Młodzieżowa Rada Miejska

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » środa, 1 mar 2006, 19:29

ciężko coś jeszcze dodać ,esencja już na wierzchu
ewe
Gwiazdor

Postprzez McCool » środa, 1 mar 2006, 19:49

Eureka napisał(a):McCool.
Wszystkie sprawy, o których piszesz mają z Twojej strony uzasadnienie. Pamiętaj, nie zawsze jest tak, że to, co dla Ciebie jest oczywistektóre, popierają wszyscy. Proponuję, byś poruszone kwestiena postawił na posiedzeniu MRM. A tak w ogóle, to Franek musiał Ci mocno zajść za skórę i widać to na odległość. Podajcie sobie ręce i pamiętaj, że miejsce dla lidera jest jedno a chętnych wielu. Czy aby nie czujesz się zawiedziony, że wokół Ciebie nie ma takiego szumu medialnego, jaki jest wokół Franka? Jeśli tak, to zastanów się nad powodem przegrania wyścigu o przywództwo. Tak się jakoś składa, że Franka znają i ze wszystkimi wadami podziwiają a Ciebie nie znają i nie podziwiają, bo Twoich wad nie znają. Ot i cała sztuka wygrywania i przegrywania.

Nie, niestety Cie zawiode i powiem Ci, że nie mam problemów z własną osobowością - tak dla Twojej wiadomości Droga Eureko. Widzę natomiast Twój stosunek do całej sytuacji i do Franka, który w Twoich oczach wydaje się osobą godną tego stanowiska. Owszem, doskonale wypełnia swoje zadania, ale sumienność nie usprawiedliwia nikogo do wprowadzania gdziekolwiek rządów na swoich regułach twierdząc przy tym, że wszystko jest OK.

Nie zaszedł mi za skórę, bo znamy się ze szkoły i razem już od dłuższego czasu wspólnie współpracujemy, tylko to wcale nie oznacza, że na każde uchybienie będę przymykał oko.

Ja przyszedłem tam nie politykować, ale wnieść jakiś wkład pracy, co zaowocowałoby jakimis sukcesami. Nie interesuje mnie posadka przewodniczącego, nie interesuje mnie pchanie się między obiektywy kamer, tylko przyszedłem tam po to, aby po ukonsytuowaniu móc wnieść coś od siebie. Tyle! Tylko kiedy człowiek przychodzi i napotyka taką sytuację, to znaczy, że ma spuścić głowę i nie reagować na to, co się wokół dzieje i co gorsza - pozwolić dać się manipulować? Albo w imię swojej idei "pracy" w imię dobra, mam jeszcze wspierać czyjąś przyszłą kampanię wyborczą?

[ Dodano: 2006-03-01, 20:00 ]
Ci wszyscy młodzi ludzie, którzy chcieli brać udział w tworzeniu MRM nie przyszli tam po to, aby politykować, wyrabiać sobie punkty pod kampanię wyborczą czy promować się jako prężni i świetnie działający. Oni przyszli tam po prostu DZIAŁAĆ! Ale obserwując tę całą farsę, jaka toczy sie wokół poczynań "przewodniczącego" (bowiem wybory w moim mniemaniu są nieważne) i te polityczne malwersacje jakie tutaj odchodzą, na pewno się zastanawiają nad słusznością swojego uczestnictwa w tym. Doszły mnie już dzisiaj słuchy, że niektórzy młodzi radni zastanawiają się nad swoją dalszą obecnością, więc nie wyssałem z palca z tego przykładu.

Prawda jest taka, że rzeczywiście wielu Radnym Rady Miasta nie podoba się ta cała MRM i z chęcią czekają tylko aż powinie się jej noga - mimo tego, że przegłosowaną ją niemalże jednogłośnie. Gdyby nie mieszano w to polityki, to nawet gdyby Młodzieżowa Rada miałaby zacząć swoją pracę od raczkowania i opieszałego rozwijania się, to żaden radny nie mógłby przyłożyć ręki do schowania do pudełka tej inicjatywy. Teraz natomiast mam co do tego wątpliwości.
McCool
Rycerz forum

Postprzez j0shu4 » środa, 1 mar 2006, 22:15

cytat:
Strona poświęcona przewodniczącemu Młodzieżowej Rady Miejskiej w Kołobrzegu Franciszkowi Bonkowskiemu. Na stronie można znaleźć vademecum jego działalności i pracy społecznej. Serdecznie Zapraszam.

no i wchodze mysle sobie madry mlody czlowiek zaangazowany spolecznie
to sie dowiem co zrobil

cytat:
Moje doświadczenie w działalności społecznej nie opiera się tylko na pełnieniu przeze mnie funkcji przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego w Zespole Szkół im. Henryka Sienkiewicza. Prężnie działam w Stowarzyszeniu Młodych Demokratów, a co za tym idzie zdobywam cenne doświadczenie, które później będę mógł wykorzystć w pracy na rzecz mieszkańców Kołobrzegu.

tyle sie dowiedzialem + kilka zdjec z "madagaskaru"

napisz mi prosze gdzie moge sie czegos o tobie dowiedziec
bo z twoich stron jakos mi sie nie udalo
ps. czytam i oczom nie wierze
jednoosobowa MRM powiem wiecej jak to milo napisac na wlasnej stronie wlasnymi palcami "..Wybory już za nami wielkich niespodzianek nie było. Przewodniczącym został Franciszek Bonkowski."
wybrales juz siebie sam wczesniej ? tylko zapomniales komus o tym powiedziec?
mialem zly dzien ale to rozbroilo mnie calkowicie
wcale sie nie czepiam zluzuj troche bo w tym zadeciu gdzies sie zgubisz i nawet nie ebdziesz wiedzial gdzie
garnitur ,teczka i dyskoteka prawie co miesiac w szkole to nie wszystko
j0shu4
Moderator

Re: Dojdźmy do porozumienia.

Postprzez Vin » czwartek, 2 mar 2006, 00:28

.webnext. napisał(a):Może popełniliśmy błąd, jesteśmy przecież młodzi… Zacznijmy wspólną pracę na rzecz młodzieży połączmy swoje siły.

Co to ma być ???? :

Moje doświadczenie w działalności społecznej nie opiera się tylko na pełnieniu przeze mnie funkcji przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego w Zespole Szkół im. Henryka Sienkiewicza. Prężnie działam w Stowarzyszeniu Młodych Demokratów, a co za tym idzie zdobywam cenne doświadczenie, które później będę mógł wykorzystć w pracy na rzecz mieszkańców Kołobrzegu.

A podobno MRM jest apolityczna.
Weź sobie Franio zrób okład ze zmywaka na czole i przestań wszystkich uważać za durni, oki ? I nie bredź o działaniu na rzecz młodzieży i łączeniu siły. Połącz się lepiej ze swoją szarą komórką, bo chyba w uśpieniu jest.
Vin
Uzależniony

Postprzez Foreigner » czwartek, 2 mar 2006, 07:21

Vincento przyminam ci tyklo, ze wice przewodniczacy jest czlonkiem FMS co czyni go tak samo politycznym jak pan F. Bonkowski. Malo tego, tak ostra nagonke rozpoczal wlasnie on z swoimi kolegami z FMS wiec nie wiem kogo tu posadzac o polityczne awanturnictwo. Jednym slowem mimo wielu deklaracji pana wice MRM nie wierze w jego czyste intencje i chec pracy tylko i wylacznie na rzecz naszego miasta, w szczegolnosci po tym co tutaj w jego wypowiedziach przeczytalem. Pan F. Bonkowski ma pecha na tym forum bo SMD jest reprezentowane tutaj jedynie przez Lukasza (z tego co mi wiadomo jak jest ktos jeszcze i pominalem to przepraszam), natomiast mlodzi socjalisci dos preznie sie dogadali i sobie chlopaka ujezdzaja. Samo stwierdzenie w ostatnim poscie tego wspanialego spolecznika wice "wybore wedlug mnie sa niewazne" mowia mi tylko o tym, ze sprobuje on rozpisac ponowne wybory w ktorych sprobuje wygrac a jesli to mu sie nie powiedzie znow z kolegami zaczna placz na forum.
Jego stwierdzenie o dodaniu zapisu:
"Dobrym rozwiązaniem byłoby statutowe zastrzeżenie, iż zasiadający w Radzie MRM jesli chcieliby startować w wyborach do Rady Miasta musieliby zrzec się mandatu pół roku przed wyborami do Rady Miasta - dobre rozwiązanie na wszelkiego maści karierowiczów"

jest dla mnie o tyle wesole, ze ma sluzyc tylko i wylacznie jesmu bo jak juz F. Bonkowski powiedzial chcialbym ubiegac sie o mandat. Pozwoliloby mu to na przejecie z rak mlodego Bonkowskiego MRM.
Nie obrazcie sie nie mam "prawie" nic przeciwko socjalistom (chociaz sam mam liberlalne poglady przy ktorych PO wymieka :]), ale gra polityczna jaka tu uskuteczniacie powala mnie na kolana a ludzi ktorzy uwierzyli w wasze hasla mi szkoda. Swoja droga brawo jednak sie czegos uczycie od swoich starych kolego, SLD a wczesniej SdRP i PZPR tez byli mistrzami hasel i sloganow.
Foreigner
Weteran

Postprzez myśliwiec » czwartek, 2 mar 2006, 08:29

po pierwsze blad ortografczny: kłócić piszemy przez "o" z kreska
po drugie: uwazam ze mrm nie jest demokratycznie wybranym cialem,
poza tym - a z calym szacunkiem do przewodniczacego - nie jest on taki prawy...
czy to nie na jego wizytowce mozna przeczytac m.in.: pisanie prac i korepetycje z zakresu informatyki... chyba za darmo ich nie pisze? a nawet jesli, to czy to jest ok pisanie za kogos i dla kogos prac na zaliczenia? nic dodac nic ujac. zmienic wizytowke! i przyzwyczajenia :)
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez Easy Rider » czwartek, 2 mar 2006, 09:20

w najbliższym Klinczu piątek 17.40 TKK - członkowie MRM - Ewa, Franek, Darek i Paweł
Easy Rider
Terminator

Postprzez Vin » czwartek, 2 mar 2006, 10:55

Jak tak czytam co pisze Łukasz , to dochodze do wniosku, że ta cała MRM to jeden wielki pic na wodę i jedna wielka pomyłka. Jeśli tak to ma wyglądać, tzn. jeśli jest odłamem MD i PO , a Ty jesteś jej moderatorem, to po prostu lepiej będzie rozwiązać ten sztuczny twór i zapomnieć o nim.

Jeśli kiedyś dzieciaki w szkolach bedą chciały coś takiego stworzyć, to Ty Łukaszu trzymaj się od nich z daleka, bo znowu wyskoczy jak Filip z konopii kolejny Franek.
Vin
Uzależniony

Postprzez bloosman » czwartek, 2 mar 2006, 11:36

Dajcie wreszcie spokój młodemu. Ocenicie MRM po efektach , a bicie piany i czepianie się słówek nizcemu nie służy. Czy naprawdę MRM musi być postrzegana jako twór polityczny; czy jej przewodniczący musi mieć wielkie doświadczenie ( a jak nie ma to co ?) . Wydaje mi się ,że najbardziej ubodło wszystkich ,że oni ośmielili się zroibić coś samodzielnie i bez wsparcia naszych lokalnych gwiazd medialnych.Może panie i panowie dziennikarze nie wywieracie aż takiego wpływu na życie w tym mieście jak sądzicie?
bloosman
Dyskutant

Postprzez Eureka » czwartek, 2 mar 2006, 11:55

McCool napisał(a):
Eureka napisał(a):McCool.
Wszystkie sprawy, o których piszesz mają z Twojej strony uzasadnienie. Pamiętaj, nie zawsze jest tak, że to, co dla Ciebie jest oczywistektóre, popierają wszyscy. Proponuję, byś poruszone kwestiena postawił na posiedzeniu MRM. A tak w ogóle, to Franek musiał Ci mocno zajść za skórę i widać to na odległość. Podajcie sobie ręce i pamiętaj, że miejsce dla lidera jest jedno a chętnych wielu. Czy aby nie czujesz się zawiedziony, że wokół Ciebie nie ma takiego szumu medialnego, jaki jest wokół Franka? Jeśli tak, to zastanów się nad powodem przegrania wyścigu o przywództwo. Tak się jakoś składa, że Franka znają i ze wszystkimi wadami podziwiają a Ciebie nie znają i nie podziwiają, bo Twoich wad nie znają. Ot i cała sztuka wygrywania i przegrywania.

Nie, niestety Cie zawiode i powiem Ci, że nie mam problemów z własną osobowością - tak dla Twojej wiadomości Droga Eureko. Widzę natomiast Twój stosunek do całej sytuacji i do Franka, który w Twoich oczach wydaje się osobą godną tego stanowiska.
[ Dodano: 2006-03-01, 20:00 ]

Gdzie napisałem, że masz problemy z osobowością?
Proszę, pokaż z jakiego fragmentu mojego postu wnioskujesz, że Franek w moich oczach....
Proszę, przyłóż się do czytania.
Eureka
V.I.P

Postprzez Vin » czwartek, 2 mar 2006, 11:57

ŁUkasz napisał(a):
Vincenta napisał(a):Jak tak czytam co pisze Łukasz , to dochodze do wniosku, że ta cała MRM to jeden wielki pic na wodę i jedna wielka pomyłka. Jeśli tak to ma wyglądać, tzn. jeśli jest odłamem MD i PO , a Ty jesteś jej moderatorem, to po prostu lepiej będzie rozwiązać ten sztuczny twór i zapomnieć o nim.

Jeśli kiedyś dzieciaki w szkolach bedą chciały coś takiego stworzyć, to Ty Łukaszu trzymaj się od nich z daleka, bo znowu wyskoczy jak Filip z konopii kolejny Franek.

Co jeszcze mogę zrobić, żeby pokazać, że nie jest to odłam SMD (nie piszę już o PO bo to absurd). Mam zakazać wszystkim Młodym Demokratom uczestnictwa w MRM ?? :?

Wystarczy jak przestaniesz mówić, że MRM jest apolityczna, a Ty nie masz z nia nic wspólnego.
Vin
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg