Horror na Matejki

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 13 lut 2006, 10:06

Repcio moim skromnym zdaniem czepiles sie M.S. Skad ten biedny czlowiek mial wiedziec o tym incydencie. Od tego jest jednostka w magistracie pod nazwa "centrum zarzadzania kryzysowego". Do nich powinien zadzwonic telefon i to oni powinni dysponowac pokojami. tak sie nie stalo nie zadzialal jeden z prostych mechanizmuow oparty na jednym telefonie. Jedyna osoba odpowiedzialna za ta wpadke powinien byc szef tego "centrum" (tzn. powinien zlozyc wyjasnienia w tej sprawie).
Foreigner
Weteran

Postprzez jakotako » poniedziałek, 13 lut 2006, 10:54

Zdaje się że szefem tego centrum jest właśnie Sobczak.
jakotako
Dyskutant

Postprzez qrczak » poniedziałek, 13 lut 2006, 11:04

jakotako napisał(a):Zdaje się że szefem tego centrum jest właśnie Sobczak.

Zdaje się że nie. Słyszałeś o kimś takim jak Marek Hubert :?: On za to odpowiada i do Sobczaka podobny nie jest.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez ewe » poniedziałek, 13 lut 2006, 12:39

Wydaje mi się ,że powinna istnieć jakaś procedura postępowania w takich przypadkach i obwinianie tu prezydenta jest śmieszne . Procedura pomocy poszkodowanym w wypadkach losowych na pewno podaje kto powinien poinformować administrację budynku. Napewno obowiązek taki spoczywa na służbach porządkowych , do nich też powinien należeć ewentualne zapewnienie transportu poszkodowanych / tak jak w przypadku bezdomnych w okresie mrozów/ .
I nie sądzę ,aby musiał być przy każdym pożarze prezydent miasta. Pożar ten nie miał charakteru klęski ,czy też nie było ofiar śmiertelnych.
ewe
Gwiazdor

Postprzez report5 » poniedziałek, 13 lut 2006, 13:30

prezydent juz sprawe wyjasnił - i przeprosił za sztabowców - powiedział tez, że mozemy spać spokojnie bo to nie ma prawa sie powtórzyć - taki brak koordynacji -
report5

Postprzez qrczak » poniedziałek, 13 lut 2006, 22:04

Dzisiaj widziałem materiał w TKK jak to komisja chodziła i oglądała zniszczenia. Dobrze że prezydent tam był jedno mnie tylko zastanawia.

Co tam poseł doktor robił :?: Jako kto on tam był :?: Strażak, pogorzelec, inspektor nadzoru, malarz, dekarz czy kto :?: zy poseł teraz będzie latał do każdego pożaru, albo do każdej chorej krowy :?:

Tylko nie mówcie ze to troska o obywateli, mi się dywan lekko popalił bo żar z papierosa spadł, panie pośle zapraszam do komisji.

P.S. Przypomniało mi się, z fascynacja wyglądał przez okno to chyba robił za speca od stolarki okiennej. :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez kraall » poniedziałek, 13 lut 2006, 22:33

Jak to, co robił? Wystawiał swoją twarzyczkę do kamery.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » poniedziałek, 13 lut 2006, 22:35

kraall napisał(a):Jak to, co robił? Wystawiał swoją twarzyczkę do kamery.

No dobrze, ale czy oprócz tego jego wizyta tam miała jakiś sens :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez wredniak » poniedziałek, 13 lut 2006, 22:43

qurczak, pan Sobczak sam przyznal w trakcie programu, ze Hubert mu podlega. :!: Report mial racje.Wystarczylo aby pan Sobczak byl mniej aroganckii powiedzial - Popelniono blad, nie przewidzielismy takiej sytuacji. Przepraszam, zrobie wszystko aby to sie nie powtorzylo
Kazdy moze popelnic blad ale trzeba sie umiec do tego przyznac. Wystarczy miec troche honoru. Moze to sa za duze wymagania w stosunku do zastepcy prezydenta miasta ?
wredniak
Ważniak

Postprzez kraall » poniedziałek, 13 lut 2006, 22:45

Dobre pytanie.
Może gdyby np. wsparł pogorzelców jakąś kwotą, to jego pobyt miałby sens.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez kraall » poniedziałek, 13 lut 2006, 22:46

Odpowiadałem grczakowi.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez kraall » poniedziałek, 13 lut 2006, 22:49

wredniak napisał(a):qurczak, pan Sobczak sam przyznal w trakcie programu, ze Hubert mu podlega. :!: Report mial racje.Wystarczylo aby pan Sobczak byl mniej aroganckii powiedzial - Popelniono blad, nie przewidzielismy takiej sytuacji. Przepraszam, zrobie wszystko aby to sie nie powtorzylo
Kazdy moze popelnic blad ale trzeba sie umiec do tego przyznac. Wystarczy miec troche honoru. Moze to sa za duze wymagania w stosunku do zastepcy prezydenta miasta ?

Sprawa jest prosta. Zastępca prezydenta Marek Sobczak nie ma pojęcia nie tylko o tych zagadnieniach.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » poniedziałek, 13 lut 2006, 22:52

wredniak napisał(a):qurczak, pan Sobczak sam przyznal w trakcie programu, ze Hubert mu podlega. :!: Report mial racje.Wystarczylo aby pan Sobczak byl mniej aroganckii powiedzial - Popelniono blad, nie przewidzielismy takiej sytuacji. Przepraszam, zrobie wszystko aby to sie nie powtorzylo

Trudno przepraszać za coś o czym się nawet nie wie. Wydaje mi się że Policja i Straż Pożarna też powinny przeprosić, ale od nich nikt się przeprosin nie domaga. Sobczak wykazał się brakiem taktu, ale ja go rozumiem.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Eureka » wtorek, 14 lut 2006, 10:31

qrczak napisał(a):

Trudno przepraszać za coś o czym się nawet nie wie..

...a wiedzieć się powinno.
Eureka
V.I.P

Postprzez Foreigner » wtorek, 14 lut 2006, 10:57

qrczak napisał(a):Dzisiaj widziałem materiał w TKK jak to komisja chodziła i oglądała zniszczenia. Dobrze że prezydent tam był jedno mnie tylko zastanawia.

Co tam poseł doktor robił :?: Jako kto on tam był :?: Strażak, pogorzelec, inspektor nadzoru, malarz, dekarz czy kto :?: zy poseł teraz będzie latał do każdego pożaru, albo do każdej chorej krowy :?:

Tylko nie mówcie ze to troska o obywateli, mi się dywan lekko popalił bo żar z papierosa spadł, panie pośle zapraszam do komisji.

P.S. Przypomniało mi się, z fascynacja wyglądał przez okno to chyba robił za speca od stolarki okiennej. :lol:

Generalnie jest taka tendencja, ze pan posel doktor C.H. lata teraz wszedzie tam gdzie prezydent. Pytanie kto kogo kontroluje (z tej dwojki papuzek :]) pozostawiam wam.
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg