"Rz" ma wydrukować karykatury Mahometa

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez qrczak » środa, 8 lut 2006, 09:14

HO!HO! napisał(a):
Vincenta napisał(a):Pytasz czy podzielam zdanie wredniaka , że Jezus to człowiek a nie Bóg.
Nie wiem, pojęcia nie mam. Jak widzę na różnych obrazkach to Jezus wygląda jak facet - czyli człowiek. No ale skoro jest wieczny i kieruje tym wszystkim z góry to chyba jest duchem albo jakims bytem mnie nie znanym i trudnym do określenia.
Naprawdę nie wiem, dla mnie to bujdy i tyle.

To jest rozmowa nie o naszej indywidualnej wierze, ale o tym w co wierzą chrześcijanie. Moje pytanie było bardzo precyzyjne.

Wiara jest pojęciem względnym, jeden katolik może uważać Jezusa za Boga inny nie, chyba że sądzisz że ten pierwszy nie jest chrześcijaninem.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 11:27

qrczak napisał(a):

Wiara jest pojęciem względnym, jeden katolik może uważać Jezusa za Boga inny nie, chyba że sądzisz że ten pierwszy nie jest chrześcijaninem.

O czym Ty qrczak nawijasz?
HO!HO!

Postprzez kraall » środa, 8 lut 2006, 11:30

Według mnie o TBS-ie.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez blawatek-blu » środa, 8 lut 2006, 12:25

No..... a wracając do tematu. Udziałowcami w "Rz" jest Skarb państwa 49%, a 51% norwedzy. Może to była ich sugestia /norwegów/ żeby coś takiego znalazło się w gazecie.
blawatek-blu
Twardziel

Postprzez qrczak » środa, 8 lut 2006, 15:57

HO!HO! napisał(a):
qrczak napisał(a):

O tym, że z góry zakładasz że chrześcijanin musi wierzyć w to że Jezus jest Bogiem.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez pluskwa » środa, 8 lut 2006, 16:52

qrczak napisał(a):
HO!HO! napisał(a):
qrczak napisał(a):

O tym, że z góry zakładasz że chrześcijanin musi wierzyć w to że Jezus jest Bogiem.
Dawaj dalej, podyskutujemy o braciach polskich, Świadkach Jehowy i innych mikrozgromadzeniach i sektach. Pisz, pisz , z chęcią poczytam. Jeżeli mogę prosić to zacznij od tego ilu ich jest w Polsce.
pluskwa

Postprzez pluskwa » środa, 8 lut 2006, 16:54

Tylko czy nie wydaje się Wam, że odchodzimy od głównego tematu. Obrażono tych muzułmanów czy nie? WIĘC OBRAŻONO CZY NIE :!:
pluskwa

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 17:21

Okładka Hustlera obrażała wierzących w Boga czy nie ?
Vin
Uzależniony

Postprzez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 20:15

qrczak napisał(a):
HO!HO! napisał(a):
qrczak napisał(a):

Qrczak, bój się Boga.
HO!HO!

Postprzez pluskwa » środa, 8 lut 2006, 20:44

Vincenta napisał(a):Okładka Hustlera obrażała wierzących w Boga czy nie ?
czy Larry Flynt to muzułmanin? Była niesmaczna, w innych kategoriach można ją nazwać prowokacją.
pluskwa

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 21:42

Czy muzułmanin kupuje Hustlera ? Wątpię. W większości kupują rozmodleni katolicy. Zostali obrażeni ?
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » środa, 8 lut 2006, 21:44

Vincenta napisał(a):Czy muzułmanin kupuje Hustlera ? Wątpię. W większości kupują rozmodleni katolicy. Zostali obrażeni ?

Hustler to pismo amerykańskie. Tak? Katolicy nie są tam większością. Tak?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 21:49

Nie wiem kto tam jest większością, ale wiem, że tam wiekszość jest rozmodlona normalnie ( czyli leżą plackiem przed ołtarzem ) albo rozmodlona śpiewająco. Tak czy siak - rozmodleni są chyba bardziej od nas. My nie odmawiamy modlitwy przed posiłkiem.
Zresztą nie wiem.
Vin
Uzależniony

Postprzez qrczak » środa, 8 lut 2006, 21:49

HO!HO! napisał(a):
qrczak napisał(a):
HO!HO! napisał(a):
qrczak napisał(a):

Qrczak, bój się Boga.

Mnie tam łatwo przestraszyć nie jest.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » środa, 8 lut 2006, 21:50

Vincenta napisał(a):Nie wiem kto tam jest większością, .

To skąd teza, że Hustlera kupują głównie katolicy?
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze