Zadyma w szkole w Rymaniu

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Easy Rider » niedziela, 19 lut 2006, 21:20

W Rymaniu sesja była gorąca, dorosłi ludzie nauczyciele, a bluzgali się jak menele :(
Easy Rider
Terminator

Postprzez Wirnik » niedziela, 19 lut 2006, 22:10

Easy Rider napisał(a):W Rymaniu sesja była gorąca, dorosłi ludzie nauczyciele, a bluzgali się jak menele :(

...ktoś musi dać przyklad !...bo wiesz....jesli wieś bardzo spokojna to po co im rada i posterunek policji ?!
Wirnik
Dyskutant

Postprzez Easy Rider » niedziela, 19 lut 2006, 22:54

W Rymaniu to się cyrki dzieją, wójt kiedyś był nauczycielem i ... no właśnie coś chyba kiwał nie bardzo, bo wyraźnie czuć, że się obawia swoich byłych kumpli. Do tego zona wójta jest nauczycielką w tej szkole, teraz przebywa w szpitalu ( nerwy, mobing?). Mirosław O. to sąsiad wójta z góry, wali mu codziennie w sufit. Rymań =Wariatkowo
Easy Rider
Terminator

Postprzez rysio » poniedziałek, 20 lut 2006, 07:17

Flo napisał(a):Bywalo sie swego czasu czesto w Rymaniu, wojta znam osobiscie, poprzedniego tez znalem osobiscie. A co do szkoly w Rymaniu to znalem kiedys stamtad pewnego nauczyciela i musze powiedziec ze sie kiedys rzucil na mnie z piesciami (mialem wtedy 15 lat), ale go ludzie powstrzymali.

założę się, że właśnie grzecznie siedziałeś na ławeczce przed wejściem do klasy przygotowując się do lekcji, bo miałeś same piątki i wogóle grzeczny byłeś i nie było z tobą żadnych problemów - złote dziecko - ulubieniec wszystkich. a nauczyciel, który rzucił się na ciebie, zrobił to dla zabawy, bo to pozbawiony skrupułów i zdrowego rozsądku faszysta był, prawda?

[ Dodano: 2006-02-20, 07:21 ]
WZT napisał(a):
Colberg napisał(a):
WZT napisał(a):niewiem oco wam chodzi... kolega chodzildo tej szkoly i bardzo ja cenil za poziom przekazywanej wiedzy....

:lol: :lol:

Nie ściemniaj. Sam kończyleś Uniwersytet Piastowski. Więc wiesz z pierwszej ręki. :lol:

I jestem bardzo zadowolony z tej szkoly.... niewiem oco im chodzi....

a ty skad wiesz??????

jeśli to prawda - to w jakim celu ukrywasz, że skończyłeś tę szkołę? zgadywanie zostawiam wszystkim, którzy to czytają...
rysio
Terminator

Postprzez Flo » poniedziałek, 20 lut 2006, 09:11

rysio napisał(a):
Flo napisał(a):Bywalo sie swego czasu czesto w Rymaniu, wojta znam osobiscie, poprzedniego tez znalem osobiscie. A co do szkoly w Rymaniu to znalem kiedys stamtad pewnego nauczyciela i musze powiedziec ze sie kiedys rzucil na mnie z piesciami (mialem wtedy 15 lat), ale go ludzie powstrzymali.

założę się, że właśnie grzecznie siedziałeś na ławeczce przed wejściem do klasy przygotowując się do lekcji, bo miałeś same piątki i wogóle grzeczny byłeś i nie było z tobą żadnych problemów - złote dziecko - ulubieniec wszystkich. a nauczyciel, który rzucił się na ciebie, zrobił to dla zabawy, bo to pozbawiony skrupułów i zdrowego rozsądku faszysta był, prawda?
a ty skad wiesz??????

wyobraz sobie ze nie chodzilem tam do szkoly, ale bylem kiedys gdzies na obozie gdzie ten gosc byl moim wychowawca. Gralismy mecz pilki noznej przy licznie zgromadzonej publicznosci, i tak sie niefortunnie zlozylo ze pilka przeze mnie kopnieta (w trakcie meczu) trafila w jedna z wychowawczyn w glowe, kobiecina upadla, ale bylem pierwszy ktory udzielil jej pomocy, a krewki wychowawca przy wielu swiadkach zaatakowal mnie piesciami za to.

Wiec mi nie mow, ze gdzies w tym byla moja wina, bo to on zostal pociagniety do odpowiedzialnosci a nie ja.

Nie wiem czy nadal uczy on w szkole w Rymaniu, ale wtedy uczyl. Obecny wojt i wspominana przez niego zona, rowniez byli obecni na meczu. Ale na nich zlego slowa nie powiem
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez rysio » poniedziałek, 20 lut 2006, 16:19

WZT napisał(a):
rysio napisał(a):
jeśli to prawda - to w jakim celu ukrywasz, że skończyłeś tę szkołę? zgadywanie zostawiam wszystkim, którzy to czytają...

nie wyczuwales ironi w moim poscie???????
A pozatym chcialem zobaczyc jaka bedzie reakcja ludzi- bo czesto jest tak ze sie potej szkole jezdzi i nie bedac w tej szkole ani razu a swe wiadomosci sie opiera o teksty swych kolegow...

wątek jest dość mocno skomentowany w dziale gromek reaktywacja, a ironię oczywiśćie wyczuwałem, ale nie dotyczyła ona przecież faktu, że tam do szkoły chodziłeś, tylko opinii o samej szkole.

czy mam rozumieć, że skoro piszesz ironicznie o poziomie przekazywanej tam wiedzy, to oczywistym ma być, że wstydzisz się przyznać, że tam się uczyłeś? proszę o wyjaśnienie
rysio
Terminator

Postprzez Flo » wtorek, 21 lut 2006, 08:36

rysio ustosunkuj sie teraz do mojej odpowiedzi na Twoje domniemanie
Flo
Arcymistrz

Postprzez Easy Rider » wtorek, 21 lut 2006, 12:02

szkoła w Rymaniu wogóle jest the best, fałszowanie testów na dzień dobry itd
Easy Rider
Terminator

Postprzez rysio » wtorek, 21 lut 2006, 13:24

Flo napisał(a):wyobraz sobie ze nie chodzilem tam do szkoly, ale bylem kiedys gdzies na obozie gdzie ten gosc byl moim wychowawca. Gralismy mecz pilki noznej przy licznie zgromadzonej publicznosci, i tak sie niefortunnie zlozylo ze pilka przeze mnie kopnieta (w trakcie meczu) trafila w jedna z wychowawczyn w glowe, kobiecina upadla, ale bylem pierwszy ktory udzielil jej pomocy, a krewki wychowawca przy wielu swiadkach zaatakowal mnie piesciami za to.

Wiec mi nie mow, ze gdzies w tym byla moja wina, bo to on zostal pociagniety do odpowiedzialnosci a nie ja.

Nie wiem czy nadal uczy on w szkole w Rymaniu, ale wtedy uczyl. Obecny wojt i wspominana przez niego zona, rowniez byli obecni na meczu. Ale na nich zlego slowa nie powiem

Nie zamierzam bronić nikogo, kto inną osobę zaatakował, ale nie możesz mówić, że nie było w tym ani trochę twojej winy, w końcu, jak sam piszesz, to Ty właśnie kopnąłeś tę piłkę. Człowiek pomyślał widocznie, że zrobiłeś to celowo, więc w jego mniemaniu, jak mogę tylko podejrzewać, nie było to nieuzasadnionym atakiem.

To natomiast, kto został pociągnięty do odpowiedzialności, o niczym nie świadczy - w państwie, gdzie tak często mylą się sędziowie (a więc szkoleni prawnicy), od dyrektora szkoły, czy kto go tam do tej dopowiedzialności pociągał, też nie można wymagać nieomylności. Czym też nie twierdzę że ich, nazwijmy to, "wyrok" był niesłuszny. To już ty sam wiesz najlepiej.

Trudno mi bowiem uwierzyć, że ktoś atakuje inną osobę bez żadnego powodu...

Co do mówienia (bądź też, z wyboru jaki podjąłeś, nie mówienia) złego słowa o wójcie czy jego żonie, to się nie dziwię, w końcu jak mówisz - znałeś go osobiście...

Swoją drogą, zupełnie abstrahując od tematu nieszczęsnego wypadku na meczu i tego jak sprawy mają się w mieście Rymań, czasami mówimy źle tylko o wybranych, a innych pomijamy w łańcuchu oskarżeń, i niestety, biorąc przykład z urzędowego kodu postępowania starej Polski, Polski wszechwładnych pań w okienku kasy pko, Polski klepania się po plecach tylko we własnym gronie, lub w rodzinie, przyznawania stanowisk "po znajomości," lub za kilo mięsa i kawy, wciąż klepiemy po plecach tych jedynie według nas złych, nieprawych i skorumpowanych, zostawiając w spokoju tych złych, nieprawych i skorumpowanych, których znamy, lub którzy są dla nas w stanie coś zrobić... konformizm nie doprowadzi do poprawy mentalności polaka szaraka i jeśli tak będzie dalej, to już nigdy nie wyjdziemy z zaścianka Europy, jakim nas widzą inne - normalne kraje
rysio
Terminator

Postprzez Flo » wtorek, 21 lut 2006, 17:50

rysio:

kobieta stala obok bramki z 2 metry, strzelalem na bramke, a nawet Ronaldo czasem nie trafia w bramke, a ze nie trafilem to dostala w glowe. A ze mister H.K. byl w goracej wodzie kapany to przelecial cale boisko zeby tylko wziac rewanz, tylko za co?
Flo
Arcymistrz

Postprzez rysio » wtorek, 21 lut 2006, 18:18

WZT napisał(a):Nie wstydze sie ze sie tam uczylem.
A co do poziomu nauki w tej szkole to trzeba zwrocic uwage nato ze na Piastowskiej jest wiekszy nacisk polozony na przedmiotu techniczne kosztem innych przedmiotow... i porownywanie tej szkoly do jakiegos LO jest nie na miejscu....A co do nauki w tej szkole to jestem bardzo zadowolony z jakosci wiedzy jaka mi przekazali nauczyciele w tej szkole podczas mej nauki...

alez ja nie porównuję LO do szkoły na piastowskiej. wspominając wątek "gromkowski," miałem na myśli poruszony tam temat wyciągania opinii na temat danej szkoły z opowieści kolegów i koleżanek, którzy się w tej szkole uczyli, zamiast z własnych doświadczeń, tylko tyle, to nie było porównywanie.

jeśli chodzi o samą szkołę na piastowskiej - mam znajomych, którzy się tam uczyli, i wiem, że nie wyszli stamtąd zieloni, wiem, że nacisk na przedmioty techniczne, i wiem, że napewno ci, którzy chcieli mogli skorzystać i nauczyć się wszystkiego tego co licealiści (których poziom ostatnio mocno zaniżył loty). no i bardzo miło usłyszeć, że ktoś jednak jest zadowolony z poziomu przekazywanej mu w szkołach wiedzy...
:]
co do domniemanego wstydu, to po prostu zdziwiłem się że, mimo, iż tam się uczyłeś nie powiedziałeś tego wprost...
rysio
Terminator

Postprzez Colberg » wtorek, 21 lut 2006, 18:32

Macie rację chłopaki :)
W końcu absolwentem Piastowskiej jest "ojciec kołobrzeskiego dziennikarstwa" i największy fan Zygi Herberta - Jacek P. :D Więc nie może być to zła szkoła. :D
Colberg
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg