Czy pójdziesz do wyborów parlamentarnych i prezydenckich?

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Czy pójdziesz do wyborów parlamentarnych i prezydenckich w tym roku?

tak
0
Brak głosów
tak
51
66%
nie
18
23%
nie
0
Brak głosów
pożyjemy zobaczymy
0
Brak głosów
pożyjemy zobaczymy
8
10%

Liczba głosów : 77

Postprzez Kalynka » wtorek, 30 sie 2005, 11:17

Oczywiscie,ze tak.
Kalynka
Ważniak

Postprzez Stavro » czwartek, 8 wrz 2005, 20:28

Pewnie ze tak. I na pewno nie bede glosoawal na pana Tuska.
Stavro
Rycerz forum

Postprzez MzK » czwartek, 8 wrz 2005, 21:00

Oczywiscie! Mimo, ze na obczyznie, to i tak juz zlozylem stosowne podanie w konsulacie.
Tylko moj faworyt mnie martwi...
za male ma poparcie (czyt. realne szanse w wyborach)
dlatego trzeba bedzie chyba na kogo innego zaglosowac, bo inaczej bedzie to glos stracony i przez nastepne lata dalej ZLE sie dzialo bedzie :x .
MzK
Dyskutant

Postprzez Hitalgo » czwartek, 8 wrz 2005, 22:47

MzK napisał(a):Oczywiscie! Mimo, ze na obczyznie, to i tak juz zlozylem stosowne podanie w konsulacie.
Tylko moj faworyt mnie martwi...
za male ma poparcie (czyt. realne szanse w wyborach)
dlatego trzeba bedzie chyba na kogo innego zaglosowac, bo inaczej bedzie to glos stracony i przez nastepne lata dalej ZLE sie dzialo bedzie :x .

......................................................................................................
Czy tam na obczyźnie plaży też BRAK?
Hitalgo

Postprzez Olga » środa, 14 wrz 2005, 18:37

Na pewno nie!
Mój kandydat zrezygnował i teraz nie mam na kogo głosować. Nie będę przykładała ręki do wyboru 'naciąganego' prezydenta. Trudno się mówi. Poczekam do następnych wyborów.
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Slayer » środa, 14 wrz 2005, 19:05

Olga napisał(a):Na pewno nie!
Mój kandydat zrezygnował i teraz nie mam na kogo głosować. Nie będę przykładała ręki do wyboru 'naciąganego' prezydenta. Trudno się mówi. Poczekam do następnych wyborów.

a nie warto zaglosowac np. po to by rzadow w panstwie nie sprawowal ktos taki jak Lepper? Taka sama sytuacja byla we Francji przy okazji ostatnich wyborow, gdzie ludzie glosowali na nielubianego Chirac'a jedynie po to by nie dopuscic radykala do wladzy.
Slayer
Terminator

Postprzez Olga » środa, 14 wrz 2005, 19:22

Slayer napisał(a):
Olga napisał(a):Na pewno nie!

a nie warto zaglosowac np. po to by rzadow w panstwie nie sprawowal ktos taki jak Lepper? Taka sama sytuacja byla we Francji przy okazji ostatnich wyborow, gdzie ludzie glosowali na nielubianego Chirac'a jedynie po to by nie dopuscic radykala do wladzy.

Ale u nas teraz tak na prawdę liczą się już tylko Tusk i Kaczyński. Ani na jednego ani na drugiego głosować nie będę. Wczesniej myślałam, że może jesli Cimoszewicz z jakiegoś powodu już sie liczyc nie będzie to zagłosuję na Tuska. Ale w ostatnim czasie nabawiłam sie zdecydowanej niechęci do tego 'nieskazitelnego' człowieka. Nadętny, fałszywy cwaniaczek, który idąc po trupach chce usiadzic swój niedoswiadczony tyłek na wygodnym fotelu prezydenckim. Już wystarczy, że niedobrze mi się robi jak chodzę po mieście, bo wszędzie widzę jego szanowną buźkę. Boję się lodówkę otworzyć. On jest juz tak pewny siebie i swojego zwycięztwa, że teraz zaczynam mu życzyć wielkiej przegranej. A Kaczor? Hmm ... co to to nie!! Z dwojga złego lepszy Tusk ale ja do jego zwycięztwa ręki nie przyłożę. Tak więc na liderów głosować nie będę, a na kogoś innego nie ma sensu, bo po co?
Olga
Rycerz forum

Postprzez Slayer » środa, 14 wrz 2005, 21:16

ale wyobraz sobie ze we francji ten caly radykal (bodaj Lepin) tez sie nie liczyl w sondazach przedwyborczych... a tutaj minela pierwsza tura wyborow, policzono glosy i wszyscy przezyli szok, gdyz facet ktoremu nie dawano wiekszych szans znalazl sie na drugim miejscu... wlasnie problem polega na tym ze radykalni i/lub baaardzo prokoscielni politycy maja zdyscyplinowany elektorat ktory do urn pojdzie, wiec warto zaglosowac zeby potem ktoregos dnia nie obudzic sie w kraju z wizji Giertycha, gdzie bedziemy skladac przysiege na biblie i wszystkie swietosci ''jedynej slusznej partii'', tak jak to teraz robi sie w LPR :)
Slayer
Terminator

Postprzez Olga » środa, 14 wrz 2005, 21:33

No dobra ... ale nie mam na kogo zagłosować. Na Tuska i Kaczora nie zagłosuję. Nie ma mowy. Nic mnie do tego nie zmusi. Robiłabym to zdecydowanie wbrew sobie. Tuska nie trawię za wszystko co robi i mówi i nie chce mieć za prezydenta kogoś takiego jak on. A Kaczor to dla mnie chodząca nietolerancja i nienawiść.
Do wyborów pozostał niecaly miesiąc. Żaden 'lepperowaty' nie osiągnie w tym czasie takiego poparcia, aby wygrać. Spójrzmy prawdzie w oczy. Nie wiem co by się stać musiało żeby poparcie dla Tuska nagle spadło z 40% do 10%. Ludzi tak omamił, że widzą w nim chodzącą świętość. No i niech sobie widzą i niech go prezydentem wybiorą. Ja się od głosu wstrzymam.
No a na kogo wg Ciebie miałabym głosować?
Olga
Rycerz forum

Postprzez Slayer » środa, 14 wrz 2005, 21:39

czasem warto wybrac gorsze zlo... no i pamietaj, ze sondaze przedwyborcze robione sa zazwyczaj w duzych miastach i bierze w nich bardzo waska grupa osob, cholera wie jak 'siły' rozkladaja sie na wsiach i malych miastach. to sa nieduze ale liczne w skali kraju skupiska ludzkie, a nikt nie przeprowadza tam zadnych przedwyborczych ankiet.
Slayer
Terminator

Postprzez FiDo » środa, 5 paź 2005, 16:49

do parlamentu bylem, na prezydenckich nie... za pozno sie zorientowalem jaka jest procedura glosowania studiujacych w innych miastach :/
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Roman » środa, 5 paź 2005, 17:17

najgorsi są ci, którzy chcą głosować na Leppera, żeby było śmieszniej

tacy, to lepiej niech nie idą
Roman
Mieszka tu

Postprzez FiDo » środa, 5 paź 2005, 17:42

Roman napisał(a):najgorsi są ci, którzy chcą głosować na Leppera, żeby było śmieszniej

tacy, to lepiej niech nie idą

nie, najgorsi sa ci co ida glosowac na przystojnych, zadbanych, opalonych kandydatow.. czasem to sa jedyne kryteria jakimi ludzie sie kieruja. i to jest wlasnie tragiczne w tym kraju
FiDo
Arcymistrz

Postprzez kamila » środa, 5 paź 2005, 17:44

FiDo napisał(a):najgorsi sa ci co ida glosowac na przystojnych, zadbanych, opalonych kandydatow..

no taki właśnie jest pan Lepper, :lol:
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: ankiety