Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez kulA » niedziela, 27 lis 2005, 10:01

w piatek bylem na nocy czeskiej w kinie Światowid oprocz filmow zostalismy poczestowani winem morawski, potrawami czeskimi oraz kawa (juz nie czeska ale za to bez ograniczen :P ), ale wracajac do filmow:

na pierwszy ogien poszedl film "Guzikowcy" genialnego rezysera Petra Zelenki, czekalem na ten film dlugo i z spokojnie moge powiedziec ze Zelenka mnie nie zawiodl, masa absurdalnego humoru, co chwile sala parskala smiechem, ja sie kilka razy poplakalem ze smiechu, ale film jako calosc nie mial wcale pozytywnego wydzwieku

drugi film byl rowniez Zelenki "Rok Diabla" dokumentalizowana komedia o gwiezdzie czeskiej piosenki, takim ichniejszym Kaczmarskim tylko chyba bez takiego wydzwieku politycznego, Jaromirze Nohavicy (on sam zagral siebie) oraz zespole Cechmor, generalnie wszyscy w tym filmie grali samych siebie, byl naprawde bardzo dobry, czlowiek sie zastanawia czy wiecej bylo tam fikcji czy prawdy, fajna konwencja na film

trzecim filmem byla jaka glupkowata komedia z lat 70, tytulu nie pamietam, ale film niczym nie zaskoczyl, choc mimo ze byla juz3 w nocy to jednak nie zasnalem, wiec taki najgorszy nie byl

ostatni film to parodia filmow o detektywach osadzonych w 19 wieku "Adela jeszcze nie jadla kolacji", kicz, kicz, kicz, przypomina troche nasza Hydrozagadke tylko nie jest tak na sile robiony i bardzo przyjemnie sie go oglada
kulA
Rycerz forum

Postprzez Olcia » niedziela, 27 lis 2005, 13:41

Harry Potter i czara ognia - tutaj zgadam się z kawonem... naprawde, da sie obejrzeć ten film, fajnie zrobiony, całkiem dobre efekty sepcjalne, tylko szkoda, że tak mało zostało pokazane...

Mr & Mrs Smith - przyjemnie mi sie oglądało.. może ze względu na samą pare głównych bohaterów? hm... bardzo ładna muzyka, dobre akcje... ogólnie film jest bardzo ciekawy.. :) i polecam...
Olcia
Rycerz forum

Postprzez kulA » niedziela, 27 lis 2005, 16:56

pastor polecam ci jeszcze guzikowcow, a opowiesci rzeczywiscie genialne
kulA
Rycerz forum

Postprzez yennefer » niedziela, 27 lis 2005, 17:15

pastor napisał(a):Opowieści o zwyczajnym szaleństwie (Příběhy obyčejného šílenství)

yhh, bardzo chcialam isc na ten film do kina, ale niestety - osoba, z ktora sie wybieralam, nie skusila sie na tę propozycję... :? po przeczytaniu opisu, chyba sie zgorszyla :P
coz, moze jeszcze uda mi sie go obejrzec, tylko szkoda, ze nie na duzym ekranie :twisted:
yennefer
Mieszka tu

Postprzez Stavro » niedziela, 27 lis 2005, 17:35

yennefer napisał(a):
pastor napisał(a):Opowieści o zwyczajnym szaleństwie (Příběhy obyčejného šílenství)

yhh, bardzo chcialam isc na ten film do kina, ale niestety - osoba, z ktora sie wybieralam, nie skusila sie na tę propozycję... :? po przeczytaniu opisu, chyba sie zgorszyla :P
coz, moze jeszcze uda mi sie go obejrzec, tylko szkoda, ze nie na duzym ekranie :twisted:

heh a ja bym poszedl z Toba...trzeba bylo dac znac... :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez yennefer » niedziela, 27 lis 2005, 17:52

hehe, nastepnym razem nie omieszkam Cie powiadomic. :P :lol:
yennefer
Mieszka tu

Postprzez Stavro » niedziela, 27 lis 2005, 17:54

yennefer napisał(a):hehe, nastepnym razem nie omieszkam Cie powiadomic. :P :lol:

hehe recze za slowo :lol: :lol: :lol: :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Xardas » niedziela, 27 lis 2005, 18:53

wczoraj byłem na Harrym Potterze. Grrrruby film, tylko szkoda, że trwał tak krótko :cry:
Xardas
Coś tam napisał

Postprzez Budyn » niedziela, 27 lis 2005, 23:07

a ja tez bylem na Harym Pioterze
Budyn
V.I.P

Postprzez FiDo » poniedziałek, 28 lis 2005, 01:35

uff.. pierwszy dzien CAMERIMAGE, trzy seanse opuscilem, ale mimo wszystko zdazylo mnie zmeczyc. a wiec:

Fateless - wegierski dramat wojenny, opowiada o losach mlodego wegra, ktory trafia do polskigo obozu koncentracyjnego. film na miare pianisty, polecam.

Good Night And Good Luck - George Clooney doskonale sprawdzil sie w roli rezysera.. film opowiada autentyczna historie z lat 50tych. walka telewizyjnych reporterow z owczesna polityka. po tym filmie czlowiek ponownie nabiera wiary w media

Rozdroze Cafe - interesujaca fabula, ciekawe gagi.. ale poza tym mnie nie przekonal

Next Door - dunski.. genialny, zakrecony, szokujacy, brutalny i momentami obrzydliwy. nie przypominam sobie zeby jakis film mnie tak trzymal w napieciu. polecam szczegolnie na duzym ekranie.

Co/Ma - film Mike`a Figgisa.. idea prosta: nie robimy filmu tylko filmujemy. garstka studentow aktorstwa z calego swiata i kilku technikow tworzy film, w ktorym zawarty jest nie tylko wlasciwy obraz ale i backstage.. jakby obraz w ogole nie byl ciety. ciekawe doswiadczenie..

jutro kolejna multi-dawka
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » wtorek, 29 lis 2005, 00:23

Snowland - niemiecki, swietna fabula. historia trzech osob: wdowy, mlodej wiesniaczki gwalconej i bitej przez ojca, oraz mordercy starajacego sie odpokutowac swoja zbrodnie. losy tych trzech osob krzyzuja sie

The Bow - koreanski. piekny film w typowy orientalny sposob przedstawiony. dziadek porywa dziewczyna w wieku 6 lat i przedtrzymuje ja na kutrze rybackim przez 10 lat.. jej to odpowiada, poki nie pojawia sie w jej zyciu pewien mlody wedkarz.. caly film krecony na lodce ze slownym minimalizmem i symboliczny.

7th Day - hiszpanski. losy dwoch zwasnionych rodzin, ktorych wzajemne mordy prowadza do wielkiej tragedii w jednym z hiszpanskich miasteczek. dwoch strzelcow przechadza sie ulica i zabija wszystkich na swojej drodze lacznie z niemowlakami.. bardzo mocno wstrzasajacy. i oparty na autentycznych wydarzeniach.

A Taste Of Light - niemiecki. olewany przez rodzicow 14letni chlopiec postanawia urzadzic sobie urodziny. kradnie karte kredytowa ojca i wyrusza w centrum miasta. tam poznaje niewidoma 20latke(chyba).. zakochuja sie w sobie.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Mafiarz » wtorek, 29 lis 2005, 17:59

Kolejna czesc American Pie to juz 4 :) bardzo dobra komedia jak kazda z tej serii
Mafiarz
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film