Co z klonami?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Vin » poniedziałek, 20 lut 2006, 08:33

report5 napisał(a):wraz z końcem anonimowości kończą się bluzgi... bo ludzie się wstydzą....

O czym mówisz ? Jaki koniec anonimowości ? Zarejestrują się jeszcze raz, bez opcji trzeciego poziomu. Chyba dopiero tam konczy się anonimowość ( ale tylko dla administratora ).
Vin
Uzależniony

Postprzez Joey » poniedziałek, 20 lut 2006, 13:37

a czy przypadkiem rejestrscja na forum teraz nie wymaga zatwierdzenia przez admina ? czy dalej jest że aktywuje sie konto przez email ?
Joey

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 lut 2006, 14:31

Co do podwójnych kont, jeżeli ktoś chce, może sobie założyć i 20... byle każde z 20 prezentowało poziom kultury powszechnie uważany za dobry... to tyle

Z tego posta roota z tematu "miejski PiS" wynika, że temat klonów jest jak najbardziej aktualny. To chyba też tłumaczy powrót pluskwy.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 lut 2006, 14:50

WZT napisał(a):
Demurrer napisał(a):
Co do podwójnych kont, jeżeli ktoś chce, może sobie założyć i 20... byle każde z 20 prezentowało poziom kultury powszechnie uważany za dobry... to tyle

Z tego posta roota z tematu "miejski PiS" wynika, że temat klonów jest jak najbardziej aktualny. To chyba też tłumaczy powrót pluskwy.

kazdy ma prawo do poprawy-jesli bedzie dalej pluskwa przeginala to poleci....

Ale mi się wydawało, że pluskwa poleciał nie dlatego, ze przeginał, ale dlatego, że był klonem. I z wypowiedzi w tym temacie wynika, że większośc osób tak odebrało zmiany, tj. poza wprowadzeniem nowych standardów kultury , równiez - klonom stop.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 lut 2006, 15:11

SatH^Raa napisał(a):A kto powiedział, że np. pluskwa jest klonem?

Nikt, dlatego napisałem, że wydawało mi się. Całokształt zdarzeń na to wskazywał.

Wiele osób odebrało zmiany w ten sposób, że temat klonów jest zamknięty. Wystarczy przeczytać posty w tym temacie. Jeśli jest inaczej, to trudno, ale po to założyłem ten temat żeby tę kwestię wyjaśnić.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez pluskwa » piątek, 24 lut 2006, 13:19

Demurrer napisał(a):

Kod: Zaznacz cały
Doszliśmy do wniosku że szkoda kasować wszystko. Do kasowania użyty został automat który wg określonych kryteriów dokonywał selekcji użytkowników (ostanie logowanie, ilość postów, aktywność itp.) Była też ręczna selekcja „na oko”. Jeżeli ktoś się nie załapał a powinien – nic straconego jak zacznie źle się zachowywać to zostanie usunięty. Jeżeli ktoś się załapał a nie powinien to bardzo przepraszamy i zapraszamy do ponownej rejestracji.
Coś jeszcze Panie Zarzut? Mamy proces poszlakowy zamiast dowodowego?

Musiałem się zarejestrować ponownie i nie robię z tego zadnego problemu?
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez pluskwa, łącznie edytowano 1 raz
pluskwa
Twardziel

Postprzez Vin » piątek, 24 lut 2006, 13:21

:lol:

Demurrer pomylił chyba nicki . :lol:
Kto jak kto, ale pluskwa nie zaśmieca forum.

Brawo Demurrer. :lol:
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » piątek, 24 lut 2006, 13:30

A może by tak klonom dodawać jakiś znaczek odróżniający ich od oryginałów?
Ja wiem, że zaraz odezwa się przeciwnicy, bo moze to przypominac znaczenie bydła, ale kto wie, może pomoże w pilnowaniu porządku?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » piątek, 24 lut 2006, 13:32

Vincenta napisał(a)::lol:

Demurrer pomylił chyba nicki . :lol:
Kto jak kto, ale pluskwa nie zaśmieca forum.

Brawo Demurrer. :lol:

Masz Vincenta i czytaj. Cytat z mojego posta (trochę powyżej).

Kod: Zaznacz cały
Ale mi się wydawało, że pluskwa poleciał nie dlatego, ze przeginał,ale dlatego, że był klonem.

Podsumowując. Nie uważałem, aby pluskwa zaśmiecał.

Z okoliczności usunięcia jego konta wyciągnęłam wniosek, że jest klonem. Wnosek taki nasunął mi się, bo moje dwa poprzednie konta- Czesiumłodszy i HO!HO! poleciały w tym samym czasie co pluskwa. Trudno uznać, że kryterium usunięcia, szczególnie HO!HO! było mało postów, czy też aktywność, a nawet czas ostatniego logowania. Stąd analogicznie przyjąłem, że to samo spotkało konto pluskwy. Jeśli jednak się myliłem to przepraszam.

[ Dodano: 24 Luty 2006, 13:52 ]
pluskwa napisał(a): Coś jeszcze Panie Zarzut? Mamy proces poszlakowy zamiast dowodowego?

Panie pluskwo. Proces poszlakowy jest jak najbardziej procesem opartym na dowodach, tyle że pośrednich. Proces taki jest w polskim (i nie tylko) prawie dopuszczalny. Mało tego, może przynieść bardziej wiarygodne rezultaty niż proces oparty wyłącznie na dowodach bezpośrednich.

To, tak na marginesie.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » piątek, 24 lut 2006, 14:29

Długoimienny napisał(a):Ale o ile mnie uczono, waga dowodów poszlakowych, o ile nie można z nich wyciągnąć solidnych i niepodważalnych wniosków powoduje, że o wyrok skazujący jest trudniej. No bo co z tego, że ktoś chwalił się, że zabił, że w pokoju była krew, ktoś widział, jak on coś niósł, nie ma na ten czas alibi, pies wskazał trop, potem nie potrafił go rozpoznać, a tak na marginesie, to nie ma ciała?

„W doktrynie wskazuje się, ze dowód poszlakowy nie jest w żadnej mierze gorszą postacią dowodu, a jego zaletą jest trudność sfałszowania z uwagi na wielość różnorodnych faktów ubocznych.”

T. Grzegorczyk, J. Tylman, Polskie Postępowanie Karne, Warszawa 1999, s. 417
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark