W Kołobrzegu ukonstytuowała się Młodzieżowa Rada Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez myśliwiec » czwartek, 17 lis 2005, 13:17

:shock: jaka kase, boze, mam nadzieje ze nie!
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez Agunia » czwartek, 17 lis 2005, 13:35

myśliwiec napisał(a)::shock: jaka kase, boze, mam nadzieje ze nie!

jeśli jest w tej radzie pewna osoba, o której myślę, to wcale bym się nie zdziwiła, gdyby dostawali kasę....
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Postprzez Eureka » czwartek, 17 lis 2005, 13:59

ŁUkasz napisał(a):W takim wypadku nie mam pytań. W tym mieście nie można zrobić nic jeśli działa się w jakiejkolwiek młodzieżówce. Nic ciekawego, słusznego, wartego zainteresowania. Przedstawiciel młodzieżówki powinien chodzić w garniturze na przyjęcia, na zebrania, i siedzieć w biurze dyskutując nic nie robiąc. Ja jestem trochę innego zdania. No przecież z inicjatywą reaktywacji MRM nie wyjdzie Stowarzyszenie Wodniukus ani PCK.

Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że w tym mieście nie można zrobić nic, jeśli działa się w jakiejkolwiek młodzieżówce. Zrobiłeś bardzo dużo i powołanie MRM jest Twoją zasługą. Zapomniałeś jednak, że tego typu działania mają swoje niedociągnięcia i one podlega surowej ocenie. Z tej oceny powinieneś wyciągnąć wnioski. Nie jest za późno, by temat realizować z zachowaniem pełnej demokracji. Proponuję podziękować za zwróconą uwagę, bo zrobiono to w sposób nadzwyczaj grzeczny oraz merytoryczny. Za takie uwagi należą się słowa uznania. Myślę, że dostrzegasz dobro tych uwag. Rób wszystko, by nie postępować zgodnie z sentencja Owidiusz: „Widzę dobre ale idę za złem”.
Eureka
V.I.P

Postprzez Easy Rider » czwartek, 17 lis 2005, 15:22

Dobry pomysł dla przyszłych "dietetyków". Podobno są specjalne zajecia fizyczne -" A teraz podnosimy rączkę - głosujemy za - ślicznie!
A teraz się wstrzymujemy - pieknie!
A teraz jesteśmy przeciw - i gitarka gra.
16 latkowie w garniturkach i krawacikach - fuj!
Easy Rider
Terminator

Postprzez kraall » czwartek, 17 lis 2005, 15:57

Dajcie spokój Łukaszowi. Dlaczego miałby zawsze robić coś dla innych? Jako młody polityk przyjął słuszną zasadę, że każdy gest, każdy krok ma Go przybliżyć do przyszłych owoców władzy, a demokracja jest demokracją gdy jemu służy nie nam. W końcu ma z kogo czerpać wzorce. :x
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Easy Rider » czwartek, 17 lis 2005, 17:45

Łukasz jest OK, ale niektóre Jego pomysły już mniej.
Generalnie jednak bardzo pozytywna Postać naszego zadupia.
Easy Rider
Terminator

Postprzez McCool » czwartek, 17 lis 2005, 17:51

Agunia napisał(a):jeśli jest w tej radzie pewna osoba, o której myślę, to wcale bym się nie zdziwiła, gdyby dostawali kasę....

jest jest, na kablówce sie wypowiadał... śmieszny jak zawsze :D ale raczej pieniedzy za to nie dostają ;)
McCool
Rycerz forum

Postprzez kraall » czwartek, 17 lis 2005, 18:01

Easy, Łukasz jest jedynie wykonawcą. Mózgiem jest ktoś inny.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Easy Rider » czwartek, 17 lis 2005, 18:04

kraall napisał(a):Easy, Łukasz jest jedynie wykonawcą. Mózgiem jest ktoś inny.

poseł Karpiniuk jest to wszyscy wiedzą, aczkolwiek nie wierzę żeby Luka nie kiwał jakichś swoich koncepcji( no chyba że nie kiwa)
Easy Rider
Terminator

Postprzez ZAINTERESOWANA » czwartek, 17 lis 2005, 18:32

A zna ktoś skład MRM?
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez Vin » czwartek, 17 lis 2005, 20:38

kraall napisał(a):Dajcie spokój Łukaszowi. Dlaczego miałby zawsze robić coś dla innych? żeJako młody polityk przyjął słuszną zasadę, każdy gest, każdy krok [/b[b]]ma Go przybliżyć do przyszłych owoców władzy, a demokracja jest demokracją gdy jemu służy nie nam. W końcu ma z kogo czerpać wzorce. :x

To ja podziekuję za Łukasza w polityce, skoro demokrację może sobie naginac jak chce, byle tylko zblizyc się do koryta. Bardzo ładnie wszystko mu wytłumaczył HO HO .
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » czwartek, 17 lis 2005, 21:50

skopmy Łukasza - niech się nauczy, że w tym miasteczku najlepiej leżeć do góry dupskiem...

to pisałem ja r5 - który ma ostatni atak w swoim zyciu doczesnym by zmienić coś na lepsze, amen
report5

Postprzez HO!HO! » czwartek, 17 lis 2005, 22:05

report5 napisał(a):skopmy Łukasza - niech się nauczy, że w tym miasteczku najlepiej leżeć do góry dupskiem...

Ależ repciu nie histeryzuj.
Ponadto ja (nie wiem jak inni) nie krytykuję idei, ale wykonanie. Wiesz przecież jak to w praktyce wygląda.

W sumie można zrobić prosty test. Zliczyć na chwilę obecną tych „apolitycznych”, nominowanych młodych radnych i za jakiś czas sprawdzić ilu z nich będzie należało do „Młodych Demokratów”.
Wszyscy którzy nie wyjadą z Kołobrzegu po liceum? Mogę postawić taką tezę?

I czy oni wszyscy którzy zostaną na miejscu, nie będą czasami robić następnej kampanii konkretnemu posłowi, który to rozkręcił?
Repciu bądź realistą.

Łukaszowi na pewno gratulacje za skuteczność. W polityce to bardzo ważne. Ale czy najważniejsze?
HO!HO!

Re: można

Postprzez Vin » czwartek, 17 lis 2005, 22:26

ŁUkasz napisał(a):Oczywiście, że można było tak zrobić. Jednak to rok trwania w jednym punkcie. Ta Rada mapokazać celowość jej istnienia. szkoda było tracić rok kiedy widzi się tyle entuzjazmu. Nie wierze, że ta drużyna, która jest teraz chciałaby czekać rok...

Oczywiście drużyna ta jest apolityczna, tak ? Po ile latek mają członkowie druzyny ? Co będzie, jak na przykład nie wszyscy będą " apolityczni " ( to znaczy co będzie jak ktoś zacznie skręcac w"lewą" stronę ? ) ? Bedziesz w stanie to zniesc i tolerowac ? Czy po prostu pod nazwą MRM kryje się mlodziezowka PO a my wszyscy mamy piac z zachwytu ?
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » czwartek, 17 lis 2005, 22:41

HO!HO! napisał(a):
report5 napisał(a):skopmy Łukasza - niech się nauczy, że w tym miasteczku najlepiej leżeć do góry dupskiem...

Ależ repciu nie histeryzuj.
Ponadto ja (nie wiem jak inni) nie krytykuję idei, ale wykonanie. Wiesz przecież jak to w praktyce wygląda.

W sumie można zrobić prosty test. Zliczyć na chwilę obecną tych „apolitycznych”, nominowanych młodych radnych i za jakiś czas sprawdzić ilu z nich będzie należało do „Młodych Demokratów”.
Wszyscy którzy nie wyjadą z Kołobrzegu po liceum? Mogę postawić taką tezę?

I czy oni wszyscy którzy zostaną na miejscu, nie będą czasami robić następnej kampanii konkretnemu posłowi, który to rozkręcił?
Repciu bądź realistą.

Łukaszowi na pewno gratulacje za skuteczność. W polityce to bardzo ważne. Ale czy najważniejsze?

Szybka konkluzja na własnym przykładzie - bo bardzo ciekawy film w tv kultura własnie się zaczyna: /Eric Clapton - Sessions for Robert J; film dokumentalny/

Jestem chyba dość aktywny jak na tutejsze warunki, chcąc być skutecznym w realizacji imprez, koncertów, spotkań etc. zabiegałem i zabiegam o poparcie polityków i urzędników - jedni są pomocni inni obojętni a inni wręcz wrodzy, gdybyś na tej podstawie, na podstawie tego, kto mi pomaga, chciał wydać o mnie sąd - okazałoby się, że popełniam błąd politycznego zaangażowania - a tak nie jest... kultura w tym przypadku jest wartością nadrzędną.

Łukasz pomógł mi powiesić za free plakaty na koncert - czy to oznacza, że jestem zamoczony w PO? Nie powiem - kto mi, w czym pomagał, bo byś nie uwierzył...

Młodych ludzi zaktywizował Łukasz - więc lepiej było nic nie robić? Czy mieć łatkę ?

Piszę trochę przekornie, ale wiem, że i tak wiesz... co wiesz. Zmykam na film. To nie histeria w moim wykonaniu - to super histeria, matnia, kwadratura i co tam jeszcze... sytuacja bez wyjścia... jestem bliski zdetonowania J)

-
report5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg