiły, gdyby do tego doszło to nasze wojsko nic by nie robiło. Wystarczy juz to, że płaci się zawodowym żołnierzom za to żeby nie robili tego co muszą.
Widzę, że jesteś za odebraniem ludziom możliwości wyboru, niech do wojska idzie ten kto chce, ten kto nie chce niech się uczy, siedzi w domu albo niech zarabia kasę żeby jakoś to dzielne nasze wojsko utrzymać.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez ewe » wtorek, 14 mar 2006, 12:55

TAk bybyło najlepiej ,gdyby do wojska szedł ten co chce. Ale na razie jest tak ,że wojsko bierze tylko tych z kat.A. A ja po prostu nie rozumiem dlaczego ten w okularkach ,albo z płaskostopiem nie musi nic robić . To jest po prostu niesprawiedliwe traktowanie .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » wtorek, 14 mar 2006, 13:06

Bo ten w okularkach ma wadę wzroku i się nie nadaje, bo jeszcze strzeli nie tam gdzie trzeba, a ten z płaskostopiem ma wadę postawy, która może mu się jeszcze pogłębić no i wojsko nie zapewnia obuwia z wkładkami ortopedycznymi.
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » wtorek, 14 mar 2006, 13:57

Myślę ,że 90% tych z gorszą grupą po specjalnym 3 miesięcznym szkoleniu dla wojsk specjalnych przekonałoby sie że nie ma żadnych wad. :lol:
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark