gdzie można posiedzieć bez wdychania dymu?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez rysio » czwartek, 2 mar 2006, 21:04

kamila napisał(a):.. dlaczego kobieta z papierosem wygląda blee? , a facet nie, tak?..Czy lokal gdzie będzie zakaz palenia, będzie rozchwytywany, nie wydaje mi się, bo z tego co zdążyłam zauważyć chodząc po pubach większość ludzi pali..

nie mówię, że facet nie, ale jakoś na facetów tak nie patrzę, a na kobiety tak, a potem ona podnosi papierosa do ust i cały urok pryska jak mydlana bańka....
rysio
Terminator

Postprzez Nash Johnson » czwartek, 2 mar 2006, 21:06

możliwe, że lokal, w którym nie wolno palić pod żadnym pozorem przynosiłby zyski! Może byłby to rodzaj pewnej renomy lokalu!
Nash Johnson
Ważniak

Postprzez kamila » czwartek, 2 mar 2006, 21:07

cichy napisał(a):ale i tak bede chowal Ci papierosy :twisted: :twisted: :twisted:
do zobaczenia :twisted: :twisted: :twisted:
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Vin » czwartek, 2 mar 2006, 21:08

Nash Johnson napisał(a):możliwe, że lokal, w którym nie wolno palić pod żadnym pozorem przynosiłby zyski! Może byłby to rodzaj pewnej renomy lokalu!

To jest bardzo prawdopodobne, no i zachęcające dla tych, którzy właśnie zerwali z nałogiem.
Vin
Uzależniony

Postprzez kamila » czwartek, 2 mar 2006, 21:13

rysio napisał(a):nie mówię, że facet nie, ale jakoś na facetów tak nie patrzę, a na kobiety tak, a potem ona podnosi papierosa do ust i cały urok pryska jak mydlana bańka....
ja patrzę na kobiety i facetów i płeć piękna mi się podoba z fajką i mężczyzna.. i właśnie papieros dodaje uroku, o! taka pokręcona jestem :lol: , ale szanuje Twoje zdanie :) Ci to przeszkadza mi nie, czasem wręcz przeciwnie -przyciąga :ninja: , hyhy.
Ostatnio edytowano czwartek, 2 mar 2006, 21:21 przez kamila, łącznie edytowano 1 raz
kamila
Arcymistrz

Postprzez Uri » czwartek, 2 mar 2006, 21:21

to podpowiedź? :P
Uri
Weteran

Postprzez kamila » czwartek, 2 mar 2006, 21:23

Uri napisał(a):to podpowiedź? :P
w żadnym wypadku :P
Kto idzie na fajka? :twisted: hehe.
kamila
Arcymistrz

Postprzez Nash Johnson » czwartek, 2 mar 2006, 21:24

jednym podobają się blond włosy innym fajka w zębach! prawda jest taka, nawiązując do zapytania rysio które umieścił w temacie tego rozdziału! W Kołobrzegu nie ma pub'u które bezwzględnie zakazuje palenia (mówię tu o lokalach utrzymanych w typowej konwencji pub'u)
Może i kiedyś wyjdą regulacje zakazujące palenia na przystankach autobusowych, pub'ah i innych miejscach publicznych! Na razie jednak takowych nie ma! Zanim dopłyną z rzeczonej przez rysio Irlandii to ... ho ho !
Więc odpowiem rysio na Twoje pytanie :gdzie można posiedzieć bez wdychania dymu? > "najlepiej we własnymdomu( o ile wszyszcy domownicy są niepalący) na krześle" <
Nash Johnson
Ważniak

Postprzez Uri » czwartek, 2 mar 2006, 21:25

kamila napisał(a):
Uri napisał(a):to podpowiedź? :P
w żadnym wypadku :P
Kto idzie na fajka? :twisted: hehe.

druga siostra też? :)
niezły jestem ;)
Uri
Weteran

Postprzez Suzy » czwartek, 2 mar 2006, 21:26

rysio napisał(a):ale chodzi o takie miejsca o których wspomniała mafi - tzn że byłoby tam pomieszczenie dla palaczy, gdzie chodziliby na faję, ale z drugiej strony skoro z takiego bezpapierosowego wypadu byłoby zero przyjemności nawet jeśli byliby tam twoi znajomi, to znaczy, że cała przyjemność bycia w lokalu skupia się dla ciebie w paleniu, a nie w obcowaniu z ludźmi...po co ci zatem znajomi?
(...)
to pomyśl sobie ile już lat wszyscy niepalący poświęcali się w imię przyjaźni i dobrych stosunków ze znajomymi palaczami.... idzie nowe, i niestety dla ludzi z takimi poglądami nie będzie to "dobre" nowe. dla mnie natomiast dobre jak najbardziej! już nie mogę się doczekać, może EU uchwalą jakieś ogólnounijne prawo... mam ogromną na to nadzieję!

.. nie twierdzę, że z bez papierosowego wypadu mam zero przyjemności... jeśli jestem w wyjątkowym towarzystwie to jestem w stanie się poświęcić, ale jeśli bym miała się męczyć dla zwykłego znajomego to chyba miałabym raczej małą motywację ...

... i trudno mówić o poświęcaniu się niepalących jeśli - jak sam twierdzisz - brak w Kołobrzegu dla nich innych alternatyw ... oni nie mają chyba zwyczajnie wyjścia ... gdyby je mieli to pewnie już dawno przesiadywaliby w osobnych lokalach... dlatego chyba większym wyrzeczeniem jest dla palacza nie palenie niż dla niepalącego bycie w jego towarzystwie... (nikt przecież nikomu nie dmucha w twarz) ...
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Uri » czwartek, 2 mar 2006, 21:27

Suzy napisał(a):dlatego chyba większym wyrzeczeniem jest dla palacza nie palenie niż dla niepalącego bycie w jego towarzystwie... (nikt przecież nikomu nie dmucha w twarz) ...

niestety, niepalacy wdychajacy dym ktory przeciez tak czy siak rozprzestrzenia sie po okolicy, traci na zdrowiu. i to ostro.
Uri
Weteran

Postprzez kamila » czwartek, 2 mar 2006, 21:28

Uri napisał(a):druga siostra też? :) niezły jestem ;)
nie schlebiaj tak sobie :P . Druga połowa siedzi w Gdańsku i się uczy, a ja idę do kuchni :twisted:
kamila
Arcymistrz

Postprzez Uri » czwartek, 2 mar 2006, 21:28

WZT napisał(a):w innych miastach sa zakazy palenia np. na przystankach autobusowych....

ponoć w wawie też - nikt nie przestrzega, nikt nie egzekwuje
Uri
Weteran

Postprzez Suzy » czwartek, 2 mar 2006, 21:29

kamila napisał(a):ja patrzę na kobiety i facetów i płeć piękna mi się podoba z fajką i mężczyzna.. i właśnie papieros dodaje uroku, o! taka pokręcona jestem :lol: , ale szanuje Twoje zdanie :) Ci to przeszkadza mi nie, czasem wręcz przeciwnie -przyciąga :ninja: , hyhy.

... to chyba obie pokręcone jesteśmy :wink:

... może właśnie dlatego więcej kobiet pali ... :|

[ Dodano: 2006-03-02, 21:32 ]
Uri napisał(a):
Suzy napisał(a):dlatego chyba większym wyrzeczeniem jest dla palacza nie palenie niż dla niepalącego bycie w jego towarzystwie... (nikt przecież nikomu nie dmucha w twarz) ...

niestety, niepalacy wdychajacy dym ktory przeciez tak czy siak rozprzestrzenia sie po okolicy, traci na zdrowiu. i to ostro.

rozumiem... ale skoro jestem palącą osobą ... i idę do lokalu, gdzie można palić ... i inni to robią ... wiesz jak się męczę, gdy ktoś obok mnie sobie tego nie życzy ?

... rysio ma rację - jedynym wyjściem są palarnie w lokalach lub mocna klimatyzacja i wydzielone stoliki dla palaczy ...
Suzy
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark