Cos dla fanow Wladcy Pierscieni

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez ZAINTERESOWANA » piątek, 29 lip 2005, 13:31

WZT, niezły z Ciebie recenzent :smiech: :smiech: :smiech: Uśmiałam się czytając Twój opis to był faktycznie "taktyczny" skrót książkowy... :mg: Pozdrowionka :spoko:
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez cichy » piątek, 29 lip 2005, 15:40

WZT napisał(a):ZAINTERESOWANA, to wlasnie zostaje po odrzuceniu wszystkich nudnych idluhich opisow... wiem marudze i jestem malkowetem ale po przeczytaniu zbioru opowiadan o wiedzminie i calej serii poswieconej temu czlowiekowi/mutantowi to dziele czytanie ksiazek Fantsy na dwie epoki :
PRzed i po Sapkowskim...

nudziszzz...sa gusta i gusciki, o ktorych sie nie dyskutuje...
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez MeYa » piątek, 29 lip 2005, 22:47

WZT napisał(a):po przeczytaniu zbioru opowiadan o wiedzminie i calej serii poswieconej temu czlowiekowi/mutantowi to dziele czytanie ksiazek Fantsy na dwie epoki :
PRzed i po Sapkowskim...

podpisuje sie rekami nogami i wszystkim innym :D
MeYa
Ważniak

Postprzez cichy » sobota, 30 lip 2005, 09:00

MeYa napisał(a):
WZT napisał(a):po przeczytaniu zbioru opowiadan o wiedzminie i calej serii poswieconej temu czlowiekowi/mutantowi to dziele czytanie ksiazek Fantsy na dwie epoki :
PRzed i po Sapkowskim...

podpisuje sie rekami nogami i wszystkim innym :D

jak pajak :twisted: ... a ja te dwie ksiazki traktuje oddzielnie i staram sie ich nie porownywac
cichy
Rycerz forum

Postprzez Gandalf » poniedziałek, 5 wrz 2005, 22:30

Ekranizacja trylogii była zadaniem niełatwym, choć trzeba przyznać, że udała się niezwykle dobrze. Najważniejsze, że wyboraźnia mogła zderzyć się z fantazją i wyobraźnią innych. Jak to bywa, zawsze będą zachwyceni i ci, którzy się zawiedli.

Mi osobiście trylogia się podobała. Tu zgadzam się z autorem tematu, że wersja reżyserska, choć dłuższa, to jednak w pełni oddaje sens książki, której narrację nijak nie przełoży się na język kina. Stąd też książka zawsze pozostanie źródłem naszej wyobraźni.

Czekam na ekranizację "Hobbita". Ale miałbym także chęć zobaczyć opowieść opartą na dziele "Silmarillion". Mam także jeszcze lepszy pomysł, aby na szklany ekran przerzucić "Niedokończone opowieści". Fani Tolkiena wiedzą, o co mi chodzi. Chciałbym zobaczyć opowieść o Tuorze, spojrzeć na dzieje Numenoru, przenieść się do pierwszej Ery...
Gandalf

Postprzez cichy » wtorek, 6 wrz 2005, 12:43

Gandalf napisał(a): Ale miałbym także chęć zobaczyć opowieść opartą na dziele "Silmarillion". Mam także jeszcze lepszy pomysł, aby na szklany ekran przerzucić "Niedokończone opowieści". Fani Tolkiena wiedzą, o co mi chodzi. Chciałbym zobaczyć opowieść o Tuorze, spojrzeć na dzieje Numenoru, przenieść się do pierwszej Ery...

nierealne i niewykonalne, dla wiekszosci ludzi za nudne = nieplacalne
cichy
Rycerz forum

Postprzez Gandalf » wtorek, 6 wrz 2005, 13:17

Niby masz rację. Ale świat ulega zmianie. Ludzie powoli zapatrują się w grunty niszowe, bo reszta zionie nudą i zgranymi akordami. Nie można tracić nadziei.
Gandalf

Postprzez obv » wtorek, 6 wrz 2005, 16:20

filmy nawet ok, ale nie wiem po co te odbieganie od fabuly książkowej w 2 i 3 czesci....zawiodlem sie ze nie bylo Bombadila !!!!!
obv
Dyskutant

Postprzez SAVARY » środa, 7 wrz 2005, 08:06

Gandalf napisał(a):Ekranizacja trylogii była zadaniem niełatwym, choć trzeba przyznać, że udała się niezwykle dobrze. Najważniejsze, że wyboraźnia mogła zderzyć się z fantazją i wyobraźnią innych. Jak to bywa, zawsze będą zachwyceni i ci, którzy się zawiedli.

Mi osobiście trylogia się podobała. Tu zgadzam się z autorem tematu, że wersja reżyserska, choć dłuższa, to jednak w pełni oddaje sens książki, której narrację nijak nie przełoży się na język kina. Stąd też książka zawsze pozostanie źródłem naszej wyobraźni.

Czekam na ekranizację "Hobbita". Ale miałbym także chęć zobaczyć opowieść opartą na dziele "Silmarillion". Mam także jeszcze lepszy pomysł, aby na szklany ekran przerzucić "Niedokończone opowieści". Fani Tolkiena wiedzą, o co mi chodzi. Chciałbym zobaczyć opowieść o Tuorze, spojrzeć na dzieje Numenoru, przenieść się do pierwszej Ery...

Mój kultowy film, ze świetną muzyką. Książkę dosłownie wciągnąłem jeszcze w szkole średniej. Film bardzo mi się podobał, czasami oglądam sobie wybrane fragmenty :)
SAVARY
Terminator

Postprzez Tomash » poniedziałek, 26 wrz 2005, 17:51

obv napisał(a):filmy nawet ok, ale nie wiem po co te odbieganie od fabuly książkowej w 2 i 3 czesci....zawiodlem sie ze nie bylo Bombadila !!!!!

Tak w pierwszej części jak przeprawiają się Hobbity przez rzekę i trafiają nagle do karczmy Pod Rozbrykanym Kucykiem powinna być fabuła o Bombadilu, szkoda,że go nie było.
Tomash
Coś tam napisał

Postprzez filomata » poniedziałek, 26 wrz 2005, 18:28

A nie było go w wersji rozszerzonej ? Słyszałem jakieś pogłoski, że tam występował.
filomata
Dyskutant

Postprzez obv » poniedziałek, 26 wrz 2005, 18:31

jesli tam byl to chce zobaczyc jego morde :sweet:
obv
Dyskutant

Poprzednia strona

Powrót do :: film