W Kołobrzegu ukonstytuowała się Młodzieżowa Rada Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Stavro » wtorek, 29 lis 2005, 14:27

słowianin napisał(a):Imie nie ma tu nic do rzeczy. Moze wlasnie przydalaby sie swieza krew. Starsi panowie na lawke rezerwowych.

ale zalezy jaka krew...byle nie splamiona pewnymi nalecialosciami...ale fakt mlodzi moze cos zmienia...moze...jesli beda miec szanse oczywiscie...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Vin » wtorek, 29 lis 2005, 14:35

McCool napisał(a):ja tam uwazam, ze aby bylo sprawiedliwie, to kazda kolobrzeska młodziezówka powinna wytypowac jednego kandydata do mlodziezowej rady miejskiej w wieku gimnazjalnym bądz licealnym.

A ja uważam, ze z żadnej młodzieżówki nikogo nie powinno byc. Wpierw jest mowa, że ma to byc MRM APOLITYCZNA a teraz kandydaci maja byc jednak "polityczni" tylko troche młodsi od swoich kolegów radnych i posłów. Uważam, że przedstwaiciele samorządów wszystkich zainteresowanych szkól powinni sie spotkac SAMI bez Łukasza(pomocnika posła PO), pomogą im rodzice, nauczyciele i dyrektorzy szkól. Paramedic też jakos dziala i nie potrzebuje wsparcia politycznego.

Łukasz i tak zostaniesz radnym, całe osiedle bedzie na Ciebie głosowało, głosów Ci wystarczy, odskocz trochę od tych dzieciakow, a jak nie możesz to po prostu weź ich do siebie i przestań nam mydlic oczy swoja "bezinteresownością". Skoro MRM ma byc apolityczna to sie nie wtrącaj. Jak tego nie rozumiesz to zapytaj swojego guru i przewodnika i nie pisz mi, że nie musisz bo jesteś starym lisem - do tego to Ci brakuje doswiadczenia, wiedzy i lat zycia. Dziekuje.
Vin
Uzależniony

Postprzez sanddra » wtorek, 29 lis 2005, 15:02

Vincenta napisał(a):A ja uważam, ze z żadnej młodzieżówki nikogo nie powinno byc. Wpierw jest mowa, że ma to byc MRM APOLITYCZNA a teraz kandydaci maja byc jednak "polityczni" tylko troche młodsi od swoich kolegów radnych i posłów. Uważam, że przedstwaiciele samorządów wszystkich zainteresowanych szkól powinni sie spotkac SAMI bez Łukasza(pomocnika posła PO), pomogą im rodzice, nauczyciele i dyrektorzy szkól. Paramedic też jakos dziala i nie potrzebuje wsparcia politycznego.

Liczenie na rodziców i samorządy szkolne to na dziś nierealne. W szkole te samorządy mają co robić i większość szkolnych działaczy mówi otwarcie o braku czasu. PARAMEDIC też szuka wsparcia nie politycznego. W statucie ma zapis apolityczności ponieważ jego działalność ma określony charakter. Jednakże współpracuje z różnymi organizacjami i korzysta z pomocy wszystkich, którym leży na sercu ratowanie. Nie jesteśmy zainteresowani do jakiej partii należą ludzie nas wspierający, skoro chcą nam pomóc wierząc w to co robimy.
sanddra
Dyskutant

Postprzez myśliwiec » środa, 30 lis 2005, 14:08

BLAaa napisał(a):I ludzie do 35 roku życia powinni w nich zaistnieć. A swoja droga, to wnerwia mnie, ze juz druga kadencje jestem najmłodszym radnym :evil:
i pewnie tak zostanie, o ile wybierzemy cie po raz trzeci ;)
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez Stavro » środa, 30 lis 2005, 14:12

myśliwiec napisał(a):
BLAaa napisał(a):I ludzie do 35 roku życia powinni w nich zaistnieć. A swoja droga, to wnerwia mnie, ze juz druga kadencje jestem najmłodszym radnym :evil:

a mamy nie wybierac :?: :shock: :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez myśliwiec » środa, 30 lis 2005, 14:15

Stavro napisał(a):
myśliwiec napisał(a):

robta jak chceta :)
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez report5 » środa, 30 lis 2005, 22:26

myśliwiec napisał(a):
Stavro napisał(a):
myśliwiec napisał(a):

robta jak chceta :)

ruchajta ja chceta - chyba ?
report5

Postprzez Werner » środa, 30 lis 2005, 23:05

Wolnoć Tomku w swoim domku! :lol: :lol: :lol:
Werner
Coś tam napisał

Postprzez McCool » czwartek, 1 gru 2005, 22:44

Myślę, że jeśli zależy nam na apolityczności tego ciała samorządowego, to ludzie powinni sami dopilnować, aby tak też było.

Młodzi ze szkół, wytypowani jako delegaci do MRM nie wiedzą do końca co to jest polityka i na czym to polega, więc wiele nie trzeba, aby platformiaki nakręciły ich do swojej mlodzieżówki.
McCool
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » czwartek, 1 gru 2005, 23:39

Własne doświadczenia mówią mi, że bez względu na to, kto się za to zabrał, ważne jest, żeby jakoś tych młodych ludzi zaktywizować. Nie wiem, czy te naście lat to już jest ten wiek, kiedy światopogląd się na stałe kształtuje. Myślę, że raczej nie.
Gdy swego czasu grupa nas studentów uczelni szczecińskich działała w parlamencie studentów polskich podziały przebiegały zupełnie po innych osiach. Teraz mając kontakt z tymi ludźmi wiem, że politycznie każdy gdzie indziej się umocował. Podobnie może być z MRM. Dlatego nie demonizowałbym tego, że akurat Łukasz, czy SMD się przy tym udzielają. Ktokolwiek by to nie był, to ktoś gdzieś będzie się doszukiwał politycznych powiązań.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg