Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez SAVARY » poniedziałek, 10 paź 2005, 08:28

SAVARY
Terminator

Postprzez keeper » poniedziałek, 10 paź 2005, 19:06

Straż nocna, czyli Rosjanie znów zrobili, to na co mieli ochotę, zabawili się konwencją i techniką i..całkiem dobrze im to wyszło. To nie jest rosyjska odpowiedź na imperialistycznego Matrixa, oo co to, to nie.. Takiego oryginału już dawno na naszych ekranach nie było i, co najwazniejsze, ruszyło mnie by odświeżyc moje znajomości z literaturą naszych wschodnich sąsiadów. Film na podstawie książki Siergieja Łukianienki, to historia walki dobra ze złem, niby taki banał z Placem Czerwonym w tle i może nawet nie jest to o tyle walka, co zawieszenie broni. Źli kontrolują Dobrych, Dobrzy- Złych. Ma być sprawiedliwie i wszysycy mają prikaz czekania na "Tego Wielkiego". Zanim on jednak nadejdzie, reżyser filmu Timur Bekmambetov, zabiera nas na ulice wspólczesnej Moskwy, żeby pokazac nam jak to straz nocna rozprawia się z wiedźmami i wampirami, klątwami i ogólnym bajzlem, o którym nawet nie mamy pojęcia, że istnieje. A dowiemy się, że istnieje, dopiero w momencie, kiedy ktoś dostanie na nas licencję...Ot taki zaskakująco dobry performensik, który dobrze się oglada, słucha i czeka na część drugą... :D

A zanim ona powstanie, Independent Prodakszyn nakręci własną wersję :"Straż Miejska", może skromniejsze efekty specjalne, ale bajzel ten sam 8)
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kulA » wtorek, 11 paź 2005, 19:55

kulA
Rycerz forum

Postprzez Mariol » czwartek, 13 paź 2005, 21:42

WIMBLEDON
takiiii... naaawet fajny...
Mariol

Postprzez kulA » piątek, 14 paź 2005, 00:17

Starsky & Hutch

totalna kicha, film beznadziejny, ani razu sie nie usmiechnalem a niby komedia
kulA
Rycerz forum

Postprzez Ged » piątek, 14 paź 2005, 17:31

Ged

Postprzez Olcia » piątek, 14 paź 2005, 21:12

Dziewczyna z sąsiedztwa - taka nawet do obejrzenia, ale nic fantastycznego.. :?
Olcia
Rycerz forum

Postprzez ZAINTERESOWANA » piątek, 14 paź 2005, 23:18

Straż nocna - polecam gorąco, zwłaszcza, że jest to pierwsza część trylogii... :wink:
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film