Easy Rider napisał(a):w poniedzialek w Radiu Kołobrzeg moja z Ryszardem Ławrynowiczem na ten temat rozmowa
BLAaa napisał(a):Easy Rider napisał(a):w poniedzialek w Radiu Kołobrzeg moja z Ryszardem Ławrynowiczem na ten temat rozmowa
Zapytaj go, dlaczego postapił wbrew stanowisku Klubu Radnych SLD w tej sprawie. Przypomnę, że to on ten temat na klubie zgłosił?
Zapytaj również, dlaczego przed podjęciem tej decyzji nie postawił sprawy na gremium politycznych, czy choćby na klubie?
No i zapytaj, dlaczego wystepuje wbrew uchwali Rady Powiatu, która nie doszukała sie nieprawidłowości w działaniu zarówno Zarządu Powiatu, jak i samej pani Dyrektor.
I dlaczego nie zwrócił uwagi na to, że wicewojewoda powołuje się na nieistniejące przepisy?

!!!!!.Gargamel napisał(a):Interpretacj przepisów np.ustawy o swobodzie cziałalności .gosp. dokonuje Ministerstwo Finansow,o podatku dochodowym MF,Ustawę Karta Nauczyciela Ministerstwo Edukacj,
)
BLAaa napisał(a):Gargamel napisał(a):Autor przepisu.Odsyłam do moich postów w tym temacie.
Tylko, że przepis nie jest jednoznaczny, dlatego rózni tacy interpretuja go jak chcą. Ja interpretuje inaczej, skarżąca radna inaczej, wojewoda jeszcze inaczej, a wiceminister jeszcze inaczej.
A prawda jest taka, że jedynym organem w naszym kraju do wydawania obowiązujących interpretacji (oprócz spraw skarbowych) jest Trybunał Konstytucyjny.
jest jeszcze Sąd Pracy, który przyzna Zarządowi Powiatu rację, bądź nie.
Jaka przyzwoitość? Wojna komuchów miedzy sobą.Eureka napisał(a):BLAaa napisał(a):Gargamel napisał(a):Autor przepisu.Odsyłam do moich postów w tym temacie.
Tylko, że przepis nie jest jednoznaczny, dlatego rózni tacy interpretuja go jak chcą. Ja interpretuje inaczej, skarżąca radna inaczej, wojewoda jeszcze inaczej, a wiceminister jeszcze inaczej.
A prawda jest taka, że jedynym organem w naszym kraju do wydawania obowiązujących interpretacji (oprócz spraw skarbowych) jest Trybunał Konstytucyjny.
jest jeszcze Sąd Pracy, który przyzna Zarządowi Powiatu rację, bądź nie.
Jest jeszcze coś takiego, jak granice przyzwoitości, których przekraczać nie należy a to nastąpiło w przypadku małżeństwa F. i Starosty.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości