Żona przewodniczącegogo Rady powiatu zatrudniona niezgodnie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kraall » czwartek, 16 lut 2006, 11:25

Dzisiaj wielu się wstydzi, że było w PZPR.
Dzisiaj wielu się wstydzi, że było w Solidarniśći.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 16 lut 2006, 12:29

ewe napisał(a):Nie wiem dlaczego tak zrobił. Ale jeśli nawet ktoś zrobił błąd nie można mu tego wypominać przez całe życie .Bo to gorszy czyn od tego ,który on popełnił. Zresztą nie wydaje mi się ,aby bycie w PZPR było czymś obrażliwym . To jakimi jesteśmy ludżmi jest ważne ,a nie z jakiej opcji politycznej jesteśmy .

Ja tam wcale nie uważam, że wstąpienie do PZPR mogło być czyims błędem. Może byli tacy, którzy wstępowali koniunkturalnie, ale też z pewnościa byli tacy, którzy chcieli coś zmienić, naprawić, mieć wpływ na politykę itp...
Przecież obecnie też ludzie wstepuja do różnych partii kierowani jakimś bodźcem...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez j0shu4 » czwartek, 16 lut 2006, 12:38

czlonkostwo w PZPR mialo czesto podloze czysto pragmatyczne
pomagalo np. w uzyskaniu wlasnego M2 o czym teraz sie kompletnie zapomina , w czasach powstawania solidarnosci b.duzo ludzi zlozylo legitymacje partyjne i wstapilo do niej - nie widze w tym nic zlego
prawo wyboru inne czasy inne realia inna epoka
wytknijcie ludziom ktorzy zmuszeni byli do wstapienia do PZPR czlonkostwo w tej partii a pozniej byli aktywnymi dzialaczami solidarnosci
oburza sie ? moze tak, ale wiekszosc z nich powie po prostu trzeba bylo tam byc.....
j0shu4
Moderator

Postprzez Gargamel » czwartek, 16 lut 2006, 12:42

A ja cały czas czekam na te mp 3 od Easy'ego.To byłby dowód na to ,że się mylę.A ja wiem co piszę.Easy zmienił sobie napisik-myśl przewodnią .Ja to traktuję jako przyznanie się do błędu.Towarzystwo jest zdesperowane i szuka wyimaginowanych haczyków.Wstyd panie i panowie.
Gargamel
Ważniak

Postprzez ewe » czwartek, 16 lut 2006, 12:48

Wielu z tych co zobaczyło w PZPR wyciągnęło właściwe wnioski ,zbuntowali się ,przeszli do SOLIDARNOŚCI,tam gdzie walczono o podstawowe prawa ludzi, później też dzielnie walczyli w podziemiu,
ryzykowali przez całe lata , zrezygnowali często z karier swoich i swoich rodzin i dzisiaj do głowy przychodzi tylko ludziom chorym wypominać im ostatnią przynależność. Można tylko wspołczuć tym ,którzy tego nie rozumieją ,bo nie żyli w tamtych czasach, gdzie SOLIDARNOŚĆ zbudowała społeczeństwo oparte na rzeczywistej solidarności międzyludzkiej.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 16 lut 2006, 13:08

ewe..... i tak nam się narodził bohater - mówię o obecnym prezydencie. :)
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » czwartek, 16 lut 2006, 13:14

Nie chcę bronić prezydenta . Ale cenię ludzi ,którzy w tamtych czasach odważyli się na krytykę . Krytykuję raczej prosty sposób oceniania ludzi .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 16 lut 2006, 13:21

Ja też cenię ludzi za odwagę i elastyczny kręgosłup. Przeskoczyć z PZPR do Solidarności wtedy - kiedy Solidarność była na topie to faktycznie sztuka ogromna wymagająca dużo odwagi. :)
Teraz wychodzi na to, że wszyscy byli członkowie PZPR, którzy zmienili pióra są bohaterami. :)
Vin
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 16 lut 2006, 13:26

Gargamel napisał(a):A ja cały czas czekam na te mp 3 od Easy'ego.To byłby dowód na to ,że się mylę.A ja wiem co piszę.

A to za mało jak dla Ciebie ? :

Colberg napisał(a):
bloosman napisał(a):
Gargamel napisał(a):Jeszcze raz powtórzę ,że nie był w PZPR.

Nie da się zawrócić kijem Wisły!Kołobrzeg to małe miasto i mieszkają tu ludzie co razem z tow.Henrikasem bywali na zebranaich POP( Podstawowej Organizacji Partyjnej). Dodatkowo Twój pryncypał zajmował kierownicze stanowisko w ELWIE , a nie było to możliwe bez przynależności. I po robić ludziom wodę z mózgu?

Nie lubię się z bloosmanem zgadzać, ale co tam... dla dobra sprawy zrobię wyjątek. :)
Henryk B. NALEŻAŁ do PZPR.
Znam osobę (najbliższa rodzina), która siedziała pod koniec lat siedemdziesiątych na zebraniach POP w Elwie. A jak myślicie, kto im przewodniczył :?: Henryk B. :!: Gdy wiatr zmian powiał - zmienił orientację na Solidarność.
Albo Gargamel nie zna historii, albo mu ktoś płaci za kłamstwa ;/
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » czwartek, 16 lut 2006, 13:31

Bycie w PZPR to przecież nie jest przestępstwo ,tam było też wielu uczciwych ludzi /znam osobiście /.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 16 lut 2006, 13:34

Jeśli chodzi o HB to powinniście go oceniać za to co zrobił dla miasta ,a nie za to gdzie należał czy jak wygląda
ewe
Gwiazdor

Postprzez Colberg » czwartek, 16 lut 2006, 13:47

ewe napisał(a):Bycie w PZPR to przecież nie jest przestępstwo ,tam było też wielu uczciwych ludzi /znam osobiście /.

Masz rację. Też znam takich. Ale oni nie wstydzą się tego - i nie wykreślają tego faktu z biografii.
Polityk, który wypiera się tego co jest prawdą i tylko prawdą, nie zasługuje na szacunek. Pamiętacie casus Billa Clintona? :wink:
Sam nie mam nic do PZPR. Sam należałem do ZSMP (bo na "prawdziwą" partię bylem za młody). I wcale się tego nie wstydzę.
Colberg
Ważniak

Postprzez ewe » czwartek, 16 lut 2006, 14:09

VINCENTA
mówiąc tak zadajesz kłam także osobom ,które były lub są w SOLIDARNOŚCI
ewe
Gwiazdor

Postprzez Easy Rider » czwartek, 16 lut 2006, 14:47

Gargamel napisał(a):A ja cały czas czekam na te mp 3 od Easy'ego.To byłby dowód na to ,że się mylę.A ja wiem co piszę.Easy zmienił sobie napisik-myśl przewodnią .Ja to traktuję jako przyznanie się do błędu.Towarzystwo jest zdesperowane i szuka wyimaginowanych haczyków.Wstyd panie i panowie.

nic nie zmieniałem, mnie zmieniono. Bieńkowski był członkiem PZPR AMEN
każde dziecko o tym wie
Easy Rider
Terminator

Postprzez kraall » czwartek, 16 lut 2006, 14:58

Easy, nikt, poza Gargamelem, tego nie kwestionuje.
kraall
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg