W Kołobrzegu ukonstytuowała się Młodzieżowa Rada Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » piątek, 18 lis 2005, 17:07

report5 napisał(a):demokratycznie i politycznie to oczywiście - wystarczyło zaprosić wszystkie aktywne młodzieżówki łacznie z elpeerem i tymi wariatami antyklerykałami do wspólnego działania, ale czy to w naszym mieście jest możliwe?

Nie, to w naszym mieście jest niemożliwe, dlatego PO sama utworzyła MRM. Zrobiła to jak chciała.

Bardzo mi sie nie podoba, ze pod przykrywką MRM kryja się wyłącznie młodzi z PO a jeszcze bardziej nie podoba mi się to, że Ł. Czechowski ich aktywizuje. Maja partie ? Mają. To niech nie tworza kolejnego tworu/ zaplecza politycznego i nie robia ludziom wody z mózgu, że to jest MRM.
Nie widzę powodu, żeby piac z zachwytu.

Młodzież jak chce, to sama sobie poradzi. Pomogą w tym rodzice, dyrektorzy szkół i nauczyciele. Wtedy nie bedzie politycznie, tylko faktycznie będzie to MRM.

Młodzież z Paramedic jakoś potrafiła się zmobilizowac i zacząc działac bez pomocy i wsparcia politycznego. Chcą, działają i mają się dobrze.

Nigdy nie uwierzę w to, że cos co organizuje członek PO nie ma nic wspólnego z polityką i że robi to z dobrego serca bezinteresownie.

Jeszcze raz powtórzę - piac z zachwytu nie będę, bo to nie jest żadna MRM tylko po prostu odłam PO i jeśli tak bardzo chcą działac i sie wykazywac to niech działają w PO.
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » piątek, 18 lis 2005, 17:08

nie wiem czy te dzieciaki wiedzą o co biega - zraz dam mp3 na ten temat
report5

Postprzez Vin » piątek, 18 lis 2005, 17:10

Dzieciaki nie wiedzą o co chodzi, ale Ł. Czechowski na pewno wie doskonale. Tak jak on jest wpatrzony w Sebastiana, tak oni będą wpatrzeni w niego.
Vin
Uzależniony

Postprzez HO!HO! » piątek, 18 lis 2005, 17:11

report5 napisał(a):nie wiem czy te dzieciaki wiedzą o co biega - zraz dam mp3 na ten temat

Pewnie jeszcze nie wiedzą. Ale już niedługo będą plakatować miasto. W końcu niedługo wybory.
Nie widzisz tego?
HO!HO!

Postprzez Vin » piątek, 18 lis 2005, 17:12

Każdy widzi tylko to co chce zobaczyc.
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » piątek, 18 lis 2005, 17:28

ten material robiłem w tym tygodniu - psłuchajcie -

ftp://ftp.tkk.pl/incoming/mlodzi.mp3
report5

Postprzez Eureka » sobota, 19 lis 2005, 20:18

ŁUkasz napisał(a):
Pionek napisał(a):Czy ktoś spytał Prezydenta, Przewodniczącego Rady Miejskiej, jakie jest ich zdanie na ten temat? Jak oni widzą powstanie takiej Rady. Czy jeżeli ma się ona stać głosem młodzieży tego miasta to nie należałoby zapytać tych, którzy mają tego głosu słuchać, co oni na to?

Spotkanie z prezydentem i przewodniczącym RM odbyło się 15 listopada.

Powtórzę się raz jeszcze, że zrobiłeś bardzo dużo i powołanie MRM jest Twoją zasługą. Pisałem, że zapomniałeś jednak, iż tego typu działania mają swoje niedociągnięcia i one podlegają surowej ocenie. Z tej oceny powinieneś wyciągnąć wnioski, na które nie jest za późno. Młodzi ludzie powinni się realizować z zachowaniem pełnej demokracji. Proponowałem, byś podziękował za zwróconą uwagę, bo zrobiono to w sposób nadzwyczaj grzeczny oraz merytoryczny. Był i jest czas na powołanie MRM z zachowaniem pełnej demokracji. Nie sądzę, byś nie widział dobra tych uwag. Oby nie można było powiedzieć o Tobie, że postępujesz zgodnie z sentencja Owidiusza: „Widzę dobre ale idę za złem”.
Eureka
V.I.P

Postprzez Pionek » sobota, 19 lis 2005, 23:18

ŁUkasz napisał(a):
Pionek napisał(a):Czy ktoś spytał Prezydenta, Przewodniczącego Rady Miejskiej, jakie jest ich zdanie na ten temat? Jak oni widzą powstanie takiej Rady. Czy jeżeli ma się ona stać głosem młodzieży tego miasta to nie należałoby zapytać tych, którzy mają tego głosu słuchać, co oni na to?

Spotkanie z prezydentem i przewodniczącym RM odbyło się 15 listopada.

Pochwal się skutkami. Co powiedziałPrezydent i Przewodniczący Rady Miasta?
Pionek

Postprzez Pionek » sobota, 19 lis 2005, 23:24

ŁUkasz napisał(a):
Pionek napisał(a):
Chciałbym spytać Łukasza, jaki ma program, pomysł na działanie takiej Rady po za bezkarnym wchodzeniem do szkół i szukaniem tam nowych członków PO. Dokąd chce zaprowadzić tych ludzi? Co im zaproponować?
Uważam, że działanie związane z powołaniem Rady w ten sposób jest polityczne i nie etyczne.

Program maja ustalić sami członkowie MRM, nie ja.
Ja chcę im zaproponować współdecydowanie o sobie. Doradzanie RM (vide: obecny skatepark. Nikt się młodzioezy nie spytał. Efektem jest dalsze funkcjonowanie skateparku przy Bryzie. "Powołanie w ten sposób"- kiedy ty byłes radynym MRM nie jakoś o etyce nic nie mówiłeś.

Czyli kolejny raz nic nie dajesz tylko na starym haśle próbujesz ugrać coś dla siebie. Ja wam nie pomogę ale będę nad wami czuwał. Pięknie. Że tak powiem bardzo społeczne. :-)
Naprawdę proszę zostaw tych młodych ludzi. Wiem ile tacy ludzie, niby przyjaciele młodzieży, wielcy politycy, co to obiecywali skateparki, narobili zła w poprzedniej Radzie. Proszę Łukasz zostaw ich. Powołałeś Radę czy powołała się sama. Ok. Niech to będzie i Twoja zasługa. Ale nie mieszaj ich w swoje rozgrywki. Jeszcze raz proszę.
Pionek

Postprzez ZAINTERESOWANA » niedziela, 20 lis 2005, 17:52

Hej pesymiści! Poczekajcie trochę a sami się wszyscy przekonamy jak to będzie funkcjonować. Jak to mówią: pożyjemy zobaczymy... :roll:
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez Eureka » niedziela, 20 lis 2005, 18:09

ZAINTERESOWANA napisał(a):Hej pesymiści! Poczekajcie trochę a sami się wszyscy przekonamy jak to będzie funkcjonować. Jak to mówią: pożyjemy zobaczymy... :roll:

Nie jestem pesymistą. Będę kibicował MRM, bo jest tam kwiat naszych szkół. Pragnę tylko żeby nie zostali skażeni brakiem demokracji w czasach, kiedy rodzi się ona w bólach.
Eureka
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg