studenci!!!! co tam u was?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez HO!HO! » niedziela, 18 wrz 2005, 20:49

Suzy napisał(a):... całkowite zresetowanie szarych komórek w "intergacyjnym wyjeździe biwakowym" więc od jutra wracam z werwą do pisania pracy mgr i mam poważne postanowienie skończyć mój rozdział do 1 października ... :aniolek: i będe w moim naukowym postanowieniu waleczna i twarda :boks:

A jaki temat jeśli oczywiście można wiedzieć?
HO!HO!

Postprzez Tomash » niedziela, 18 wrz 2005, 23:02

Agnes napisał(a):
slonkokg napisał(a):
Tomash napisał(a):
Agnes napisał(a):
kazió napisał(a):Gdansk - kolobrzeska ? lubie jakas ta ulice :> ale okolica raczej malo ciekawa

tymczasem wrzeszcz - sesja poprawkowa - w pazdzierniku waletuje w akademiku dopoki bede mogl ;]

mieszkam w Gdansku blisko ulicy kolobrzeskiej , takze mam do niej sentyment wielki :)
jescze 9 dni!!! i wracam do Gdanska :)

To w sumie masz blisko na lodowisko na hale Olivia :D

20 minut z buta ;) Mieszkałam w bloku obok :D Ach, jak mi teraz brakuje tych czasów :roll:

nom , wierze wierze :) ale spoko pozdrowilam tam dzielnice od ciebie :)
nom ba a co do lodowiska w Oliwie toooo :) ohhh to sa dopiero wygibasy w moim wykonaniu...a mnie zostalo 6 dni w pieknym Kolobrzegu i sie nie chwale :) kto by sie spodziewal ze tak wokolo mnie na Przymorzu tyle osob z forum sie przewija :D

No ja raczej nie z Przymorza a ze Śródmieścia ;] troche daleko tam mam,czasem bywam na lodowisku ale dojeżdżam kolejką
Tomash
Coś tam napisał

Postprzez Agnes » niedziela, 18 wrz 2005, 23:54

No ja raczej nie z Przymorza a ze Śródmieścia ;] troche daleko tam mam,czasem bywam na lodowisku ale dojeżdżam kolejką[/quote]

Tomash to moze nie raz mnie na lodowisku widziales... taka mala niepozorna , co ciagle sie przewracala?? :lol: :lol: :D nom srodmiescie tez spoko dzielnica mam tam kilku znajomych z uczelni.takze pozdrawiam :)
Agnes
Dyskutant

Postprzez Nemo » poniedziałek, 19 wrz 2005, 11:26

Agnes napisał(a):No ja raczej nie z Przymorza a ze Śródmieścia ;] troche daleko tam mam,czasem bywam na lodowisku ale dojeżdżam kolejką

(......) taka mala niepozorna , co ciagle sie przewracala?? :lol: :lol: :D nom (....) :)[/quote]

Hihihihii !! :lol: :lol: Siostra jestes genialna !!! Teraz wiem dlaczego czasem to ja Ciebie nie zauwazam ( wzrost krasnoludka a usmiech Mona Lizy:) )
Ale co tam ja jak ide do miasta to musze uwazac by nikt mnie nie rozdeptał.
:D :D
Nemo
Ważniak

Postprzez Agnes » poniedziałek, 19 wrz 2005, 11:32

Nemo napisał(a):
Agnes napisał(a):No ja raczej nie z Przymorza a ze Śródmieścia ;] troche daleko tam mam,czasem bywam na lodowisku ale dojeżdżam kolejką

(......) taka mala niepozorna , co ciagle sie przewracala?? :lol: :lol: :D nom (....) :)

Hihihihii !! :lol: :lol: Siostra jestes genialna !!! Teraz wiem dlaczego czasem to ja Ciebie nie zauwazam ( wzrost krasnoludka a usmiech Mona Lizy:) )
Ale co tam ja jak ide do miasta to musze uwazac by nikt mnie nie rozdeptał.
:D :D[/quote]

no no . siostro :) ja tam cie zawsze zauwaze.... :) wiec strzez sie :lol:
a ten usmiech mona lizy to o twoj chodzilo czy moj? bo nie zrozumialam :P :D
studia--> no zostalo 6 dni:) jejku jak mi tego brakowalo, po pracowitych wakacjach , cisza , spokoj,,,,, tak tego teraz pragne :D
Agnes
Dyskutant

Postprzez Nemo » poniedziałek, 19 wrz 2005, 11:36

Agnes napisał(a):
Nemo napisał(a):

(......) taka mala niepozorna , co ciagle sie przewracala?? :lol: :lol: :D nom (....) :)

:D :D

no no . siostro :) ja tam cie zawsze zauwaze.... :) wiec strzez sie :lol:
a ten usmiech mona lizy to o twoj chodzilo czy moj? bo nie zrozumialam :P :D
studia--> no zostalo 6 dni:) jejku jak mi tego brakowalo, po pracowitych wakacjach , cisza , spokoj,,,,, tak tego teraz pragne :D[/quote]

Twooj usmiech !! a czyj by inny ??!! :lol: :lol: Neel'a??? On ma inny, niczym Aragorn.... ale to juz inna przypowiesc :wink: :lol:
wakacje sie koncza.......szkoda!! :(
Nemo
Ważniak

Postprzez Agnes » poniedziałek, 19 wrz 2005, 11:42

niech tylko to Daniel to przeczyta :P siostro nie martw sie, za rok znow wakacje....napewno mam racje :):)
ja tam sie ciesze, bo to byly najgorsze moje wakacje w calym moim zyciu :oops: takze juz sie nie moge doczekac kiedy minie te 6 dni :(
ale rozumiem cie doskonale...glowa do gory i przypomnij sobie jak bylo fajnie w poprzednim roku akademickim , od razu sie usmiechniesz :) :D moj usmiech???kurde musze zobaczyc ten usmiech mona lizy....bo jakos nie kojarze.... :P :) spojrze zaraz do lusterka :lol: :lol: i dam ci znac czy jest jakies podobienstwo
Agnes
Dyskutant

Postprzez Kulo » poniedziałek, 19 wrz 2005, 13:11

MeYa napisał(a):
kurczaczek napisał(a):
MeYa napisał(a):
NataliaW napisał(a):jeszcze 10 dni..... :szczesliwy:

ehh no mi jeszcze 4 dni zostaly....i trzeba bedzie zadomowic sie za zaspie w gdansku :D

Jeszcze tylko dwa dni i tez trzeba będzie sie zadomowić w Gdańsku, tylko że na Przymorzu :)

to calkiem blisko :P

ta. jakies 2 przystanki skaemem.
na zaspie sa codziennie niskie ceny.
Kulo
Bywalec

Postprzez Suzy » poniedziałek, 19 wrz 2005, 17:30

HO!HO! napisał(a):
Suzy napisał(a):... całkowite zresetowanie szarych komórek w "intergacyjnym wyjeździe biwakowym" więc od jutra wracam z werwą do pisania pracy mgr i mam poważne postanowienie skończyć mój rozdział do 1 października ... :aniolek: i będe w moim naukowym postanowieniu waleczna i twarda :boks:

A jaki temat jeśli oczywiście można wiedzieć?

... temat jeszcze nie zatwierdzony przez promotora, gdyż dopiero skończyłam zbierać materiały a przez "wrzesień" nie miałam kiedy się za to zabrać... :roll: zobaczę co mi doradzi... 1 - "skutki niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązania" lub 2 - "rękojmia a gwarancja jakości jako formy odszkodowawcze w obrocie konsumenckim" ... - jeśli Ci to coś mówi... ciągle się waham co będzie ciekawsza pracą i póki co robię systematykę obu...
Suzy
Gwiazdor

Postprzez HO!HO! » poniedziałek, 19 wrz 2005, 17:51

Suzy napisał(a): 1 - "skutki niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązania" lub 2 - "rękojmia a gwarancja jakości jako formy odszkodowawcze w obrocie konsumenckim" ... - jeśli Ci to coś mówi... ciągle się waham co będzie ciekawsza pracą i póki co robię systematykę obu...

Oba tematy dość odtwórcze. Nie powinno być większych kłopotów. Polecam temat pierwszy, bo to czysta cywilistyka bez skażenia, że się tak wyrażę, konsumenckiego. Kręcąc się natomiast w tych rejonach, to duże pole do popisu daje dokładne omówienie skutków odstąpienia od umowy o dzieło w związku z wadliwym jego wykonaniem w kontekście wykonania umów wzajemnych. Temat jeszcze nie do końca spenetrowany przez orzecznictwo i doktrynę, jednocześnie bardzo doniosły praktycznie. U kogo piszesz?

P.S. Już nie ma rękojmi w obrocie konsumenckim.
HO!HO!

Postprzez Suzy » poniedziałek, 19 wrz 2005, 18:34

HO!HO! - szukałam czegoś co przyda mi sie potem w praktyce a nic innego nie wpadło mi w "oko"... dziekuję więc za sugestie... na pewno skorzystam, gdyż jestem jeszcze daleko w polu jeśli chodzi o moją nieszczęśną pracę...

Ps. tak wiem o rękojmi, gdyż właśnie zobowiązania miałam przeniesione na wrzesień :lol: - chodziło mi w tym temacie o gwarancję w obrocie konsumenckim a rękojmię w znaczeniu ogólnym ale nie sprecyzowałam i teraz to mnie zawstydziłeś :ups:

Ps. 2 - jeśli miałbyś jakieś ciekawe pomysły na temat mgr z cywilnego to będe wdzięczna za każdą sugestię... ale na pm bo chyba nikogo innego ten temat nie ciekawi :wink:

Ps.3 - u prof. Wierzbowskiego z UMK, dawnego sędziego TK
Suzy
Gwiazdor

Postprzez HO!HO! » poniedziałek, 19 wrz 2005, 18:39

Suzy napisał(a):

Z tego co wiem to już po profesorze. :( Okazało się, że był TW i już nie prowadzi zajęć.
HO!HO!

Postprzez HO!HO! » poniedziałek, 19 wrz 2005, 18:44

HO!HO! napisał(a):
Suzy napisał(a):

Z tego co wiem to już po profesorze. :( Okazało się, że był TW i już nie prowadzi zajęć.

Rozejrzyj się Suzy za nowym promotorem i to szybko. :wink:
HO!HO!

Postprzez Suzy » poniedziałek, 19 wrz 2005, 18:52

HO!HO! - ... tak wiem o TW ale on ma nas doprowadzić do końca... zastanawiałam się nad zmianą ale on jest tak cholernie upierdliwy i tak czepia sie szczegółów , że zmusza tym do wyjątkowej pracy... pisałam u niego kilkanaście referatów i z każdego maglował mnie po kilka godzin a nawet odsyłał jeśli coś mu jeszcze brakowało - przy referacie!! - wiem zboczenie ale mi sie to podobało... ma nas 4 os. i wiem, że sie przyłoży byśmy na koniec nie zrobili mu wstydu a jak pójdę do kogoś kto ma 20 os. to będzie bezproblemowy a potem ocena będzie przeciętna gdy zabierze się do czytania recenzent... sama nie wiem co robić... jeszcze ciągle się zastanawiam...

domyślam się, że jesteś z UMK... dawno obrona ?
Suzy
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark