W Kołobrzegu ukonstytuowała się Młodzieżowa Rada Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez HO!HO! » poniedziałek, 28 lis 2005, 13:14

Wszystko wskazuje na to, że tak jak pisałem na samym początku tematu, SMD (a de facto PO):

- pod płaszczykiem apolityczności, (aby łatwiej urobić młode umysły) oraz
- ze wsparciem organizacyjnym i finansowym Miasta (jeśli Gargamel ma rację),

zorganizowało sobie nabór do organizacji.

A że czują się na tyle pewnie, to nawet sobie logo walnęli na zaproszeniach, bo aż tak się ze swoimi zamiarami kryć nie muszą. W końcu dyskusja trwa kilka ładnych stron, a gdyby nie Gargamel, nikt o logu by się nie dowiedział, bo z ust Łukasza pada głównie słowo - „apolityczność”.

Tyle podsumowania z mojej strony. Dalej pozostaje czekać na owoce „naboru”.
HO!HO!

Postprzez Eureka » poniedziałek, 28 lis 2005, 13:15

ŁUkasz napisał(a):
McCool napisał(a):w samorządzie po prostu musi być równowaga ... :]

zgadzam się z Tobą. Tylko potzreba również ludzi młodych, którzy nie są przesiąknięci naleciałościami dawnych lat i potrafią wspólnie działać dla dobra swojego otoczenia. Nie nienawidzą z zasady, bo ktoś jest z takiej partii a ktoś z innej. Różnice poglądów nie wykluczają współpracy, a szczególnie w przypadku tak małego miasta jak Kołobrzeg. Nie rozumieją tego starsi. Mam nadzieję, że nasze pokolenie jest inne.

Życzę Ci tolerancji dla różnicy poglądów i przekonań politycznych, które nabyłem przesiąkając naleciałościami dawnych lat.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 28 lis 2005, 14:18

ŁUkasz napisał(a): Tylko potzreba również ludzi młodych, którzy nie są przesiąknięci naleciałościami dawnych lat i potrafią wspólnie działać dla dobra swojego otoczenia. Nie nienawidzą z zasady, bo ktoś jest z takiej partii a ktoś z innej. Różnice poglądów nie wykluczają współpracy, a szczególnie w przypadku tak małego miasta jak Kołobrzeg. Nie rozumieją tego starsi. Mam nadzieję, że nasze pokolenie jest inne.

Pełna zgoda. Chociaż znam kilku starszych, którzy to rozumieją.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez sanddra » poniedziałek, 28 lis 2005, 17:52

BLAaa napisał(a):
ŁUkasz napisał(a): Tylko potzreba również ludzi młodych, którzy nie są przesiąknięci naleciałościami dawnych lat i potrafią wspólnie działać dla dobra swojego otoczenia. Nie nienawidzą z zasady, bo ktoś jest z takiej partii a ktoś z innej. Różnice poglądów nie wykluczają współpracy, a szczególnie w przypadku tak małego miasta jak Kołobrzeg. Nie rozumieją tego starsi. Mam nadzieję, że nasze pokolenie jest inne.

A ja kilku młodszych, którzy tego nie rozumieją. Nie znam jednak zupełnie młodych, którzy "są przesiąknięci naleciałościami dawnych lat".
sanddra
Dyskutant

Postprzez Eureka » poniedziałek, 28 lis 2005, 18:08

sanddra napisał(a):
BLAaa napisał(a):

A ja kilku młodszych, którzy tego nie rozumieją. Nie znam jednak zupełnie młodych, którzy "są przesiąknięci naleciałościami dawnych lat".

Bo i trudno takich znać. Ich po prostu nie ma, bo być nie może.
Eureka
V.I.P

Postprzez Gargamel » poniedziałek, 28 lis 2005, 18:40

Łukaszku wszystko co do tej pory napisałem jest prawdą,a o poglądach się nie dyskutuje.Nie mam zamiaru wysłuchiwać tego typu bełkotu,że to logo SMD.Ciekawe,że jest identyczne z logo platformy obywatelskiej tyle tylko,że nie ma napisu platforma obywatelska....i daruj sobie z tą prawdą,bo ja nie muszę nikomu robić prania mózgu,udawać,że Sebastian to nie mój szef,że Stowarzyszenie Młodzi Demokraci to nie młodzieżówka platformy Obywatelskiej.
Gargamel
Ważniak

Postprzez McCool » poniedziałek, 28 lis 2005, 18:48

widzicie, ale chodzi o to, co jest prawnie a nie faktycznie... a prawnie oni są zwykłym stowarzyszeniem, tak jak każde inne, i tak jak kazde inne mogą dzialać społecznie... choć zastanawiam się czy przypadkiem nie jest tam wspomniane o "wspieraniu przez Platformę Obywatelską" - ale tu juz trzebaby przestudiować ich statut... wtedy moglibyśmy sie doszukac dopiero politycznosci w apolityczności...
McCool
Rycerz forum

Postprzez McCool » poniedziałek, 28 lis 2005, 19:40

ale to nie chodzi o to ile kogo jest z jakiej partii, bo w ten sposob szukacie sobie usprawiedliwienia, ale o to, kto wspiera i "sprawuje pieczę" nad tym ciałem... a to chyba doskonale wszyscy wiemy :)

fakt, ze ludzie są młodzi, zagubieni, trzeba ich ukierunkowac i pokazac, jak nalezy działać, to jednak nie wolno im robić politycznego prania mózgu...
McCool
Rycerz forum

Postprzez report5 » poniedziałek, 28 lis 2005, 19:45

jedna młodość - jedna partia - jedno życie -

kiedyś mówiono, że kto w młodości nie zaraził się socjalizmem ten nie zna zycia...

wczesniej to samo mówiono o komunistach...

teraz czas na platformowanie się w młodości ?
report5

Postprzez McCool » poniedziałek, 28 lis 2005, 20:09

ale z tym jest jak z modą, ta akurat zmienia się co 4 lata... co kadencję :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » wtorek, 29 lis 2005, 08:20

Troche demonizowany jest temat zaangażowania politycznego czlonków MRM. Może dlatego, że oprócz PO i - jak podał Łukasz - samego SLD, inne ugrupowania nie moga się wykazać jakąś aktywna młodzieżówką.
Mysle, że w MRM z pewnością dojdzie do jakiejś polaryzacji poglądów, wcale niekoniecznie po linii partyjnej. Podobnie jak w Parlamencie Studentów Polskich.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez McCool » wtorek, 29 lis 2005, 10:57

ja tam uwazam, ze aby bylo sprawiedliwie, to kazda kolobrzeska młodziezówka powinna wytypowac jednego kandydata do mlodziezowej rady miejskiej w wieku gimnazjalnym bądz licealnym... bo tak jak ja to widze na chwile obecna, to Łukasz szuka kazdego argumentu aby udowodnic ze Rada jest apolityczna, to w takim razie dać każdego z ramienia jednej mlodziezowki i bedzie oki! tym bardziej ze w statucie jest napisane że "Rada składa się z Radnych - delegatów samorządów uczniowskich publicznych oraz niepublicznych: gimnazjów oraz szkół ponadgimnazjalnych a takze organizacji mlodziezowych majacych siedzibe w miescie Kolobrzeg".
McCool
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg