To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...
przez qrczak » środa, 8 lut 2006, 09:14
HO!HO! napisał(a):Vincenta napisał(a):Pytasz czy podzielam zdanie wredniaka , że Jezus to człowiek a nie Bóg.
Nie wiem, pojęcia nie mam. Jak widzę na różnych obrazkach to Jezus wygląda jak facet - czyli człowiek. No ale skoro jest wieczny i kieruje tym wszystkim z góry to chyba jest duchem albo jakims bytem mnie nie znanym i trudnym do określenia.
Naprawdę nie wiem, dla mnie to bujdy i tyle.
To jest rozmowa nie o naszej indywidualnej wierze, ale o tym w co wierzą chrześcijanie. Moje pytanie było bardzo precyzyjne.
Wiara jest pojęciem względnym, jeden katolik może uważać Jezusa za Boga inny nie, chyba że sądzisz że ten pierwszy nie jest chrześcijaninem.
-

qrczak
- Gwiazdor
-
przez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 11:27
qrczak napisał(a):
Wiara jest pojęciem względnym, jeden katolik może uważać Jezusa za Boga inny nie, chyba że sądzisz że ten pierwszy nie jest chrześcijaninem.
O czym Ty qrczak nawijasz?
-
HO!HO!
-
przez kraall » środa, 8 lut 2006, 11:30
Według mnie o TBS-ie.
-
kraall
- Mistrz klawiatury
-
przez blawatek-blu » środa, 8 lut 2006, 12:25
No..... a wracając do tematu. Udziałowcami w "Rz" jest Skarb państwa 49%, a 51% norwedzy. Może to była ich sugestia /norwegów/ żeby coś takiego znalazło się w gazecie.
-
blawatek-blu
- Twardziel
-
przez qrczak » środa, 8 lut 2006, 15:57
HO!HO! napisał(a):qrczak napisał(a):
O tym, że z góry zakładasz że chrześcijanin musi wierzyć w to że Jezus jest Bogiem.
-

qrczak
- Gwiazdor
-
przez pluskwa » środa, 8 lut 2006, 16:52
qrczak napisał(a):HO!HO! napisał(a):qrczak napisał(a):
O tym, że z góry zakładasz że chrześcijanin musi wierzyć w to że Jezus jest Bogiem.
Dawaj dalej, podyskutujemy o braciach polskich, Świadkach Jehowy i innych mikrozgromadzeniach i sektach. Pisz, pisz , z chęcią poczytam. Jeżeli mogę prosić to zacznij od tego ilu ich jest w Polsce.
-
pluskwa
-
przez pluskwa » środa, 8 lut 2006, 16:54
Tylko czy nie wydaje się Wam, że odchodzimy od głównego tematu. Obrażono tych muzułmanów czy nie? WIĘC OBRAŻONO CZY NIE

-
pluskwa
-
przez Vin » środa, 8 lut 2006, 17:21
Okładka Hustlera obrażała wierzących w Boga czy nie ?
-

Vin
- Uzależniony
-
przez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 20:15
qrczak napisał(a):HO!HO! napisał(a):qrczak napisał(a):
Qrczak, bój się Boga.
-
HO!HO!
-
przez pluskwa » środa, 8 lut 2006, 20:44
Vincenta napisał(a):Okładka Hustlera obrażała wierzących w Boga czy nie ?
czy Larry Flynt to muzułmanin? Była niesmaczna, w innych kategoriach można ją nazwać prowokacją.
-
pluskwa
-
przez Vin » środa, 8 lut 2006, 21:42
Czy muzułmanin kupuje Hustlera ? Wątpię. W większości kupują rozmodleni katolicy. Zostali obrażeni ?
-

Vin
- Uzależniony
-
przez Demurrer » środa, 8 lut 2006, 21:44
Vincenta napisał(a):Czy muzułmanin kupuje Hustlera ? Wątpię. W większości kupują rozmodleni katolicy. Zostali obrażeni ?
Hustler to pismo amerykańskie. Tak? Katolicy nie są tam większością. Tak?
-

Demurrer
- Gwiazdor
-
przez Vin » środa, 8 lut 2006, 21:49
Nie wiem kto tam jest większością, ale wiem, że tam wiekszość jest rozmodlona normalnie ( czyli leżą plackiem przed ołtarzem ) albo rozmodlona śpiewająco. Tak czy siak - rozmodleni są chyba bardziej od nas. My nie odmawiamy modlitwy przed posiłkiem.
Zresztą nie wiem.
-

Vin
- Uzależniony
-
przez qrczak » środa, 8 lut 2006, 21:49
HO!HO! napisał(a):qrczak napisał(a):HO!HO! napisał(a):qrczak napisał(a):
Qrczak, bój się Boga.
Mnie tam łatwo przestraszyć nie jest.
-

qrczak
- Gwiazdor
-
przez Demurrer » środa, 8 lut 2006, 21:50
Vincenta napisał(a):Nie wiem kto tam jest większością, .
To skąd teza, że Hustlera kupują głównie katolicy?
-

Demurrer
- Gwiazdor
-
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze