Kandydaci na prezydenta

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Na którego kandydata na prezydenta RP zamierzasz głosować?

Ankieta wygasła niedziela, 28 sie 2005, 14:16

Marka Borowskiego
8
12%
Włodzimierza Cimoszewicza
27
40%
Lecha Kaczyńskiego
7
10%
Andrzeja Leppera
2
3%
Zbigniewa Religę
7
10%
Donalda Tuska
17
25%

Liczba głosów : 68

Postprzez qrczak » sobota, 6 sie 2005, 18:24

McCool napisał(a):tylko w przeciwieństwie od prawicy, lewica nie chwyta się ciosów poniżej pasa obrzucając kogoś z poselskiej ławy jakimiś bezpodstawnymi oskarżeniami... i chociaż mówi się że tonący brzytwy sie chwyta, to sld w tej nie wesołej sytuacji mając niskie poparcie społeczeństwa nie obrzuca nikogo błotem...

Jakiś masz wyidealizowany pogląd na SLD i na lewicę.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Slayer » sobota, 6 sie 2005, 18:30

McCool napisał(a):tylko w przeciwieństwie od prawicy, lewica nie chwyta się ciosów poniżej pasa obrzucając kogoś z poselskiej ławy jakimiś bezpodstawnymi oskarżeniami... i chociaż mówi się że tonący brzytwy sie chwyta, to sld w tej nie wesołej sytuacji mając niskie poparcie społeczeństwa nie obrzuca nikogo błotem...

bosh, masz w domu oltarzyk z Marksem i Engelsem? to co piszesz zalatuje mi propaganda i praniem mozgu... to jest polityka i nie badz naiwny sądzac, ze ktoras ze stron jest szlachetna i ma czyste rece, dzieckiem juz przeciez nie jestes zeby w bajki wierzyc.
Slayer
Terminator

Postprzez McCool » sobota, 6 sie 2005, 21:07

"Faceta poznaje sie po tym nie jak zaczyna ale jak konczy"... to powiedzial Lesiu Miller i dobrze powiedzial kierując te słowa do Buzka, bowiem on i jego partia wyszli z tego sejmu jako uciekinierzy i dewastatorzy polskiego budżetu którzy liczyli jeszcze na jakiekolwiek poparcie społeczeństwa, a przyznac musze, ze pomimo tego wszystkiego co sie dzialo, to akurat Millerowi udalo się "skonczyc" z klasą podając sie do dymisji dzień po wszystkich najuroczystszych dotąd wydarzeniach w historii UE...

bosh, masz w domu oltarzyk z Marksem i Engelsem? to co piszesz zalatuje mi propaganda i praniem mozgu... to jest polityka i nie badz naiwny sądzac, ze ktoras ze stron jest szlachetna i ma czyste rece, dzieckiem juz przeciez nie jestes zeby w bajki wierzyc.

no moze jestem za duzym optymistą w sprawach polityki i rządów lewicy, ale obserwując sposoby zjednania sobie społeczeństwa na przykładzie Kaczyńskiego, który teraz najwięcej biadoli, a przed cztery laty jego rząd doprowadził do zerowego pkb, miliona bezrobotnych wiecej i 40mln dziury budżetowej i który potrafi tylko pieprzyć że wszysscy to złodzieje a on jest cacy, to nie powiecie mi że taki kurdupelek i jego partyjni koledzy będą lepiej rządzić państwem niż sld, które jakby nie było pomimo tych wsyzstkich afer wyciągnęło państwo z dołka który panowie kaczyńscy zręcznie wykopali...
McCool
Rycerz forum

Postprzez Slayer » niedziela, 7 sie 2005, 10:03

ale przypomne Ci ze w ogolnym bilansie SLD nie wypada wcale lepiej od rzadow Buzka...
Slayer
Terminator

Postprzez qrczak » niedziela, 7 sie 2005, 10:23

"Faceta poznaje sie po tym nie jak zaczyna ale jak konczy"... to powiedzial Lesiu Miller i dobrze powiedzial kierując te słowa do Buzka, bowiem on i jego partia wyszli z tego sejmu jako uciekinierzy i dewastatorzy polskiego budżetu którzy liczyli jeszcze na jakiekolwiek poparcie społeczeństwa, a przyznac musze, ze pomimo tego wszystkiego co sie dzialo, to akurat Millerowi udalo się "skonczyc" z klasą podając sie do dymisji dzień po wszystkich najuroczystszych dotąd wydarzeniach w historii UE...

Udało mu się skończyć z klasą. :lol: :lol:
A SLD jak wychodzi z sejmu :?: Racja, pewnie wejdą do sejmu znowu, ale to tylko dzięki betonowi, który zawsze będzie na niego głosował.
Naprawdę zrobili Ci człowieku pranie mózgu, pobiegaj może za piłką, a polityką się zajmij jak dorośniesz bo jak na razie to jesteś idealnym materiałem na zaślepionego aktywistę.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez McCool » niedziela, 7 sie 2005, 13:43

Slayer napisał(a):ale przypomne Ci ze w ogolnym bilansie SLD nie wypada wcale lepiej od rzadow Buzka...

a wedlug kogo ten bilans? wg. TVN24? ;]

AWS: 0% PKB
SLD: 5% PKB

AWS: 1 milion nowych bezrobotnych
SLD: wstrzymanie bezrobocia z tendencją spadkową

AWS: 40 milionowa dziura budżetowa
SLD: zeszło jakoś do 20mln

to są tylko takie najbardziej miarodajne przykłady polityki obydwu rządów... jak platformiaki będą rządzili z takim rezultatem to nic z państwa nie zostanie... i aż strach się bać co bedzie jak podatek liniowy jeszcze wprowadzą...
McCool
Rycerz forum

Postprzez Slayer » niedziela, 7 sie 2005, 14:09

jak SLD bedzie miala taki stosunek obietnic do wynikow, to tez bedzie niemrawo... tylko genialny TVN nie wzial pod uwage jednego waznego czynnika ktory wplynal na spadek bezrobocia i wzrost PKB... UNII EUROPEJSKIEJ !! dotacji, rynku pracy unii, pomocy dla rolnikow, doplat bezposrednich, kredytow i przy tym wszystkim wynik SLD to marne 5% i chwilowe wstrzymanie wzrostu bezrobocia (zobaczys co bedzie jak ci ludzie zaczna wracac z anglii, francji, niemiec i wloch)... Jakby Buzek mial takie zaplecze finansowe to juz dawno latalibysmy w kosmos :lol:
tego sie teoretycznie poprostu nie dalo [beeeep], a SLD tego dokonalo...
Slayer
Terminator

Postprzez McCool » niedziela, 7 sie 2005, 14:19

przestan... pieniądze z Unii to nie jakas dopłata do polskieego budżetu... pieniążki idą przeciez bezposrednio dla rolnikow, przedsiebiorcow, instytucji a nie dla państwa, wiec w sumie dzieki tym pieniążkom budżet państwa nie powieksza sie w zaden sposób... dzieki pieniądząm z Unii dziura budżetowa nie pomniejszyła się, tylko SLD ją zniwelowało, a za te pieniądze mamy raczej nowe drogi, rolnicy nie kwiczą a i przedsiębiorcy dostali na inwestycje... po drugie w Unii jestesmy dopiero nieco ponad rok, wiec nie powiesz mi ze to wszystko tego zasluga... po drugie taka wysokosc dopłat a nie inna też jes zasługą SLD, bo jakby nie bylo Lesiu i jego ekipa pokazali klasę w Kopenhadze i wywalczyli maksimum tego co mogli stawiając sprawę na ostrzu noża... no a Buzek przeciez ma szanse pokazania sie w parlamencie europejskim.. moze jeszcze wystrzeli polske w ten kosmos :lol:
McCool
Rycerz forum

Postprzez Slayer » niedziela, 7 sie 2005, 14:22

daj spokoj, Unia wyraznie zmiejsza bezrobocie, prywatni przedsiebiorcy wplywaja na nasze PKB, wszystko jest ze soba powiazane, panstwo to jeden wielki organizm a te doplaty i pomoc z unii to jak zastrzyk adrenaliny dla polskiego przemyslu (co za tym idzie do PKB).
Slayer
Terminator

Postprzez McCool » niedziela, 7 sie 2005, 14:26

no ale chodzi mi o to ze PKB mialo tendencję wzrostową przed wejsciem do Wspólnoty, a Unia jest rzeczywiscie swoistą "adrenaliną", ale podtrzymującą raczej tę tendencję wzrostową PKB... ide na studia ekonomii z taką wiedzą :D :lol:
McCool
Rycerz forum

Postprzez SAVARY » poniedziałek, 8 sie 2005, 22:36

Powiedz mi , tępakowi, kto skorzystał z 5-cio % wzrostu gospodarczego, biedni ludzie, czy najbogatsi, bo ja z obserwacji wnioskuję, drogi lewicowy kolego, że ci drudzy. :twisted: Czy na tym polega lewicowa polityka????? :shock:
SAVARY
Terminator

Postprzez qrczak » poniedziałek, 8 sie 2005, 22:43

SAVARY napisał(a):

Powiedz mi , tępakowi, kto skorzystał z 5-cio % wzrostu gospodarczego, biedni ludzie, czy najbogatsi, bo ja z obserwacji wnioskuję, drogi lewicowy kolego, że ci drudzy. :twisted: Czy na tym polega lewicowa polityka????? :shock:

Może to jest wprost proporcjonalnie. Z 5% PKB skorzystało 5% społeczeństwa.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Slayer » poniedziałek, 8 sie 2005, 23:17

hmm kto skorzystal? poslowie i ich rordziny, senatorowie, ministrowie, wysocy urzednicy panstwowi i inne mendy...
Slayer
Terminator

Postprzez Wald » wtorek, 9 sie 2005, 07:37

Slayer napisał(a):hmm kto skorzystal? poslowie i ich rordziny, senatorowie, ministrowie, wysocy urzednicy panstwowi i inne mendy...

Pięcioprocentowy wzrost gospodarczy nie przekłada się natychmiast na wyczuwalny wzrost poziomu życia. Stałoby sie tak, gdyby ten wzrost był kontynuowany przez jakiś czas. Taki wzrost tylko tworzy impuls do wzrostu poziomu życia ludności i musi być potem konsekwentnie wykorzystany w gospodarce.
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Yukas » wtorek, 9 sie 2005, 11:47

Osobiście będe głosował na Leszka Kaczyńskiego, bo to moim zdaniem jedyny jeszcze "normalny" kandydat na stanowisko prezydenta państwa, a cała reszta to pokomunistyczna banda :!: Takie jest moje osobiste zdanie :twisted:
Yukas
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: ankiety