Kandydaci na prezydenta

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Na którego kandydata na prezydenta RP zamierzasz głosować?

Ankieta wygasła niedziela, 28 sie 2005, 14:16

Marka Borowskiego
8
12%
Włodzimierza Cimoszewicza
27
40%
Lecha Kaczyńskiego
7
10%
Andrzeja Leppera
2
3%
Zbigniewa Religę
7
10%
Donalda Tuska
17
25%

Liczba głosów : 68

Postprzez Olga » piątek, 2 wrz 2005, 19:54

No dobra .. jeszcze się tu właściwie nie wypowiadałam tak w pełni :shock: ...
Cokolwiek by się nie działo to Cimoszewicz i tak będzie moim faworytem. Darzę go sympatią od bardzo dawna i taka "aferka" tego nie zmieni.
Poza tym ... był sobie cichy, spokojny facet, nie wyróżniał sie, nie robił afer, nie był zamieszany w skandale ... żył spokojnie ... ludzie zaczęli go prosic aby kandydował i uratował ten kraj przed innymi kandydatami. Posłuchał i wystartował. I nagle zaraz potem stał się oszustem i kłamcą ... no najgorszy normalnie. Wszystko jego wina. Przypomina mi sie jak podczas powodzi kilka lat temu winą "za" powódź obarczyli właśnie jego :lol: zupełnie jakby on mógł sam robic za wał przeciwpowodziowy albo skierować deszcz siłą woli w inną stronę ... paranoja!! Teraz za to jest winny PORONIENIA!! :shock: :lol: No ludzie!
Ja nie twierdze że Cimoszewicz jest nieskazitelnym, jedynym uczciwym i prawym człowiekiem. Pewnie ma na koncie winy i grzeszki jak każdy. Ale tak czy inaczej, jak dla mnie jest jedynym prawdziwym kandydatem. Bronił się, udowadniał niewinność z klasą ... a to "jest pan świnią" :lol: .... no cóż ... nikt nie jest oazą spokoju 24 godziny na dobę. Każdemu nerwy puszczają. Szczególnie w sytuacji gdy kogos miesza się z błotem, kompromituje i za wszelką cenę usiłuje zgnoić. Szlag może trafić! Nawet kandydata na prezydenta.
Został oczyszczony ze wszystkich zarzutów. Bardzo mnie to cieszy. I bardzo mnie tez cieszy, że Jarucka zoskała oskarzona. I to poczwórnie :D ! Na to czekałam. Wredna, fałszywa "nakręcona" przez innych baba. Mam nadzieję, że "polecą głowy" też innych osób które kopały dół pod Cimoszewiczem .... "kto pod kim ... " :spoko:

Co do innych kandydatów .... niby prowadzą Tusk i Kaczorek (po 23%) a za nimi jest Cimoszewicz (19%). Jesli tak by sie zdarzyło (liczę, że nie) że trzebaby wybierać między Tuskiem a Kaczorkeim no to zdecydowanie Tusk ... z dwojga złego ....
Kaczorek .... cóż .... smieszny facet. Jakoś nie mam ochoty na to aby Polska była krajem jawnej nietolernacji i dyskryminacji :| ... poza tym jest nieszczery i recytuje tekst wyborczy jak dziecko z przedszkola ....
Wald napisał(a): Toć to jest chodząca nienawiść do wszystkiego, co ceni inne wartości, niz on! Dla mnie to jest ostatni kandydat, na którego miałbym głosować. WSZYSCY brani pod uwagę w ankiecie są dla mnie lepsi, niż jeden z tych, co zwinęli księżyc. Gdyby on został prezydentem, to kraj pogrążyłby się w wojnach wszystkich ze wszystkimi!

AMEN!!

Tusk .... jakby to ująć .... nie leży mi ten facet. Jest taki ... cwaniaczkowaty. Tyle lat miał wysokie stanowisko a niby dopiero teraz dostrzegł wyzyskiwaczy i oszustów? Brzydzi go niesprawieldliwość? :lol: Bawi mnie jesgo reklama wyborcza .... polecam artykuł w ANGORZE "Tuskomania" :lol: ... z tymi pieniędzmi na kampanię to niezła aferka jest :wink:
Tak więc tylko i wyłącznie CIMOSZEWICZ a jesli nie no to niech już będzie ten Tusk. W sumie ... ktokolwiek by nie wygrał to i tak się nic nie zmieni .... no może poza Kaczorkiem -będzie jeszcze gorzej niż jest.
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Roman » piątek, 2 wrz 2005, 20:28

Sztab Cimoszewicza używa argumentu-hasła "każdy człowiek może się pomylić"

pytanie czy wyborcy chcą na prezydenta kogoś kto popełnia błędy i to w dość istotnych sprawach

a Jarucka powinna siedzieć za to (pomijając te cztery zarzuty), że przez parę lat nie dała znać, choć wiedziała o przestępstwie i dopiero przy okazji kampanii wyborczej zdecydowała się (pewnie odpowiednio zmotywowana :twisted:)

poza tym szpetnie wygląda źle jej z oczu patrzy
Roman
Mieszka tu

Postprzez Olga » piątek, 2 wrz 2005, 21:21

Roman napisał(a):Sztab Cimoszewicza używa argumentu-hasła "każdy człowiek może się pomylić"
pytanie czy wyborcy chcą na prezydenta kogoś kto popełnia błędy i to w dość istotnych sprawach

Pytanie czy wyborcy chcą na prezydenta chodzącą nietolerancję i nienawiść, człowieka który doprowadzi do aktów przemocy i odizolowania 'gorszej' części społeczeństwa. (Kaczorek)

Pytanie czy wyborcy chcą na prezydenta kogoś kto mówi, że "nie bierze" a "bierze" i to bardzo dużo (Tusk i jego finansowe kłamstwa)
Tekst z ANGORY "Podsumowując 'człowieka z zasadami' powiedzmy tak: według najostrozniejszych wyliczeń pan Donald Tusk wyda na swoją kampanię prezydencką 35 mln zł. Przekracza to dopuszczalny limit, określony przez PKW, o 23 miliony. Co tak na prawdę oznacza owe 32 milionów wydanych na to, byśmy uznali, że Donald Tusk jest prezydentem wszystkicj Polaków? Tylko tyle, iż za taką kwotę 950 tysięcy najbiedniejszych dzieci w Polsce dostałoby darmowe wyprawki szkolne" ..... i tutaj 'sprawiedliwy' Pan Tusk zaprzecza swoim słowom z reklam wyborczych. Mówi w nich o wyzyskiwaczach i niesprawiedliwie rozdzielanych pieniądzach. Nie bierze pieniędzy z budżetu państwa? No jednak sie okazuje, że to kłamstwo. I to jakie łatwe do udowodnienia!! A jak zostanie prezydentem to na co wyda jakąś kolejną 'sprawiedliwą sumkę'?

Tak więc .... Cimoszewicz nadal u mnie wygrywa.
Olga
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 2 wrz 2005, 21:50

WZT napisał(a):O kurde ale glupi ten tekst z tej Angory....zamiesc caly tekst bo torche mi tu czegos brakuje i jesli mozesz to podaj nazwe gazety ktora to wydala.....
Z tego co pamietam to niema zadnych ograniczen co do sumy ktora chcemy wydac na kampanie.... niedosc tego to po wygranej kampani chyba dostajemy zwrot kosztow poniesionych (ale nie pamietam do ilu % i chyba pierwsza 5 kandydatow), jeszcze kazdemu kandydatowi przysluguje darmowy czas antenowy godzinach popoludniowych i wieczornych(czyli najlepsze czasy antenowe) i wiele innych ciekawych bajerow.... to wysztkko jest legalne(ale jesli sie myle to niech kots mnie poprawi...)
Olu wiec podaj caly ten artykul bo tu cos mi nie pasuje...

Dobrze pamiętasz, Państwo zwraca jakąś część kosztów kampanii.
Tyle ile kandydat wyda na wybory to już jego sprawa, ma pieniądze ze swojej partii, także nic więcej nie wyciąga z budżetu ponad to co mu przysługuje.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez McCool » piątek, 2 wrz 2005, 22:05

Art. 84d. Wydatki komitetu nie mogą przekroczyć 12.000.000 złotych.

co wy na to?

dla niewtajemniczonych: http://www.pkw.gov.pl

a na moje oko angora nie jest taką gazetą , ktora by sie bawila w pomawianie polityków i obrzucanie ich błotem

Olga dobrze mowi, polać jej, Cimoszewicz jest jedynym kandydatem ktory nie bawi sie w szukanie tanich chwytów marketingu politycznego aby zrzeszyć sobie elektorat! Cimoszewicz gra w otwarte karty i wzbudza zaufanie. Co do reszty mialbym watpliwosci... kampania Tuska przesycona jest marketingowymi chwytami Kaczor za to stara sie zrzeszyc ludzi swoją 'stanowczoscia' czyt nietolerancją.
McCool
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 2 wrz 2005, 22:16

McCool napisał(a):Art. 84d. Wydatki komitetu nie mogą przekroczyć 12.000.000 złotych.

co wy na to?

dla niewtajemniczonych: http://www.pkw.gov.pl

a na moje oko angora nie jest taką gazetą , ktora by sie bawila w pomawianie polityków i obrzucanie ich błotem

Olga dobrze mowi, polać jej, Cimoszewicz jest jedynym kandydatem ktory nie bawi sie w szukanie tanich chwytów marketingu politycznego aby zrzeszyć sobie elektorat! Cimoszewicz gra w otwarte karty i wzbudza zaufanie. Co do reszty mialbym watpliwosci... kampania Tuska przesycona jest marketingowymi chwytami Kaczor za to stara sie zrzeszyc ludzi swoją 'stanowczoscia' czyt nietolerancją.

Jakiś według mnie chory i chyba martwy przepis.
P.S. Za tydzień w czwartek ma być u Lisa Tusk i Cimoszewicz, będzie ciekawie. Wydaje mi się, że Cimoszewicz może polec, wszystko zależy od tego czy bedzie potrafił opanować nerwy bo z tym u niego kiepsko. Chociaz byc może nie dojdzie do takiego spotkania w ogóle.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez McCool » piątek, 2 wrz 2005, 22:20

Kod: Zaznacz cały
Ustawa z dnia 27 września 1990 r. o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej

nie taki stary, zwazywszy ze niektore kodeksy są z 1967 roku. po drugie chyba na stronie nie trzymaliby "martwych" przepisow jak to nazwales. a ze argumentow na obrone Tuska nie mozesz znalezc, jako prawnik to inna kwestia :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 2 wrz 2005, 22:24

McCool napisał(a):
Kod: Zaznacz cały
Ustawa z dnia 27 września 1990 r. o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej

nie taki stary, zwazywszy ze niektore kodeksy są z 1967 roku. po drugie chyba na stronie nie trzymaliby "martwych" przepisow jak to nazwales. a ze argumentow na obrone Tuska nie mozesz znalezc, jako prawnik to inna kwestia :)

Mylisz pojęcia.
"Martwy przepis" to taki, który przez niewielu jest przestrzegany i trudno go wyegzekwować, a poza tym co to ma do Tuska i skąd ty tego prawnika wziąłeś :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Olga » piątek, 2 wrz 2005, 22:30

WZT ....... ANGORA Nr 36

Artykuł "Tuskomania". Pochodzi on z gazety "Fakty i Mity" Nr 34 i pokazuje przyblizone obliczenia w sprawie kampanii Tuska. Jego reklamówki wyborcze i wszystko co w nich mówi to jedno wielkie kłamstwo, które można udowodnic bez problemu. Można tu mówic o oszustwie i niesprawiedliwym wydawaniu pieniędzy, których to pan Tusk ponoć tak nie lubi i którym powiedział "DOŚĆ".
I limit jest: 12 milionów!!

Jest tam też artykuł o Jaruckiej.

ANGORA raczej nie zamieszcza lipnych artykułów (nawet jesli pochodzą one z innych gazet)
Ostatnio edytowano piątek, 2 wrz 2005, 22:33 przez Olga, łącznie edytowano 1 raz
Olga
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 2 wrz 2005, 22:32

Olga napisał(a):WZT ....... ANGORA Nr 36

Artykuł "Tuskomania". Pochodzi on z gazety "Fakty i Mity" Nr 34 i pokazuje przyblizone obliczenia w sprawie kampanii Tuska. Jego reklamówki wyborcze i wszystko co w nich mówi to jedno wielkie kłamstwo, które można udowodnic bez problemu. Można tu mówic o oszustwie i niesprawiedliwym wydawaniu pieniędzy, których to pan Tusk ponoć tak nie lubi i którym powiedział "DOŚĆ".

Jest tam też artykuł o Jaruckiej.

Sorry, ale jak to jest przedruk z "Faktów i mitów" to już widzę rzetelność tych wyliczeń.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Olga » piątek, 2 wrz 2005, 22:34

qrczak napisał(a):Sorry, ale jak to jest przedruk z "Faktów i mitów" to już widzę rzetelność tych wyliczeń.

Najpierw przeczytaj ..... a potem oceń rzetelność. Jak juz napisałam - ANGORA wzięła ten tekst. A oni wiedzą co drukują.
Ostatnio edytowano piątek, 2 wrz 2005, 22:36 przez Olga, łącznie edytowano 1 raz
Olga
Rycerz forum

Postprzez McCool » piątek, 2 wrz 2005, 22:34

a to przepraszam, zle zrozumialem. nie zmienia to jednak faktu, ze jakos reszcie kandydatow nie zostalo to zarzucone tym bardziej ze jak jest napisane w tamtej ustawie fundusze komisji wyborczej są jawne, dlatego zawsze mozna zweryfikowac jak to sie ma do reszty kandydatów... a jesli fundusze sa jawne, to przepis jest chyba w tej sytuacji latwy do wyegzekwowania.

prawnika wzialem z zapoznania sie z Twoimi wypowiedziami... myle sie? jak tak, to rowniez przepraszam.
McCool
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: ankiety