Jezus Marja, Boże Święty, czyli pomoc z Nortonem.

Tutaj rozmawiamy na tematy dotyczące oprogramowania komputerowego... (Linux, FreeBSD, Windows itp.)

Postprzez marek » czwartek, 20 paź 2005, 07:58

Chater_ napisał(a):
Bruno napisał(a):Znam lepsza opcje - zakup licencji :)
Która kosztuje 60$. ;-]

inaczej jakieś 200,oo PLN, podziel przez miesiące, będziesz mniej zdruzgotany.
Inni mają rację. Dobry software to legalny software, nieważne, komercyjny czy free.
marek
V.I.P

Postprzez r00t » czwartek, 20 paź 2005, 09:52

...wyrobów "programopodobnych" firmy symantec nie nazwałbym "dobrym softem" ...no ale to kwestia gustu.

Chater_: ja żyje bez programów antywirosywych i jest dobrze... wystarczy trochę myśleć przy pracy z komputerem i mieć wszystkie łaty poinstalowane... komputer działa szybciej bo nie traci cykli procesora na program który ma zwalniać użytkownika z obowiązku myślenia...
r00t
Administrator

Postprzez r00t » czwartek, 20 paź 2005, 15:32

...łatki nie są po to żeby działało "szybciej" tylko bezpieczniej... nie masz wyboru.. musisz je instalowac. inaczej albo wirusy albo hackerzy będą się czepiać twojego komputera.

ps. nie zauważyłem różnicy w działaniu łatanego systemu...
w winxp możesz odinstalowac łatki w dodaj usuń programy.
r00t
Administrator

Postprzez SzOpEn » czwartek, 20 paź 2005, 16:29

A ja takze nie mam zadnego antywirusa , nie sciagam zadnych łatek i jakoś żadnych wirusow nie sciagam :)
SzOpEn
Ważniak

Postprzez Tisaja » czwartek, 20 paź 2005, 17:01

SzOpEn
ja takze nie mam zadnego antywirusa , nie sciagam zadnych łatek i jakoś żadnych wirusow nie sciagam
Mozna "żyć" bez antywirusa??? Co prawda ja ściagam rózne rzeczy....muzę ,zdjęcia,......niewazne.....ale nie odważyłabym się otworzyć internetu bez antywirusa.....Poważnie.
Łatty?? Nie mam pojecia o czym mówicie.....,czy to są te rzeczy : "Aktualizacja dla Twojego komputera została pobrana......zainstaluj" ??
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Tisaja » czwartek, 20 paź 2005, 17:10

Aaaaa....to zawsze instaluję owe tajemnicze aktualizacje.......i chodzi dokładnie tak ,jak przedtem.......Nie zwalnia. :roll:
Tisaja
Gwiazdor

Postprzez Slayer » czwartek, 20 paź 2005, 17:11

TISAJA napisał(a):Mozna "żyć" bez antywirusa??? Co prawda ja ściagam rózne rzeczy....muzę ,zdjęcia,......niewazne.....ale nie odważyłabym się otworzyć internetu bez antywirusa.....Poważnie.
Łatty?? Nie mam pojecia o czym mówicie.....,czy to są te rzeczy : "Aktualizacja dla Twojego komputera została pobrana......zainstaluj" ??

przed wieloma zagrozeniami w sieci, nie uchroni cie nawet najlepszy antywirus... moim zdaniem jest to zbedny zamulacz kompa.
Slayer
Terminator

Postprzez Tisaja » czwartek, 20 paź 2005, 17:14

Hej..... ale antywirus ,którego ja mam cały czas chodzi w tle i możesz mi wierzyć nie muli........Nie wierzysz ? To przyjdx do mnie ....przy okazji zainstalujesz mi gierkę ,której za nic nie potrafię odpalić. :lol:
Tisaja
Gwiazdor

Postprzez Slayer » czwartek, 20 paź 2005, 17:20

TISAJA napisał(a):Hej..... ale antywirus ,którego ja mam cały czas chodzi w tle i możesz mi wierzyć nie muli........Nie wierzysz ? To przyjdx do mnie ....przy okazji zainstalujesz mi gierkę ,której za nic nie potrafię odpalić. :lol:

haha wez mi nie mow,ze antywirus dzialajacy non stop w tle nie muli kompa, widac nie probowalas go wylaczac i nie czujesz roznicy. Juz sam WinXP jest ramozerny, bezsensem jest obciazac sie dodatkowo programami ktore kontroluja to co robisz :)
Prawda jest taka, ze jesli w necie jestes ostrozna to antywir nie jest Ci potrzebny, a jesli ostrozna nie jestes, to nawet najlepszy antywir ci nie pomoze :)
Slayer
Terminator

Postprzez Tisaja » czwartek, 20 paź 2005, 17:29

Wiesz.....znajac moje mozliwości.....to ten anty wirus niech sobie chodzi :lol: .....Internet mam od lutego i jeszcze informatyk kompa nie tykał..... A znajome mają inne anty wirusy...... i raz na 3 miesiace noszą komp do informatyków. Nie ściemniam. Z tego ,co sie orientuję to korzystaja z netu mniej niż ja. Acha.......w pierwszy dzień po podłączeniu netu nie miałam antywirusa....potrafiłam otworzyć stronę główną.......i coś mi się wpakowało i Codi.....(informatyk) zabierał komp do czyszczenia........Potem juz był luz.........
Tisaja
Gwiazdor

Postprzez Tisaja » czwartek, 20 paź 2005, 17:32

Masz rację....nie próbowałam bez antywirusa.... i pewnie dlatego nie widzę róznicy....ale komp wykonuje moje polecenia bez opóźnień.I o to chodzi :D . A nawet kiedy siedzę na forum pojawia mi sie napis" Atak sieciwy HELKERN z nr ip.................. został zablokowany".....to chyba dobrze,ze mam antywiruska..... :D
Tisaja
Gwiazdor

Postprzez r00t » czwartek, 20 paź 2005, 17:34

TISAJA napisał(a):Masz rację....nie próbowałam bez antywirusa.... i pewnie dlatego nie widzę róznicy....ale komp wykonuje moje polecenia bez opóźnień.I o to chodzi :D . A nawet kiedy siedzę na forum pojawia mi sie napis" Atak sieciwy HELKERN z nr ip.................. został zablokowany".....to chyba dobrze,ze mam antywiruska..... :D

:) ...najważniejsze że użytkownik jest zadowolony.. jasne że dobrze :)
r00t
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: software