Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez kamila » środa, 7 gru 2005, 15:27

kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kamila » niedziela, 11 gru 2005, 00:06

"Pogrzeb" Rodzina Tempio. Trzej bracia od dawna prowadzą życie przestępcze, ściśle mówiąc -mafijne. Jednak jeden z nich zupełnie różni się od swych braci, nie interesuje go mafia, ani jakiekolwiek z tym rzeczy/sprawy związane. Jeden to spokojny, zrównoważony człek, drugi zaś zupełnym przeciwieństwem pierwszego, byle błachostka potrafi wyprowadzić go z równowagi, traci panowanie nad sobą. Jednak to brat, który nie zatraca się w mafijnych pojedynakach, zostaje zabity.
kamila
Arcymistrz

Postprzez kulA » niedziela, 11 gru 2005, 09:43

wczoraj obejzalem 2 filmy, najpierw Be cool czyli sequel "Dorwac malego" film sredni, nawet mocno sredni, taki z typu obejzec i zapomniec, pozniej mialem wielki dylemat co obejzec w Tv, 12 malp czy Wrog u bram, wybralem to drugie bo 12 malp juz widzialem i mam gdzies na dvd, a Enemy at the gate jeszcze nie widzialem, film dosc dobry ale zadna rewelecja jednak warto obejzec
kulA
Rycerz forum

Postprzez fern » niedziela, 11 gru 2005, 10:06

Ja wczoraj też obejrzałem dwa filmy:

1) Gothika
2) Boogeyman.
fern
Ważniak

Postprzez Suzy » niedziela, 11 gru 2005, 14:10

"Orbis Pictus" reż. Martin Šulík

... opowieść o młodej dziewczynie która wyrusza do stolicy w poszukiwaniu swojej matki...

... "po raz kolejny reż. sięga po ekscentrycznych bohaterów i absurdalny ale jednocześnie ciepły humor... udaje mu się zatrzeć w tym filmie granice między rzeczywistością a iluzją, pokazać jak tragikomiczne jest ludzkie życie"... - (gutekfilm)

... hym ... a więc granice między iluzją a rzeczywistością rzeczywiście zostały zatarte... i to dość konkretnie skoro wyszłam z kina kompletnie zdezorientowana... podobno "Ogród" był obrazem zdecydowanie lepszym ... no cóż ... żałuję, że nie miałam możliwości wyboru... a po projekcji powiem tylko jedno - "tym którzy tak twierdzą - wierzę na słowo" :wink:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Henry_Chinaski » niedziela, 11 gru 2005, 14:23

Film o wiele lepszy niz polskie kinowe produkcje. Co prawda pod wzgledem fabularnym nie wniosl nic nowego do mojego zycia, ale podobało mi sie to lekkie poczucie humoru, dobra sciezka dzwiekowa i kilka naprawde fajnych pomyslow na zdjecia.
Henry_Chinaski

Postprzez Owee » poniedziałek, 12 gru 2005, 18:18

Owee
Dyskutant

Postprzez astic » wtorek, 13 gru 2005, 10:08

astic
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 1821978

Postprzez keeper » wtorek, 13 gru 2005, 20:07

"Gnijąca panna młoda Tima Burtona" i jak to u Burtona bywa, jest trochę "straszno", trochę "mroczno", generalnie- uroczo! To film animowany, zdecydowanie dla większych dzieci. Tytułowa panna jest lekko tylko "wczorajsza", ale bez watpienia- nie dycha...Zupełnie przez przypadek fajtłapowaty młodzieniec bierze ją za żonę...Cóż to za przypadek i jak tu się z tego wykaraskać i ujść z życiem? Nie będę psuła zabawy, bo film zobaczyć warto. Fani czarnego humoru i zabawowoego życia pozagrobowego będą mieli używanie...Głos wewnętrzny mi to mówi..
Obrazek
A oto głos wewnętrzny panny młodej..Prawda, że uroczy?
:wink:
keeper
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film