keeper napisał(a):W imieniu własnym składam podziękowania serwisantom firmy (....)<= tu była nazwa, za odesłanie mojego "naprawionego" dvdSzczególnie mocne są to podziękowania, gdyż moje "naprawione" dvd jest zupełnie "jak nowe". Dzięki Waszej staranności i sumienności mam teraz dwa piloty i dwie pary kabli
![]()
Czy takie podziękowanie może być? Nastrój mam wybitnie polepszony. Panowie z serwisu chyba nie wiedzieli ococho z tą usterką i teraz mam nowiutki sprzęcik
wiesz w zasadzie nawet przy pierwszej usterce mozesz zadac wymiany sprzetu na nowy, wiec wiele nie zrobili...
ni smutny ni wesoly, a jednak jakos do dupy...

Szczególnie mocne są to podziękowania, gdyż moje "naprawione" dvd jest zupełnie "jak nowe". Dzięki Waszej staranności i sumienności mam teraz dwa piloty i dwie pary kabli 
Wiedziałam, ze ten snieg nie wróży nic dobrego....wiedziałam....a właśnie mi się dieta kończy i chcialam dobry obiadek ugotowac i nawet ciasto zrobić......
eh.... Fido ale spoko-dobrze, że czajnik jest elektyczny...można robić zupki chińskie... ![hmmm [smilie=hmmm.gif]](./images/smilies/hmmm.gif)
kontaktowalem sie z Jackiem, kupi nowa.. nie wiem jeszcze tylko kiedy
) i wiem, co jem (rozpoznaję smaki i zapachy)....huh...
![mbounce [smilie=mbounce.gif]](./images/smilies/mbounce.gif)
wszystko mi sie ładnie układa itp..

nie wszystko jest na swoim miejscu, ehh 
i pewno nie zdam... Nerwy siegaja szczytu.... Boje sie 
!!!!