Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez kamila » środa, 7 gru 2005, 15:27

WZT napisał(a):nic mi o tym niemow zbyt sporo lekow wziolem i troche taki jakis nacpany chodzilem....
co Ty gadasz, było fajnie :) :*
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kamila » niedziela, 11 gru 2005, 00:06

"Pogrzeb" Rodzina Tempio. Trzej bracia od dawna prowadzą życie przestępcze, ściśle mówiąc -mafijne. Jednak jeden z nich zupełnie różni się od swych braci, nie interesuje go mafia, ani jakiekolwiek z tym rzeczy/sprawy związane. Jeden to spokojny, zrównoważony człek, drugi zaś zupełnym przeciwieństwem pierwszego, byle błachostka potrafi wyprowadzić go z równowagi, traci panowanie nad sobą. Jednak to brat, który nie zatraca się w mafijnych pojedynakach, zostaje zabity.
kamila
Arcymistrz

Postprzez kulA » niedziela, 11 gru 2005, 09:43

wczoraj obejzalem 2 filmy, najpierw Be cool czyli sequel "Dorwac malego" film sredni, nawet mocno sredni, taki z typu obejzec i zapomniec, pozniej mialem wielki dylemat co obejzec w Tv, 12 malp czy Wrog u bram, wybralem to drugie bo 12 malp juz widzialem i mam gdzies na dvd, a Enemy at the gate jeszcze nie widzialem, film dosc dobry ale zadna rewelecja jednak warto obejzec
kulA
Rycerz forum

Postprzez fern » niedziela, 11 gru 2005, 10:06

Ja wczoraj też obejrzałem dwa filmy:

1) Gothika
2) Boogeyman.
fern
Ważniak

Postprzez Suzy » niedziela, 11 gru 2005, 14:10

"Orbis Pictus" reż. Martin Šulík

... opowieść o młodej dziewczynie która wyrusza do stolicy w poszukiwaniu swojej matki...

... "po raz kolejny reż. sięga po ekscentrycznych bohaterów i absurdalny ale jednocześnie ciepły humor... udaje mu się zatrzeć w tym filmie granice między rzeczywistością a iluzją, pokazać jak tragikomiczne jest ludzkie życie"... - (gutekfilm)

... hym ... a więc granice między iluzją a rzeczywistością rzeczywiście zostały zatarte... i to dość konkretnie skoro wyszłam z kina kompletnie zdezorientowana... podobno "Ogród" był obrazem zdecydowanie lepszym ... no cóż ... żałuję, że nie miałam możliwości wyboru... a po projekcji powiem tylko jedno - "tym którzy tak twierdzą - wierzę na słowo" :wink:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Henry_Chinaski » niedziela, 11 gru 2005, 14:23

Krew z nosa Film o wiele lepszy niz polskie kinowe produkcje. Co prawda pod wzgledem fabularnym nie wniosl nic nowego do mojego zycia, ale podobało mi sie to lekkie poczucie humoru, dobra sciezka dzwiekowa i kilka naprawde fajnych pomyslow na zdjecia.
Henry_Chinaski

Postprzez Owee » poniedziałek, 12 gru 2005, 18:18

będąc w szczecienie odwiedziłem multikino - byłem na "36" tej francuskiej sensacji - film jest super - dzięki bogu w pełni francusja produkcja - ŻADNYCH GÓWNIANYCH EFEKTÓW SPECJALNYCH MADE IN USA - gdyby to samo zrobili amerykańce to byłaby totalna popelina...
Owee
Dyskutant

Postprzez astic » wtorek, 13 gru 2005, 10:08

Czas Surferów można sie posmiac ale bez przesady, Ciekawie zrobiony troche na podobieństwi filmów Quentin Tarantino ale jezeli ktos sie spodziewa polskiego Pulp Fiction to sie zawiedzie. Ogólnie film wmiare dobry chodz końcówka troche szokuje
astic
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 1821978

Postprzez keeper » wtorek, 13 gru 2005, 20:07

"Gnijąca panna młoda Tima Burtona" i jak to u Burtona bywa, jest trochę "straszno", trochę "mroczno", generalnie- uroczo! To film animowany, zdecydowanie dla większych dzieci. Tytułowa panna jest lekko tylko "wczorajsza", ale bez watpienia- nie dycha...Zupełnie przez przypadek fajtłapowaty młodzieniec bierze ją za żonę...Cóż to za przypadek i jak tu się z tego wykaraskać i ujść z życiem? Nie będę psuła zabawy, bo film zobaczyć warto. Fani czarnego humoru i zabawowoego życia pozagrobowego będą mieli używanie...Głos wewnętrzny mi to mówi..
Obrazek
A oto głos wewnętrzny panny młodej..Prawda, że uroczy?
:wink:
keeper
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film