Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez cushu » wtorek, 12 lip 2005, 20:34

Jeśli chodzi o Madagaskar, to relacja keeper wydaje się być trochę zbyt chłodna jak na śmiecho-trzęsawke, którą prezentowała w kinie (dołaczając tym samym to chóru głośnobrechaczy, czyli świadomych widzów... do których dzieci przez wrodzoną złośliwość nie zaliczę). Jak dla mnie faktycznie dubbing nie powala na kolana, ale trzyma fason jak na Polskę przystało. Co do przekazu, to nie tyle "natury nie oszukasz", co raczej "nie wszystko złoto co sie świeci", a juz na pewno "uważaj czego sobie życzysz, bo może się spełnić". A że dzieci się śmieją? No a co maja biedaczyska robić? Stary wywalił kapone na bilety i się boją, że jak nie będą zacieszać to się wkurzy i manto spuści. I oczywiście teraz będą protesty, no ale ile statystycznie dzieci wie, że temperature mierzy się w trzech miejscach (i to jakich), na czym polega ironia z What a wonderful world Louisa Armstronga i czym była Gorączka sobotniej nocy. No ale żeby być już sprawiedliwym... Madagaskar to kolejny film robiony przez starych dla starych, żeby pod pretekstem dzieciaków znów mogli poczuć sie młodo, a owoce ludzkiej miłości wreszcie przestały odgrywać wariace na starganych nerwach rodziców. I bardzo dobrze. :)
cushu
Terminator

Postprzez Slayer » środa, 13 lip 2005, 18:03

Slayer
Terminator

Postprzez Owee » środa, 13 lip 2005, 20:48

Owee
Dyskutant

Postprzez Owee » czwartek, 14 lip 2005, 18:15

Owee
Dyskutant

Postprzez cushu » piątek, 15 lip 2005, 17:03

cushu
Terminator

Postprzez Slayer » piątek, 15 lip 2005, 20:58

Pitch Black... ciekawy film, milo bylo obejrzec... teraz zabieram sie za druga czesc ;)
Slayer
Terminator

Postprzez Olga » sobota, 16 lip 2005, 00:20

Assault on Precinct 13 (Atak na posterunek)

W Sylwestra 2004 roku, z samego rana, wpływowy gangster imieniem Marion Bishop spotyka się w wypełnionym po brzegi kościele ze skorumpowanym policjantem. Omawiana przez nich sprawa dotyczy podziału zysków, który dotychczas wynosił pół na pół, co przestało już odpowiadać dowódcy policjantów - Marcusowi Duvallowi. Rozmowa toczy się w dość nieprzyjemnym kierunku, w końcu Bishop zabija w obronie własnej policjanta. Na swoje nieszczęście zostaje bardzo szybko zatrzymany i trafia do aresztu. Tam okazuje się, że o wyjście na wolność za kaucją będzie mógł się ubiegać dopiero za dwa dni, dlatego też jest zmuszony do podróży autobusem więziennym wraz z innymi, drobnymi kryminalistami. W sytuacji awaryjnej, ze względu na szalejącą zamieć śnieżną, muszą się zatrzymać na położonym na całkowitym odludziu posterunku nr 13, który tuż po Nowym Roku ma być ostatecznie zlikwidowany, dlatego też zaledwie trzy osoby pełnią na nim służbę tej nocy. Bishop wraz z innymi więźniami trafia za kratki, a policjanci zaczynają zabawę z okazji nadchodzącego roku 2005. Nagle posterunek zostaje zaatakowany z zewnątrz przez wspólników Bishopa, którym dowodzi oczywiście Marcus Duvall. Jak można się łatwo domyśleć - skorumpowani gliniarze nie zawahają się przed niczym, w obawie przed ujawnieniem swych brudnych interesów.
opis z Filmweb

Zasiadłam do tego tak trochę dla zabicia czasu .... "znowu policjanci, strzelaniny, samochody wylatujące w powietrze itp" .... ale muszę przyznać, że trafiłam na 100 minut fajnego, ciekawego kina. Dobra obsada: Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Maria Bello, Gabriel Byrne ... warto obejrzeć.
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Basketman » sobota, 16 lip 2005, 09:28

Dirty Dancing 2
Jestem zachwycony tym filmem. A do tego oglądałem go z osóbką, którą kocham nad życie ;* i która zgodziła się dla mnie oglądac go po raz 10 chyba :)
Basketman
V.I.P

Postprzez Slayer » sobota, 16 lip 2005, 09:43

Slayer
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film