Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez ZAINTERESOWANA » wtorek, 27 wrz 2005, 14:50

Czy jest równie śmieszna jak Shrek? :?:
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez Crash » wtorek, 27 wrz 2005, 17:12

desperado 2 :shock: :cry: co Ci aktorzy robia w tym filmie :)
Crash
Coś tam napisał

Postprzez kulA » wtorek, 27 wrz 2005, 18:02

The Girl Next Door

nic szczegolnego, jak setki innych filmow gatunku, ale mozna obejzec
kulA
Rycerz forum

Postprzez Suzy » wtorek, 27 wrz 2005, 21:50

"Hitch" ( USA 2005r. )
reż. Andy Tennant
wyst. Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Amber Vallettagatunek

... a więc dwa wątki...
1 - perypetie nieśmiałego i zakochanego mężczyzny w uroczej i olśniewającej kobiecie ... oraz ...
2 - rodzące się uczucie w zatwardziałym kawalerze i sceptycznie podchodzącej do "miłości" kobiety ...

zabawna komedia ale jednak z subtelnym "przesłaniem" ....

oto cytat który mi się szczególnie spodobał....
"...
- on - jestem facetem... odkąd to wiążemy się od początku?
- ona - a ja realistką... i wiem co miłość robi z ludźmi... (...)
- on - to robią ludzie... - żyją... i mają nadzieję, że potrafią latać... bo inaczej...będziemy lecieć jak kamienie....zastanawiając się po drodze -"dlaczego do diabła skoczyłem"... i po to jestem... spadam... i tylko jedna osoba sprawi, że będę latał... Ty..."

spodziewałam się głupokowatej komedii ale film nawet mi się podobał... 8)
Suzy
Gwiazdor

Postprzez cichy » środa, 28 wrz 2005, 19:01

po raz kolejny "Legenda 1900" - film bardzo fajny, bez zbednych fajerwerkow, ot ciekawa historia utalentowanego dziecka wychowanego na statku pasazerskim. chyba moge polecic bez obaw, ze ktos mnie pobije :P
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez keeper » środa, 28 wrz 2005, 19:23

"House of wax" i aż mną trzęsie, kiedy to piszę. Nie ze strachu, chora też nie jestem, za to chory jest ten, kto wpuszcza "coś takiego" na ekrany naszych kin. No dobra zaczynamy. To kolejna produkcja Amerykanów (z maczaniem australijskich paluszków)o Amerykanach i dla Amerykanów, bo Europejczyk w ogóle nie załapie o co w tej całej intrydze chodzi. Większość zarzuca filmowi brak logiki. Brak logiki? Jak dla mnie, to co dzieje się na ekranie, to czysty surrealizm i to w tym najgorszym wydaniu. No bo, co może być gorszego od grupy nastolatków, obozujących w ciemnym lesie, od popsutego samochodu, dziwnego miasteczka, gabinetu figur woskowych i psychopaty, który nastolatków nie polubił od pierwszego wejrzenia?? Gorsze może być już tylko dokręcenie drugiej części. Przez ponad 100 minut jesteśmy świadkami makabrycznej, odrażającej, porażającej i rozkładającej na łopatki głupoty scenarzystów i reżysera. To miał być horror i jest horror, ale z widzem w roli głównej.
A teraz plus filmu. Uwaga: Paris "spadkobierczyni sieci hoteli" Hilton. Doskonały "drugi raz na ekranie" i znowu w filmie tylko dla dorosłych. ehh..
Jeśli chcecie zobaczyc coś naprawdę przerażającego, wpadnijcie obejrzeć woskowinę w uszach mojego owczarka. Za darmo...
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Suzy » czwartek, 29 wrz 2005, 20:52

"Everything You Always Wanted To Know About Sex But Were Afraid To Ask"
reżyseria: Woody Allen (1972r USA)
obsada: Woody Allen, John Carradine, Lou Jacobi, Louise Lasser, Anthony Quayle;

czyli historyjki o tytułach
* czy afrodyzjaki działają...
* czym jest sodomia ...
* dlaczego niektóre kobiety mają problemy z osiągnięciem orgazmu...
* czym są zboczeńcy sexualni...
* czy transwestyci to homosexualiści...
* czy rezultaty analiz lekarzy i klinik prowadzących badania sexualne są zawsze prawidłowe...
* co się dzieje podczas wytrysku ...

... muszę przyznać, że mimo ciekawych "tytułów" zaczerpniętych z książki doktora Davida Reubena (pod tym samym tytułem jak film) - którą to zapewne chciał sparodiować Woody spodziewałam się czegoś z większym "jajem" , że tak sie wyrażę... film dość zabawny... z ciekawymi ujęciami kamery... z błyskotliwymi - czasami- dialogami... ale czy warto tracić czas ? czy lepiej sięgnąć po coś ciekawszego tego autora ? hym... sama nie wiem ... warto jednak zobaczyć Woodiego w roli klauna i przerażonego plemnika z ogonkiem który nie chce brać udziału w wytrysku, bo jest umówiony z rodzicami na obiad...
... ale film raczej dla wytrwałych koneserów... :wink:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez kulA » czwartek, 29 wrz 2005, 21:27

Broken Flowers

naprawde polecam wszystkim
kulA
Rycerz forum

Postprzez FiDo » piątek, 30 wrz 2005, 10:24

ZAINTERESOWANA napisał(a):Czy jest równie śmieszna jak Shrek? :?:

niestety nie... duzy nacisk na dzieciakow. ale jest kilka fajnych gagow
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Tomash » piątek, 30 wrz 2005, 11:29

keeper napisał(a):"House of wax" i aż mną trzęsie, kiedy to piszę. Nie ze strachu, chora też nie jestem, za to chory jest ten, kto wpuszcza "coś takiego" na ekrany naszych kin. No dobra zaczynamy. To kolejna produkcja Amerykanów (z maczaniem australijskich paluszków)o Amerykanach i dla Amerykanów, bo Europejczyk w ogóle nie załapie o co w tej całej intrydze chodzi. Większość zarzuca filmowi brak logiki. Brak logiki? Jak dla mnie, to co dzieje się na ekranie, to czysty surrealizm i to w tym najgorszym wydaniu. No bo, co może być gorszego od grupy nastolatków, obozujących w ciemnym lesie, od popsutego samochodu, dziwnego miasteczka, gabinetu figur woskowych i psychopaty, który nastolatków nie polubił od pierwszego wejrzenia?? Gorsze może być już tylko dokręcenie drugiej części. Przez ponad 100 minut jesteśmy świadkami makabrycznej, odrażającej, porażającej i rozkładającej na łopatki głupoty scenarzystów i reżysera. To miał być horror i jest horror, ale z widzem w roli głównej.
A teraz plus filmu. Uwaga: Paris "spadkobierczyni sieci hoteli" Hilton. Doskonały "drugi raz na ekranie" i znowu w filmie tylko dla dorosłych. ehh..
Jeśli chcecie zobaczyc coś naprawdę przerażającego, wpadnijcie obejrzeć woskowinę w uszach mojego owczarka. Za darmo...

Zgodzę się z przedmówczynią, najgorszy chyba horror jaki widziałem do tej pory, nazwałbym chyba go kiczem nie horrorem. Oglądając to nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać. Ostatnio horror jaki obejrzałem i rzeczywiście był w miare dobry to "White Noise". Film dla fanów The Ring , określił bym go horrorem psychologicznym.
Tomash
Coś tam napisał

Postprzez Suzy » piątek, 30 wrz 2005, 20:30

... pożyczyłam koledze film "wesele" ... bo to całkiem dobry film...

... jak oddawał płytkę powiedział mi tylko - "ładnie Ci w różowym" ... a w pudełku lśniła płyta z wesela mamy ... [smilie=slap.gif] :shy:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez kulA » piątek, 30 wrz 2005, 22:28

Hitch

niby komedia ale jakos malo smieszna, nic szczegolnego, film na nudne wieczory
kulA
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film