Jaki będzie finał? Kołobrzeskiemu środowisku raczej to nie zaszkodzi. A w Polsce. Pomysł może i chwalebny, tylko jak to zrobić aby obyło się bez polowania na czarownice?report5 napisał(a):Ujawnijmy teczki bezpieki dotyczące dziennikarzy!
Już 328 dziennikarzy podpisało się już pod propozycją "Wprost", by opublikować w Internecie teczki tajnych służb PRL dotyczące dziennikarzy. Z badań Pentora dla "Wprost" wynika, że ten pomysł popiera ponad połowa Polaków. Tyle samo ankietowanych opowiedziało się za ujawnieniem i opublikowaniem w Internecie wszystkich materiałów tajnych służb PRL
http://www.wprost.pl/teczki/lista_podpisanych/
podpisujta bedziem wiedziec kto jaka mendoza ... a stos przed ratuszem !
pluskwa napisał(a):Report, robimy offtopa, ale niech będzie, może r00t w swojej wielkoduszności nie wytnie nas. Zbulwersowała cię moja wypowiedż o radykaliźmie. Zapominasz, ze jesteś osobą publiczna, z której zdaniem wielu się liczy. Nawołujesz do ujawnienia teczek. Piszesz ze czas wiedziec kto jest "mendozą"report5 napisał(a):pluskwa napisał(a):report5 napisał(a):[beeep] - to kpina pluskwa zabijasz mnie![]()
![]()
z tym stosem - to kpina - co się tak dziwisz -I co? Nie ma w tym radykalizmu? Taka prawda po kilkunastu latach moze otworzyć stare rany. Wielu zapomniało o tym że, keidyś było świniami. Wielu nagle dowie sie że przyjaciel z młodości to kanalia. Mów co chcesz ale proponujesz rozwiazania radykalne. Każdy ma coś na sumieniu. Niekoniecznie wspólpracę z SB. Wszyscy, albo prawie wszyscy coś w życiu "popełniliśmy". Na szczęście ciągle mogę patrzeć ludziom w twarz.podpisujta bedziem wiedziec kto jaka mendoza ... a stos przed ratuszem !
blawatek-blu napisał(a): Zgodzę się że ludzie na wysokich stanowiskach powinni być sprawdzeni pod każdym względem, bo w czasie swojej kadencji nie powinny wypływać sensacje.

kraall napisał(a):Mnie ten temat po prostu śmieszy. Jak czytam zajmuje nas kto donosił, kto współpracował, kto był agentem. Tych o których chodzi już w życiu publicznym jest mało. Natomiast kto jest agentem, kto współpracuje, kto donosi dzisiejszym służbo specjalnym już nas nie interesuje? Hipokryzja.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości