Ostre ale fajne wywiady

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez qrczak » piątek, 3 lut 2006, 00:20

Zachowuje się stosunek pracy a urlop bezpłatny bierze się po to, by nie pracować na rzecz pracodawcy, więc trudno tu mówić, że nadal się pracuje. Chyba, że jest się tak oddanym pracownikiem, jak....

No tak nie pracuje się, to się zgadza, chyba że wolontariat.
Urlop bezpłatny liczy się do stażu bo wydaje mi się że nie.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez ten obcy » piątek, 3 lut 2006, 00:39

I czegos jeszcze nie rozumiem: poszedł na urlop z UM, żeby sie zatrudnić w starostwie, a stamtąd go wyrzucilili? kręte ścieżki savarego.Dlaczego savary nie wraca do UM? Ma lepsza pracę? Chyba nie jest na liście Powiatowego Urzędu Pracy, bo to by było nieładnie. To jak to było z tą wysiadką z powiatu? Tajemnicza postać. Chętnie bym poznał niechcący.
ten obcy
Bywalec

Postprzez qrczak » piątek, 3 lut 2006, 00:43

ten obcy napisał(a):I czegos jeszcze nie rozumiem: poszedł na urlop z UM, żeby sie zatrudnić w starostwie, a stamtąd go wyrzucilili? kręte ścieżki savarego.Dlaczego savary nie wraca do UM? Ma lepsza pracę? Chyba nie jest na liście Powiatowego Urzędu Pracy, bo to by było nieładnie. To jak to było z tą wysiadką z powiatu? Tajemnicza postać. Chętnie bym poznał niechcący.

Pewne jest to, że przekrętów nie robił.
Poza tym jak to w C.V. brzmi jednocześnie w Urzędzie Miasta i w Starostwie.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Wirnik » piątek, 3 lut 2006, 01:05

...do Easy'ego.....Maja, Maja, Maja !!! ....pomysl....siedzi w radzie...któż to moze byc ?...dawaj Maję na ekran !!!
Wirnik
Dyskutant

Postprzez ZAINTERESOWANA » piątek, 3 lut 2006, 06:29

ten obcy napisał(a):I czegos jeszcze nie rozumiem: poszedł na urlop z UM, żeby sie zatrudnić w starostwie, a stamtąd go wyrzucilili? kręte ścieżki savarego.Dlaczego savary nie wraca do UM? Ma lepsza pracę? Chyba nie jest na liście Powiatowego Urzędu Pracy, bo to by było nieładnie. To jak to było z tą wysiadką z powiatu? Tajemnicza postać. Chętnie bym poznał niechcący.

Ale się czepiasz. Kto jak kto, ale myślałam, że właśnie Ty będziesz wiedział jak to formalnie wygląda ;/ .
Będąc radnym Rady Miejskiej SAVARY musiał wziąć urlop bezpłatny, gdyż tak nakazuje prawo. Formalnie nadal jest pracownikiem UM i figuruje jako osoba tam pracująca (ma etat). Podobna sytuacja wygląda z Sebastianem Karpiniukiem (on chyba od 1998 roku jest na bezpłatnym), nie wierzysz - spytaj. Zaś będąc na urlopie bezpłatnym można się zatrudnić gdziekolwiek się chce, o ile nie koliduje to z funkcją radnego RM.
Poza tym, z tego co wiem, ze starostwem nie było tak jak piszesz. Jak już tak bardzo chcesz być wiarygodny - napisz prawdę a nie po raz enty piszesz takie frazesy (słyszałam wielokrotnie jak opowiadał o tym w Radiu Kołobrzeg czy TKK).
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez BLAaa » piątek, 3 lut 2006, 09:17

Przepisy reguluja gdzie radny pracowac może, a gdzie nie. Każdego to dotyka.
Jedno wyjasnienie - Savarka niwe wyrzucono ze Starostwa. Po prostu skończyła mu sie umowa. Pojawiajace sie z ust kilku osób jakieś zarzuty okazały się nieprawdziwe. Wykazała to kontrola.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » piątek, 3 lut 2006, 10:29

wywiad z Cezarym/em?/ był spokojny. Adam jakby zestresowany bał się zadać ostre pytanie . Cezary trzymał dystansik . I jako pracownik administracji wypadł bardzo dobrze -nie politykował , nie podejmował tematu plotek . Myślę jednak,że dzięki wywiadowi mogło tę osobę poznać szersze grono mieszkańców
ewe
Gwiazdor

re

Postprzez Malkontent » piątek, 3 lut 2006, 10:30

Nooo "Społeczeństwo" dokopało "Savaremu" ale przecież to nie koniec... Życie nie znosi próżni. Kto następny???
Chętnie poczytam kto z kim i gdzie oraz za co.
Głupota ludzka nie zna granic.
Pozdrawiam :]
Malkontent
Rozgrzewa się

Postprzez SAVARY » piątek, 3 lut 2006, 11:04

Eureka napisał(a):
SAVARY napisał(a):
ten obcy napisał(a):Savary z kulturą opowie nam teraz jak wylatywał z pracy w urzędzie miasta, w starostwie.... i dlaczego tak się zna na wszystkim jako radny.

Formalnie rzecz biorąc w Urzędzie Miasta to jeszcze pracuję (urlop bezpłatny) myślałem, że jako nowe kierownictwo, o tym wiesz.

Formalnie rzecz biorąc bijesz wszystkich na głowę twierdzeniem, że na urlopie bezpłatnym jeszcze pracujesz w Urzędzie Miasta.

Tzn. chodzi o to, że formalnie posiadam umowę o pracę na czas nieokreślony ( mimo, że jestem na takim urlopie). Np. Jak w zeszłym roku brałem kredyt, to oprócz diet itp. musiałem dać zaświadczenie, że w/w umowę posiadam i po wygaśnięciu mandatu mam obowiązek stawić się do gotowości zatrudnienia. I tylko tyle, nie rozumiem po co tyle szumu? Ta sprawa to taki wielki problem dla wielu tu piszących?
SAVARY
Terminator

Postprzez SAVARY » piątek, 3 lut 2006, 11:26

BLAaa napisał(a):Przepisy reguluja gdzie radny pracowac może, a gdzie nie. Każdego to dotyka.
Jedno wyjasnienie - Savarka niwe wyrzucono ze Starostwa. Po prostu skończyła mu sie umowa. Pojawiajace sie z ust kilku osób jakieś zarzuty okazały się nieprawdziwe. Wykazała to kontrola.

Dobrze, widzę, że pewni ludzie lubią grzebać w moim życiu prywatnym to może rozwieję pewne prowokacje wykonane przez "tego obcego", który nawiasem mówiąc wydaje mi się znajomym człowiekiem, czyli osobą dobrze poinformowaną. Dlatego tym bardziej się dziwię, że celowo okłamuje ludzi.

Nikt nigdy nie wyrzucił mnie z Urzędu Miasta. Ustawa o samorządzie gminnym mówi wyraźnie, że nie wolno łączyć mandatu z zatrudnieniem w Urzędzie Miasta (ma to sens, bo inaczej co, sam miałbym się kontrolować?) Złożyłem wniosek o urlop bezpłatny na 4 lata + 3 m-ce po jego zakończeniu .

Zatrudniony w starostwie byłem na czas określony do 31 grudnia 2004 roku, nawiasem mówiąc nie byłem dopuszczany do strategicznych decyzji, itp. wiecie o czym mówię. Formalny i oficjalny powód nie przedłużenia umowy był błąd pisarski w dacie w ogłoszeniu, zamias 2005 napisałem 2004 i tyle. Potem panowie dokopali mi w obu głosach a Starosta się wypowiedział w Głosie P, że jako opozyjca za mocno krytykowałempana prezydenta ( i tu go rozumiem przecież panowie mają układ jeszcze z drugiej kadencji, kiedy to razem rządzili w mieście)
Fakt jest też taki, że mocno naciskanko na mnie abym zrezygnował z komisji rewizyjnej ( to było mówione w szeszym gronie osób także to nie jest tajemnica) nie posłuchałem i rozumiem, że również z tego tytułu poniosłem tego konsekwencje, sam dokonałem wyboru. Także nie mam do nikogo tutaj żalu.
Także nikt mnie z niczego nie wyrzucał, po prostu po męskiej rozmowie nie przedłużono mi umowy, a nie wyrzucono mimo wszystko jest to subtelna różnica.

Po tym fakcie, z zapytaniem o przyczynę nie przedłużonia umowy jeden z radnych powiatowych złożytł dwie interpelacje, na jedną dostał wymijającą odpowiedź a na drugą w ogóle nie doczekał się odpowiedzi.
Kontrlola komisji rewizyjnej w starostwie wykazała, że było wszystko OK.
Taka jest szczera prawda, tyle mam do powiedzenia. A teraz czekam na dalszy stek pomyj.
SAVARY
Terminator

Postprzez BLAaa » piątek, 3 lut 2006, 11:29

Potwierdzam to co pisał Savary. Szczególnie naciski, żeby zrezygnował z Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej. Osobiście przekonywano mnie, żebym na Savarka wplynął. Odmówiłem mięczakom.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » piątek, 3 lut 2006, 11:30

Dobrze, widzę, że pewni ludzie lubią grzebać w moim życiu prywatnym

Znaczy robia coś czym ty sie brzydzisz. :lol: :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Easy Rider » piątek, 3 lut 2006, 12:30

Wirniku - Jadzia w Krótkiej piłce? czemu nie.
Eve -proszę Cię, ja się nikogo nie boję bo mam w d.... trzy naboje. pzdr :)
Bloosman - szanuję Twój punkt widzenia, taką konstruktywną krytykę rozumiem i pozdrawiam :)
Easy Rider
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg