gdzie można posiedzieć bez wdychania dymu?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Demurrer » piątek, 3 mar 2006, 15:50

Taki jest niestety problem, że właścicieli lokali (w ogólności) nie interesuje to, co się dzieje pod lokalem. Normą jest natomiast sytuacja, że jeżeli w lokalu dochodzi do scysji, to reakcja ochrony sprowadza się do wyrzucenia delikwentów na zewnątrz, aby tam się okładali.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Didi » piątek, 3 mar 2006, 16:04

Nash musialbys zatrudnic wiele osob zeby stali na dole na gorze lokal znajduje sie na dole i jest chroniony w lokalu nie ma prawa sie nic wydarzyc jak dzieje sie cos na gorze tez ochrona interweniuje ale jesli dzieje sie juz cos po zamknieciu drzwi i ktos sie oklada czego sam nie widzialem jakos nigdy to powinna reagowac juz policja stoi tam przeciez mnostwo taksowek ktore tez moga zglosic policji dany incydent...
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez rysio » piątek, 3 mar 2006, 19:47

Suzy napisał(a):
rysio napisał(a):... to jest bardzo egoistyczne podejście :|

... każdy jest w tej rozmowie trochę egoistą ... Ty nie chcesz wdychać dymu i nie starasz się zrozumieć co znaczy bycie w nałogu ... ja jako palaczka <popalająca, bo przecież rzucam :roll: > chcę w spokoju palić ... i nie słuchać wymówek, gdyż w lokalu jest przecież pełne przyzwolenie na to ... i jeśli mimo to idziesz tam to jednak w jakimś stopniu się na to godzisz... nie możesz w lokalu dla palących wymagać by palący nie palili ... lub złościć się jeśli to robią... to absurd ... to sami palacze wiedząc, że masz takie poglądy mogą z troski o Ciebie i z sympatii odejść na bok ... ale to ich decyzja a nie Twoje nakazanie powinno nimi kierować ... tak myślę ... [smilie=hmmm.gif]

ja staram sie zrozumiec to ze ktos jest w nalogu, ale nie rozumiem jak mozna faktem, ze sie jest od czegos uzaleznionym, usprawiedliwiac to ze sie kogos otruwa.
faktem jest ze jesli ide na impreze do lokalu gdzie mozna palic (czyli (o zgrozo) - niestety do jakiegokolwiek lokalu w tym miescie i kraju), to godze sie na to ze inni pala, ale skoro, jak sama mowisz, nie mam wyjscia, to jestem przez spoleczenstwo zmuszany, niestety. gdybym sie postawil i nie poszedl do knajpy ze znajomymi palaczami to by mnie znielubili i nie mialbym znajomych, bo prawie kazdy dzis pali, niestety czlowiek to istota stadna i potrzebuje grupy do funkcjonowania w spoleczenstwie. samotnosc przytlacza i frustruje.
a swoja droga jak mozesz "w spokoju palic" ze swiadomoscia ze trujesz innych ludzi oprocz siebie?
rysio
Terminator

Postprzez ewe » piątek, 3 mar 2006, 19:57

Skończyły się czasy p.Gromka /a propos Krótkiej Piłki/ ,że można stanąć w czyjejś obronie i ewentualnie dostać w "ryj" ,teraz trzeba liczyć się z ogromnym ryzykiem ,włącznie z utratą życia od jakiegoś debila na prochach ,a w rzeczywistości takiego, któremu nawet dziewczyna spuści manto. Przed kolegami to tacy są nawet damskimi bokserami.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Uri » piątek, 3 mar 2006, 19:57

dla odmiany teraz palaczy bedzie sie "zmuszac" do roznych rzeczy. rownowaga i sprawiedliwosc, idea demokracji, taa.
moze ktos moglby wymislic siakies 3-cie rozwiazanie. np. zdelegalizowac wyroby tytoniowe.
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Vin » piątek, 3 mar 2006, 21:29

Absolutnie nie chciałam wywołac takiej burzy.
Nie będe tu nic pisała o River, nie mam zamiaru nikogo denerwować.
Wiem, że każdy stara się jak może i chce jak najlepiej.
Po prostu do chłopakow w Skanpolu mam większe zaufanie i wiem, że jak się coś dzieje i poproszę o pomoc to nikt nie zleje mnie głupim uśmiechem i jeszcze głupszym tekstem.
Vin
Uzależniony

Postprzez Tisaja » piątek, 3 mar 2006, 22:06

Vincenta.... ale troszkę niesprawiedliwa jesteś... albo nie zawiele chodzisz w nocy po lokalach.... Jedyna ochrona ,która jest naprawdę niekompetentna i zachowuje w sposób naprawdę chamski jest w Kazach.... Nie wierzę ,że w River ktoś Cię "zlał z głupim uśmiechem" . No jakoś nie wierzę w to..... Mnie się takie rzeczy nie zdarzają..... A pijani ,zataczający sie na parkiecie, lub z piwem grzecznie wyprowadzani.... żadnej szarpaniny.....Wszystko szybko,ładnie i po cichu.
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Vin » piątek, 3 mar 2006, 22:14

Piszę co uważam.
Regularne chodzenie po knajpach mam już za sobą. I w tamtym czasie nie zwracałam za bardzo uwagi na bezpieczeństwo.
Teraz chodzę rzadko i jak juz ide to chce czuc sie bezpiecznie i tyle.
I nie muszę się z tego nikomu tłumaczyć.
Szczęśliwie w mieście jest kilka dyskotek i każdy idzie tam gdzie mu pasuje.
Jeden idzie do River, drugi do Skanpolu. A najchętniej bym poszła do Solnego, ale tego sprzed 15 -16 lat.
A jeśli chodzi o Kazamaty - to wybacz, nie ten przedział wiekowy i nie ta muzyka.
Vin
Uzależniony

Postprzez markolimp » piątek, 3 mar 2006, 23:32

polecam restauracja arena w hotelu senator calkowity zakaz palenia!!!
markolimp
Coś tam napisał

Postprzez Mafi » niedziela, 5 mar 2006, 03:44

Najlepiej na balkonie :D i piwo smaczniejsze jakoś tak... ;p
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Flo » niedziela, 5 mar 2006, 05:59

Mafi napisał(a):Najlepiej na balkonie :D i piwo smaczniejsze jakoś tak... ;p

i sasiad na balkonie obok z cygarem :lol:
Flo
Arcymistrz