Ujawnijmy teczki bezpieki dotyczące dziennikarzy!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » wtorek, 7 lut 2006, 14:49

Ale na to jest już trochę za późno . Teczki należało ujawnić w 1989 .
Teraz już tak będzie .
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » środa, 8 lut 2006, 08:50

kraall napisał(a): Natomiast kto jest agentem, kto współpracuje, kto donosi dzisiejszym służbo specjalnym już nas nie interesuje? Hipokryzja.

Jestem skłonny zgodzić się z tym poglądem. Mówimy oczywiście o tajnej i odplatnej służbie?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kraall » środa, 8 lut 2006, 09:11

BLAaa napisał(a):
kraall napisał(a): Natomiast kto jest agentem, kto współpracuje, kto donosi dzisiejszym służbo specjalnym już nas nie interesuje? Hipokryzja.

Jestem skłonny zgodzić się z tym poglądem. Mówimy oczywiście o tajnej i odplatnej służbie?

Jak świat światem służyb specjalne działają w oparciu o uniwersalne zasady. Np. przy zmianie ustroju - agentów, konfidentów, współpracowników, śpiochów itp. po prostu się przejmuje i wykorzystuje. Oczywięcie, tych wartościowych
Jeśli ktoś myśli, że dla służb specjalnych pracuje się za dormo to jest ignorantem. Informacja-zapłata to jest reguła, wymóg. Ci, co działali przeciwko opozycji to tylko niewielka część tamtej machiny represji
I jeszcze jedna zasada, złużby specjalne ujawniają tylko tych agentów, których chcą. Agenci i ich współpracownicy nadal zbierają o nas informacje i je skrzętnie gromadzą. Dlatego jestem za ujawnieniem wszystkich agentów, którzy donosili i tych, którzy aktualnie donoszą na nas.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » środa, 8 lut 2006, 09:15

kraall napisał(a):Jak świat światem służyb specjalne działają w oparciu o uniwersalne zasady. Np. przy zmianie ustroju - agentów, konfidentów, współpracowników, śpiochów itp. po prostu się przejmuje i wykorzystuje. Oczywięcie, tych wartościowych
Jeśli ktoś myśli, że dla służb specjalnych pracuje się za dormo to jest ignorantem. Informacja-zapłata to jest reguła, wymóg. Ci, co działali przeciwko opozycji to tylko niewielka część tamtej machiny represji
I jeszcze jedna zasada, złużby specjalne ujawniają tylko tych agentów, których chcą. Agenci i ich współpracownicy nadal zbierają o nas informacje i je skrzętnie gromadzą. Dlatego jestem za ujawnieniem wszystkich agentów, którzy donosili i tych, którzy aktualnie donoszą na nas.

Mimo, że jestem sceptycznie nastawiony do lustracji, to ze względu na to, co wokół tematu robią różne oszołomy, skłonny jestem poprzeć część Twojego wywodu: Ujawnić wszystkich agentów, którzy donosili kiedyś (do 1990) r. No może tych co kapowali (również na prawicę) do 1995r.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kraall » środa, 8 lut 2006, 09:26

Czy to, że dziś zbierają na Ciebie kwity Cię nie martwi? I nie interesuje Ciebie kto to robi?
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 09:28

krall zbierają na BLaaa ? A kiedy on donosił ? Jak był w przedszkolu ?
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » środa, 8 lut 2006, 09:31

kraall napisał(a):Czy to, że dziś zbierają na Ciebie kwity Cię nie martwi? I nie interesuje Ciebie kto to robi?

Ciiiiiicho.... Stary.....
Wiem, że na mnie kwity zbierają, spisują rózne rzeczy i będą [beeeeeeep], jak przyjdzie czas... Pewnie, że chciałbym wiedzieć, ale wcale nie jestem pewien, czy chcę, żeby inni wiedzieli. A jeżeli juz, to wolałbym sam in tę wiedze przekazać.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » środa, 8 lut 2006, 11:02

Vincenta napisał(a):krall zbierają na BLaaa ? A kiedy on donosił ? Jak był w przedszkolu ?

Nie wiesz że taki przedszkolak niebezpieczny potrafi być :?: Wie na przykład kto nie zjadł całego drugiego dania i kto nie leżakował. :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Flo » środa, 8 lut 2006, 11:20

qrczak napisał(a):
Vincenta napisał(a):krall zbierają na BLaaa ? A kiedy on donosił ? Jak był w przedszkolu ?

Nie wiesz że taki przedszkolak niebezpieczny potrafi być :?: Wie na przykład kto nie zjadł całego drugiego dania i kto nie leżakował. :lol:

i kto ciagal dziewczyny za wlosy
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Wirnik » środa, 8 lut 2006, 23:04

...przestancie z tą lustracją....w ten sposób rozgonimy cały ratusz i kim my radę i pozostale wakaty obsadzimy ?
Wirnik
Dyskutant

Postprzez pluskwa » czwartek, 9 lut 2006, 06:38

Wirnik napisał(a):...przestancie z tą lustracją....w ten sposób rozgonimy cały ratusz i kim my radę i pozostale wakaty obsadzimy ?
młodszymi
pluskwa

Postprzez BLAaa » czwartek, 9 lut 2006, 07:56

pluskwa napisał(a):
Wirnik napisał(a):...przestancie z tą lustracją....w ten sposób rozgonimy cały ratusz i kim my radę i pozostale wakaty obsadzimy ?
młodszymi

:D Słusznie !!
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Eureka » czwartek, 9 lut 2006, 11:31

BLAaa napisał(a):
kraall napisał(a):Czy to, że dziś zbierają na Ciebie kwity Cię nie martwi? I nie interesuje Ciebie kto to robi?

Ciiiiiicho.... Stary.....
Wiem, że na mnie kwity zbierają, spisują rózne rzeczy i będą [beeeeeeep], jak przyjdzie czas... Pewnie, że chciałbym wiedzieć, ale wcale nie jestem pewien, czy chcę, żeby inni wiedzieli. A jeżeli juz, to wolałbym sam in tę wiedze przekazać.

To napisz, czy piłeś alkohol w godzinach pracy w latch kiedy pełniłeś funkcję dyrektora.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » czwartek, 9 lut 2006, 11:54

Eureka napisał(a):To napisz, czy piłeś alkohol w godzinach pracy w latch kiedy pełniłeś funkcję dyrektora.

Miałem nieunormowany czas pracy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 9 lut 2006, 11:56

Piłeś alkohol w godzinach od 7 - 15 ?
Vin
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg