Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Olga » piątek, 22 lip 2005, 22:43

The Amityville Horror
Film oparty jest na prawdziwej historii. Dnia 13 listopada 1974 roku policja w Long Island dostaje anonimowy telefon, że w domu rodziny DeFeo dzieje się coś dziwnego. Kiedy funkcjonariusze dotarli na miejsce nie mogli uwierzyć w to, co zobaczyli. Wszystkich 6 członków rodziny zarżnięto podczas snu. Do masakry przyznał się jedyny ocalały członek rodziny Ronald DeFeo twierdząc, że do zbrodni zmusiły go głosy. W rok po tej tragedii do domu wprowadza się nowa rodzina - Lutzów. Czy będzie to ich wymarzony domek? Czy odnajdą tam spokój, którego poszukiwali? Czy zło, które niegdyś się przebudziło zbierze kolejne żniwo?
opis z filmweb

Hmm ... :| ... moja ocena to tak 6-7/10
Mnie takie filmy nie straszą (nad czym boleję, gdyż chętnie bym się pobała). Aczkolwiek The Amityville Horror ogląda się dobrze, jest napięcie, noc, deszcz, duchy, tajemnica, "psychopata". Film jest przewidywalny i ma standardowe zagrywki. Jednak jest kilka scen, przy których można podskoczyć w fotelu.
Widzowie o słabszych nerwach, podatni na takie "bajki" na pewno będą się bać, trzymać mocniej oparcie fotela, zakrywac oczy, a potem będą bać się w nocy chodzić po domu :wink: . A inni? ... Jeśli mają wolny wieczór i nudzą się to polecam. Film fajny, ciekawy, można się wciągnąć i poczuć dreszczyk emocji. Obejrzeć warto ....
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez MadziUlka » sobota, 23 lip 2005, 18:21

[shadow=red]"Frailty"[/shadow]
Frailty (USA, 2001)
Thriller
Reżyseria: Bill Paxton
Scenariusz: Brent Hanley
Treść:
Agent FBI Wesley Doyle, prowadzi śledztwo dotyczące seryjnego mordercy nazywanego "God's Hand" - Ręka Boga). Zrozumiałe podejrzenie wzbudza w nim człowiek, który pewnego dnia pojawia się w jego biurze oświadczając, że wie, kim jest morderca. Ów człowiek przedstawia się jako Fenton Meiks. O wszystkie morderstwa oskarża swojego brata, Adama. Jego zdaniem to on zabił tych wszystkich ludzi, a potem popełnił samobójstwo. Ale zbrodnie Adama to tylko niewielka część długiej i wyczerpującej opowieści, którą Meiks chce się podzielić z agentem Doylem, by ten zrozumiał, jakie motywy doprowadziły jego brata do tych morderstw. Przeszłość i teraźniejszość zlewają się ze sobą. Adam rozpoczyna swoją opowieść o wierze i o karze.

[shadow=blue]"Skarb narodów"[/shadow]
Skarb narodów (National Treasure) (USA, 2004)
Przygodowy
Reżyseria: Jon Turteltaub
Scenariusz: Cormac Wibberley, Marianne Wibberley

Treść:
Rodzina Benjamina Franklina Gatesa od sześciu pokoleń zajmuje się poszukiwaniem skarbu zakonu templariuszy, który podobno trafił do Ameryki i został ukryty przez Ojców Założycieli. Ben trafia na pewien trop – okazuje się, że mapa prowadząca do skarbu ukryta jest (jako niewidzialny zapis) na odwrocie Deklaracji Niepodległości. Niestety w posiadanie tej informacji wchodzi także bardzo niebezpieczny człowiek, Ian Howe. W tej sytuacji Ben decyduje się ukraść niezwykle pilnie strzeżony dokument i pokrzyżować zbrodnicze plany rywala. Ten pomysł pomagają mu wcielić w życie: techniczny geniusz Riley, od dawna zaprzyjaźniony z Benem, i piękna archiwistka, doktor Abigail Chase.

bardzo miło mi sie oglądało oba filmiki :)
MadziUlka
Mistrz klawiatury

Postprzez Olcia » sobota, 23 lip 2005, 23:37

droga nr. 9 - 2 policjantów wpada przypadkiem na opuszczoną farme. tam widzą samych trupów, narkotyki i 1,5 mln dolarów. jeden mówi, żeby wzieli tą kase, drógi, że nie. ale wygrywa 1.. zacierają wszelkie ślady, podpalają samochód i tu nagle patrzą? no co? :shock: jedna osoba żyje a karetka w drodze.. tak sie chłopaki wkurzyli na niedoszłego trupa, że go duszą. później okazuje sie, że owym zamordowanym jest agent FBI. przyjeżdża babka z FBI i stara sie rozwiązać zagadke. oczywiście FBI jest mądrzejsze od głupiej tam amerykańskiej policji :lol:
w sumie fajny film. akurat na 1 w nocy :twisted:

zabójczy rejs czy coś takiego... - yhhh.... co za wielkie G*** :| płyną sobie statkiem i nagle wielkie BUM. jakieś robale zaczynają zrzerać sobie pasarzerów na podwieczorek, ale wymiotując ich kośćmi... :lol: :shock: miałam sie chyba bać, ale coś im nie wyszło... ;/
Olcia
Rycerz forum

Postprzez James Francis Ryan » niedziela, 24 lip 2005, 00:53

"Rydwany ognia " - bardzo fajny.
"Unleashed" - film napakowany przemocą , która kontrastuje z fabułą.Całkiem niezły.
James Francis Ryan
Coś tam napisał

Postprzez Olga » niedziela, 24 lip 2005, 01:00

Hide and Seek (Siła Strachu)

David Callaway, jego żona i córka tworzą udaną rodzinę. On jest psychologiem, całkowicie pochłoniętym swoją pracą. Matka zajmuje się córką. Wieczorami bawi się z nią w chowanego i mówi jej, że ją kocha - najbardziej ze wszystkich na świecie. A potem dzieje się coś strasznego i cały świat małej, Emy rozpada się na kawałki. Mama popełnia samobójstwo. Ojciec znajduje jej martwe ciało w wannie pełnej krwi. Postanawia, dla dobra dziewczynki, opuścić miasto i przenieść się na wieś. Okazuje się jednak, że to był najgłupszy z możliwych pomysł. Już w trakcie kilku pierwszych godzin stan Emily się pogarsza, a wszystko zdaje się zmierzać ku jeszcze gorszemu. Poza tym niepokojąca jest też przyjaźń dziecka z tajemniczym Charlim.
opis z filmweb

Moja ocena to tak 7-8/10
Teraz jest sporo filmów o podobnej tematyce, dlatego zasiadałam do Siły Strachu nastawiona raczej na coś co już widziałam w innych filmach. Przyznam, że wcale nie było tak źle :wink: Fabuła ciekawa, dobra gra aktorska (Robert deNiro).... film dobrze zrobiony, wciagający, ze zwrotem akcji. Może nie jest to dzieło rewelacyjne i zaskakujące ale w sam raz na wieczór/noc. Polecam. Ja się nie zawiodłam :)

Słodki Listopad ............. był dziś na TVN

Nelson to człowiek całkowicie oddany karierze w branży reklamowej. Pewnego dnia bierze sobie kilka godzin wolnego, aby zdać test na przedłużenie prawa jazdy. Spotyka Sarę, kobietę bardzo różniącą się od wszystkich, które poznał w swoim życiu. Z jego powodu dziewczyna nie zdaje egzaminu i nie może prowadzić samochodu przez następny miesiąc. Po długich poszukiwaniach Sara odnajduje Nelsona i żąda, aby wynagrodził jej to, co zrobił. W konsekwencji zmusza go do spędzenia ze sobą trzydziestu dni, które całkowicie zmienią samotnego pracoholika.
opis z filmweb

Kto nie widział niech żałuje :wink: ... ciekawa, wzruszająca historia. [/b]
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Slayer » niedziela, 24 lip 2005, 19:47

Slayer
Terminator

Postprzez Suzy » niedziela, 24 lip 2005, 22:47

Suzy
Gwiazdor

Postprzez James Francis Ryan » wtorek, 26 lip 2005, 20:49