Uśmiałam się czytając Twój opis to był faktycznie "taktyczny" skrót książkowy...
Pozdrowionka
Uśmiałam się czytając Twój opis to był faktycznie "taktyczny" skrót książkowy...
Pozdrowionka WZT napisał(a):ZAINTERESOWANA, to wlasnie zostaje po odrzuceniu wszystkich nudnych idluhich opisow... wiem marudze i jestem malkowetem ale po przeczytaniu zbioru opowiadan o wiedzminie i calej serii poswieconej temu czlowiekowi/mutantowi to dziele czytanie ksiazek Fantsy na dwie epoki :
PRzed i po Sapkowskim...
WZT napisał(a):po przeczytaniu zbioru opowiadan o wiedzminie i calej serii poswieconej temu czlowiekowi/mutantowi to dziele czytanie ksiazek Fantsy na dwie epoki :
PRzed i po Sapkowskim...

MeYa napisał(a):WZT napisał(a):po przeczytaniu zbioru opowiadan o wiedzminie i calej serii poswieconej temu czlowiekowi/mutantowi to dziele czytanie ksiazek Fantsy na dwie epoki :
PRzed i po Sapkowskim...
podpisuje sie rekami nogami i wszystkim innym
... a ja te dwie ksiazki traktuje oddzielnie i staram sie ich nie porownywacGandalf napisał(a): Ale miałbym także chęć zobaczyć opowieść opartą na dziele "Silmarillion". Mam także jeszcze lepszy pomysł, aby na szklany ekran przerzucić "Niedokończone opowieści". Fani Tolkiena wiedzą, o co mi chodzi. Chciałbym zobaczyć opowieść o Tuorze, spojrzeć na dzieje Numenoru, przenieść się do pierwszej Ery...
Gandalf napisał(a):Ekranizacja trylogii była zadaniem niełatwym, choć trzeba przyznać, że udała się niezwykle dobrze. Najważniejsze, że wyboraźnia mogła zderzyć się z fantazją i wyobraźnią innych. Jak to bywa, zawsze będą zachwyceni i ci, którzy się zawiedli.
Mi osobiście trylogia się podobała. Tu zgadzam się z autorem tematu, że wersja reżyserska, choć dłuższa, to jednak w pełni oddaje sens książki, której narrację nijak nie przełoży się na język kina. Stąd też książka zawsze pozostanie źródłem naszej wyobraźni.
Czekam na ekranizację "Hobbita". Ale miałbym także chęć zobaczyć opowieść opartą na dziele "Silmarillion". Mam także jeszcze lepszy pomysł, aby na szklany ekran przerzucić "Niedokończone opowieści". Fani Tolkiena wiedzą, o co mi chodzi. Chciałbym zobaczyć opowieść o Tuorze, spojrzeć na dzieje Numenoru, przenieść się do pierwszej Ery...

obv napisał(a):filmy nawet ok, ale nie wiem po co te odbieganie od fabuly książkowej w 2 i 3 czesci....zawiodlem sie ze nie bylo Bombadila!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości