Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez ZAINTERESOWANA » sobota, 15 paź 2005, 10:14

HI-HOT napisał(a):niedawno skończył się film Jason X...buehehe ale totalna kicha połączenie zabijaki w masce hokejowej z obcym, doomem itp. a wszystko do bólu przepełnione obskurnym i dominującym kiczem...kto w ogóle robi takie filmy?
:twisted: :twisted: :twisted:

Też oglądałam ten film - fakt - kicha na maxa :twisted:
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez kulA » niedziela, 16 paź 2005, 08:55

troche odespalem wiec moge przedstawic filmy z eNeMeFu "Noc niepoornych":

Factotum (2005)
produkcja: Norwegia , USA

film na podstawie ksiazki Bukowskiego, zapowiadal sie bardzo ciekawie, dosc niekonwencjonalne podejscie do filmu, niestety pewne momenty i koncowka byly nudne, glowna postacia byl narrator (pierwszoosobowa narracja), ale polecam, warto obejzec
7/10

Głową w mur (Gegen die Wand) (2003)
produkcja: Niemcy , Turcja

bardzo dobry film, z jednej strony o milosci, ale milosci tragicznej, a z drugiej a sytuacji tureckiej kobiety w spoleczenstwie tureckim, obowiazkowa pozycja i zdecydowanie najlepszy film maratonu
9/10

Edukatorzy (Die Fetten Jahre Sind Vorbei) (2004)
produkcja: Austria , Niemcy

historia troche banalna, mocno hollywoodzka, ale fajnie nakrecona, film lekki i fajnie sie go oglada
7,5-8/10

Zło (Ondskan) (2003)
produkcja: Szwecja

kolejny bardzo dobry film, jedeny ktorego akcja nie toczy sie wspolczesnie, pokazuje hierrarchie spoleczna w szkolach z internatem, a raczej co sie dzieje jak ktos ta hierarchie zakloci stawiajac sie starszym uczniom
8-8,5/10

podsumowujac wyjscie na "Noc niepokornych" bylo bardzo udane, nie zaluje wydania tych 20zl na bilet
kulA
Rycerz forum

Postprzez SAVARY » niedziela, 16 paź 2005, 09:33

"Pytanie do Boga" z Banderasem, dobry - polecam
SAVARY
Terminator

Postprzez SAVARY » niedziela, 16 paź 2005, 18:12

Dodam jeszcze, bo przed chwilą oglądałem " Sztuczna Inteligencja" - Stevena Spielberga. Świetny fantastyczny film. Z morałem :wink:
SAVARY
Terminator

Postprzez kamila » poniedziałek, 17 paź 2005, 13:11

Włączyłam wczoraj z ciekawości telegazete, aby to zobaczyć czy coś ciekawego będzie leciało, ku mojemu zaskoczeniu (pozytywnemu) ujrzałam napisy, które przywróciły lęki sprzed dzieciństwa, hyhy. Ale do rzeczy... zatem obejrzałam wczoraj o 01:25 (chyba) na tvp1 film, który zwał się "Narzeczona Laleczki Chucky", do ostatnich chwil się wahałam czy ogladać dalej (a wciąż było widać napisy, hehe), horror, który mnie rozbawił ja nie wiem czego się tak bałam :P . Kobitka, która fascynuje się "czarną magią", "uzdrawia" Naszą Kochaną Chucky. I zaczyna się akcja, ona go kocha (bo zakładam, ze wiadomo o co chodzi), ale chce się zemścić, jednak jak to Chucky, który został uwięziony przez ową kobitkę, znajduje sposób, by się uwolnić i zabić ją. Wiadomo...zabija i prosi o moc, by w laleczkę wstąpił duch tej "uroczej damy". I tak się dzieje... po drodze morderstwa, itp...Ich celem jest dostanie sie na cmentarz, by wziąć medalion i wcielić się w ciało chłopaka, który ich zawoził. Końcówka mnie po prostu powaliła na podłogę (leżałam na łóżku), mianowice, Laleczka Chucky nie żyje, jego żona też (zdążyły się pobrać laleczki), ale... ze spalonej Damy Mroku wyskakuje junior i atakuje policjanta. Motyw aktu miłosnego Laleczek był jak najbardziej na miejscu, hehe. Kapitalny śmiech Chucky mnie rozbraja, hyhy. No to tyle... Trza sobie przypomnieć te stare odcinki, to były czasy, spędzone pod kołdrą :)
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez ZAINTERESOWANA » poniedziałek, 17 paź 2005, 17:10

Może to dziecinne, ale niedawno obejrzałam wszystkie 3 części Harrego Potera... Cudownie się odprężyłam oglądając przygody młodych czarodziejów... [smilie=wizard.gif]
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez Slayer » poniedziałek, 17 paź 2005, 19:04

Nigdy w Zyciu... taka sobie polska komedyjka... bezbledne byly za to teksty corki glownej bohaterki :twisted:
Slayer
Terminator

Postprzez Stavro » wtorek, 18 paź 2005, 10:10

Slayer napisał(a):Nigdy w Zyciu... taka sobie polska komedyjka... bezbledne byly za to teksty corki glownej bohaterki :twisted:

ta corka byla beznadziejnie zagrana...a film mocno sredni...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez ZAINTERESOWANA » wtorek, 18 paź 2005, 21:09

"Głosy" - niby horror o ludziach widzących i słyszących umarłych (bądź kandydatów na nich) poprzez TV i radio. Jak ktoś się nudzi - można polecić...
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez Slayer » wtorek, 18 paź 2005, 21:15

"siedemnascie mgnien wiosny" :D nasluchalem sie dowcipow o Stirlitzu i musialem obejrzec :) :roll:
a wrazenia? coz mieszane :)
Slayer
Terminator

Postprzez Slayer » wtorek, 18 paź 2005, 21:17

Stavro napisał(a):
Slayer napisał(a):Nigdy w Zyciu... taka sobie polska komedyjka... bezbledne byly za to teksty corki glownej bohaterki :twisted:

ta corka byla beznadziejnie zagrana...a film mocno sredni...

co do filmu to podobnie stwierdzilem wyzej... co do aktorki grajacej corke nie wypowiadam sie... a co do jej tekstow, to nadal twierdze ze byly bezbledne :)
Slayer
Terminator

Postprzez qrczak » wtorek, 18 paź 2005, 21:22

Slayer napisał(a):"siedemnascie mgnien wiosny" :D nasluchalem sie dowcipow o Stirlitzu i musialem obejrzec :) :roll:
a wrazenia? coz mieszane :)

Gdzies to wykopał :?: :shock:
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film