Robię bal na złość TKK...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Gargamel » czwartek, 9 lut 2006, 19:13

Adaś wyje :lol: :lol:
Gargamel
Ważniak

Postprzez Vin » czwartek, 9 lut 2006, 19:13

A Ty wyłeś ? :lol:
Vin
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 9 lut 2006, 19:28

qrczak napisał(a):A mi się wypowiedź prezydenta podobała. (...)

A mnie się nie podobała. Myślę samodzielnie. TKK nie ma wpływu na moje myślenie, postrzeganie świata i prezydenta, więc niech on nie mówi, że TKK ukierunkowała ludzi. Nie jesteśmy bezmyślnymi słodkopierdzącymi przydupasami prezydenta, którzy bez TKK nie potrafią myśleć. Poza tym, tekst z ust prezydenta : Na złość Telewizji kablowej robię ten bal....... Wybacz qrczak, ale swoje fochy, kaprysy i złośliwości może ćwiczyc u siebie w domu za swoją kasę. Nie wiem, czy te jego złote myśli to jego własna radosna twórczość czy ktoś mu podpowiada niezbyt szczerze co ma mówić. Ktoś, kto w ten sposób publicznie się wypowiada nie zasługuje na bycie prezydentem. Ja się za tego faceta wstydzę.
Vin
Uzależniony

Postprzez qrczak » czwartek, 9 lut 2006, 20:43

Vincenta napisał(a):
qrczak napisał(a):A mi się wypowiedź prezydenta podobała. (...)

A mnie się nie podobała. Myślę samodzielnie. TKK nie ma wpływu na moje myślenie, postrzeganie świata i prezydenta, więc niech on nie mówi, że TKK ukierunkowała ludzi. Nie jesteśmy bezmyślnymi słodkopierdzącymi przydupasami prezydenta, którzy bez TKK nie potrafią myśleć. Poza tym, tekst z ust prezydenta : Na złość Telewizji kablowej robię ten bal....... Wybacz qrczak, ale swoje fochy, kaprysy i złośliwości może ćwiczyc u siebie w domu za swoją kasę. Nie wiem, czy te jego złote myśli to jego własna radosna twórczość czy ktoś mu podpowiada niezbyt szczerze co ma mówić. Ktoś, kto w ten sposób publicznie się wypowiada nie zasługuje na bycie prezydentem. Ja się za tego faceta wstydzę.

Dobrze to z innej strony. Nie wiem jak to wyglada, ale wydaje mi się że na tego typu imprezy fundusze są rezerwowane w budżecie miasta na nazwijmy to "fundusz reprezentacyjny". Bo chyba nie jest tak, że prezydent nagle wpada na pomysł zrobienia imprezy i wydaje na to pieniądze, nie wiadomo skąd, nie wiadomo ile i nie mówiąc nikomu.
Budżet miasta uchwala zdaje sie Rada Miasta a nie sam prezydent, więc z pretensjami TKK powinna sie zwrócić do wszystkich radnych, którzy podnosili łapę za budżetem, a nie tylko do prezydenta.
Jeżeli sie mylę to przepraszam, ale jeżeli mam rację to mamy do czynienia z typową manipulacją ze strony TKK bo rozpowiada się że to prezydent robi imprezę i wydaje pieniądze miasta.
Jeszcze raz przepraszam jeżeli się mylę.
A jak to było w poprzednich kadencjach :?: Za poprzednich prezydentów, nikt nic nie organizował, nikt nie pił :?: Odpowie mi ktoś :?:

Acha i mam propozycję. Zakażmy urzędowi miasta i prezydentowi, obojętnie kto nim będzie organizowania jakichkolwiek imprez, zabronmy zapraszać kogokolwiek do miasta, niech siedzi w prezydent w ratuszu do nikogo sie nie odzywa, w ogóle najlepiej niech nic nie robi bo przecież jak się kogoś zaprosi to kosztuje nasze pieniądze, jak się zrobi jakąś imprezę to też z naszych pieniędzy. Dajmy te pieniądze na biednych i będziemy szczęśliwi.

Chociaż też pewnie.
Pieniądze trafią do MOPS - u gdzie pracują ludzie i prezydent musi im zapłacić marnotrawiąć nasze pieniądze i do biednych i tak mało trafi.

Nie wiem co z tymi pieniędzmi zrobić naprawdę. Przepraszam.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez report5 » czwartek, 9 lut 2006, 20:43

Prezydent daje się wpuszczać...

Nie piszę tu, żeby go usprawiedliwiać, ale historia była taka:

1/ materiał w wydarzeniach tkk że mieszkańcy nie chcą balowania.
2/ prezydent postanawia odstąpić od balu na rzecz spotkania a kasę przekazać na Śląsk
3/ materiał w tkk, że prezydent odstąpił od balowania - mieszkańcy w sondzie wyrażają zadowolenie
4/ doradcy jednak wmawiają prezydentowi, że należy się napić wódki z politykami bo inaczej nic dla miasta się nie załatwi
5/ prezydent - postanawia jednak postawić alkohol na spotkaniu
6/ materiał w tkk, że mieszkańcy nie chcą wydawania pieniędzy na alkohol w pieniędzy podatników
7/ co teraz zrobi prezydent - ? sfinansuje spotkanie z funduszu przeciwdziałania alkoholizmowi ?

Ponieważ prezydent uważa, że tkk manipuluje materiałami - już niebawem pojawi się audycja pod tytułem - „Ludzie mówią” w której będziemy emitować wszystkie sondy uliczne bez najmniejszych skrótów.
report5

Postprzez Olaf » czwartek, 9 lut 2006, 20:48

Materiał o pijaństwie naszych włodarzy... znakomity. Gratulacje report! Oby tak dalej!
A Prezydent Henryk B. już dawno powinien zmienić swoich doradców, bo robi coraz więcej wtop. No, ale.... Niech tak doradzają mu dalej. Jest coraz weselej.
Olaf
Bywalec

Postprzez Eureka » czwartek, 9 lut 2006, 20:51

report5 napisał(a):Prezydent daje się wpuszczać...

Nie piszę tu, żeby go usprawiedliwiać, ale historia była taka:

1/ materiał w wydarzeniach tkk że mieszkańcy nie chcą balowania.
2/ prezydent postanawia odstąpić od balu na rzecz spotkania a kasę przekazać na Śląsk
3/ materiał w tkk, że prezydent odstąpił od balowania - mieszkańcy w sondzie wyrażają zadowolenie
4/ doradcy jednak wmawiają prezydentowi, że należy się napić wódki z politykami bo inaczej nic dla miasta się nie załatwi
5/ prezydent - postanawia jednak postawić alkohol na spotkaniu
6/ materiał w tkk, że mieszkańcy nie chcą wydawania pieniędzy na alkohol w pieniędzy podatników
7/ co teraz zrobi prezydent - ? sfinansuje spotkanie z funduszu przeciwdziałania alkoholizmowi ?

Ponieważ prezydent uważa, że tkk manipuluje materiałami - już niebawem pojawi się audycja pod tytułem - „Ludzie mówią” w której będziemy emitować wszystkie sondy uliczne bez najmniejszych skrótów.

Napisałeś tak czytelnie, że nic dodać, nic ująć. Wszystko jasne, ale nie dla wszystkich, a na pewno, nie dla doradców prezydenta. Nie sądzę, by prezydent sam stał za tym pomysłem.
Eureka
V.I.P

Postprzez Vin » czwartek, 9 lut 2006, 20:51

Report.....Bieńkowski pewnie myśli, że Ty masz podstawionych ludzi i wcześniej im mówisz co mają powiedzieć. A doradców to on ma świetnych. Pociągnął go na dno.

Qrczak ...... mnie chodzi o to co powiedział : Na złość TKK zrobię ten bal ....

Rozumiesz ? Ile on wódy wypije to mnie gila. Niech pije.
Ale takie teksty to niech sobie zostawi na prywatne spotkania ze swoimi słodkopierdzącymi przydupasami.
Vin
Uzależniony

Postprzez qrczak » czwartek, 9 lut 2006, 20:59

Vincenta napisał(a):Report.....Bieńkowski pewnie myśli, że Ty masz podstawionych ludzi i wcześniej im mówisz co mają powiedzieć. A doradców to on ma świetnych. Pociągnął go na dno.

Ale takie teksty to niech sobie zostawi na prywatne spotkania ze swoimi słodkopierdzącymi przydupasami.

Takie imprezy były organizowane zdaje się i w poprzednich latach, wtedy nikt nie robił zamieszania że się pije, że pieniądze wydaje. Nagle w tym roku TKK postanowiła narobic dymu i zażarcie bronić naszych pieniędzy, dla mnie to jest dziwne i dlatego podoba mi się to co powiedział Bieńkowski, chociaż jako polityk nie powinien tego mówić to jest fakt.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 9 lut 2006, 21:04

qrczak napisał(a):
Vincenta napisał(a):Report.....Bieńkowski pewnie myśli, że Ty masz podstawionych ludzi i wcześniej im mówisz co mają powiedzieć. A doradców to on ma świetnych. Pociągnął go na dno.

Takie imprezy były organizowane zdaje się i w poprzednich latach, wtedy nikt nie robił zamieszania że się pije, że pieniądze wydaje. Nagle w tym roku TKK postanowiła narobic dymu i zażarcie bronić naszych pieniędzy, dla mnie to jest dziwne i dlatego podoba mi się to co powiedział Bieńkowski, chociaż jako polityk nie powinien tego mówić to jest fakt.

Rozumiesz ?

TKK nie narobiła żadnego dymu. Po prostu zapytano mieszkańców co o tym sądzą. Nie widzę w tym niczego dziwnego.
To, że takie bale się odbywały nie świadczy o tym, że wszystkim się to podoba, ewentualnie jest to obojętne. Może kiedyś doczekamy się prazydenta , który będzie inaczej politykę uprawiał i stać go będzie na zrezygnowanie z biby na rzecz ....... * wstaw co chcesz.
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » czwartek, 9 lut 2006, 21:09

qrczak masz rację -

pierwsze spotkanie noworoczne prezydenta całkiem miłe pamietam za HB w ratuszu była lampka szmpana i zegarki dla wyróżnionych kołobrzezan

póżniej za BB w Skanpolu odbyła się taka jazda, że długo będą wspominaĆ, a kiedy przybył Kalisz to odbywało się chodzenie po ścianach -

HB niestety to uzanł za standard - a szkoda - dziwi mnie bo przecież Marcinkiewicz nawołuje do umiaru, poseł PIS Czesław - abstynent a tu takie cisnienienie na picie -

-
report5

Postprzez kraall » czwartek, 9 lut 2006, 21:12

Prawdziwe oblicze człowieka władzy.
Co, będą mi mówić, co mam robić? Ja tu rządzę.
To oblicze jest niezmienne od prawie 12 lat. I co wybory dajemy się ogłupić facetowi.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Olaf » czwartek, 9 lut 2006, 21:12

Report nie ukrywaj tego, że tą pamiętną bibę w Skanpolu toś Ty organizował jako inspektor ds. kultury. Ludzie podobno się bardzo dobrze bawili! I chwalili organizację! W końcu organizował to specjalista! I piszę bez żadnych podtekstów. Nie byłem, nie piłem i nie jest mi wcale żal.... Ale biba była. Oj, była!
Olaf
Bywalec

Postprzez qrczak » czwartek, 9 lut 2006, 21:14

report5 napisał(a):qrczak masz rację -

pierwsze spotkanie noworoczne prezydenta całkiem miłe pamietam za HB w ratuszu była lampka szmpana i zegarki dla wyróżnionych kołobrzezan

póżniej za BB w Skanpolu odbyła się taka jazda, że długo będą wspominaĆ, a kiedy przybył Kalisz to odbywało się chodzenie po ścianach -

HB niestety to uzanł za standard - a szkoda - dziwi mnie bo przecież Marcinkiewicz nawołuje do umiaru, poseł PIS Czesław - abstynent a tu takie cisnienienie na picie -

-

To czemu akurat w tym roku tak zażarcie broni TKK naszych pieniędzy :?:
Dlaczego w poprzednich latach nikt nie latał po mieście z mikrofonem i nie pytał ludzi co o tym myślą :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Olaf » czwartek, 9 lut 2006, 21:17

Latali latali... i opisali jedną taką imprezkę bodajże w Głosie Pomorza, jak urzędnicy z wydziału ds. rozwoju gospodarczego szukali sponsorów na wódę. Może to nie było na bal noworoczny, ale było....
Olaf
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg