chrzano - galeria

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez kamila » poniedziałek, 11 lip 2005, 20:44

fajny pan :lol: , się nawyginał.
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Garis » poniedziałek, 11 lip 2005, 21:00

Niezłe, niezłe... tylko co nadaje im taki kolorystyczny klimat ? PS, czy jakieś filtry do aparatu...? Co daje taki efekt ?
Garis
Twardziel

Postprzez pluskwa » poniedziałek, 11 lip 2005, 22:42

chrzano napisał(a):Garis, zdjęcia robione z opcją Vivid Color, potem w PS korekcja kontrastu i nałożona sepia ~60%

to jak to w końcu jest? zdjęcie czy fotomontaz, poprawianie natury i sytuacji?
pluskwa

Postprzez Sato » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:33

pluskwa napisał(a):
chrzano napisał(a):Garis, zdjęcia robione z opcją Vivid Color, potem w PS korekcja kontrastu i nałożona sepia ~60%

to jak to w końcu jest? zdjęcie czy fotomontaz, poprawianie natury i sytuacji?

pluskwa, o co Ci cho? rozwin mysl :)

btw.chrzano, swietne foty... podoba m sie kolorystyka tych zdjec a'la wild wild west :spoko:
Sato
Dyskutant

Postprzez Garis » wtorek, 12 lip 2005, 09:45

chrzano, sepię w Photoshopie robisz poprzez bichromię, czy jakoś inaczej ?
Garis
Twardziel

Postprzez Sato » wtorek, 12 lip 2005, 12:25

chrzano napisał(a):Sato, z tymi fotami 'wild wild west' to niestety z ostrością mogłoby być lepiej - ale tak jest jak się łapie ostrość na barierkę i czeka aż facet wjedzie :P

hehe.. jak dla mnie to ten brak prezycji jeszcze dodatkowo podkreca klimat :spoko:
Sato
Dyskutant

Postprzez pluskwa » wtorek, 12 lip 2005, 19:11

Sato napisał(a):pluskwa, o co Ci cho? rozwin mysl :)

dla mnie wygląda to jak poprawianie natury, plakacik reklamowy. nie zdjęcie, a wynik programu graficznego. takie fotki powinny miec w podpisie "poprawiane"
Ładne są, nie przeczę, ale nie są naturalne
pluskwa

Postprzez Sato » wtorek, 12 lip 2005, 21:33

pluskwa napisał(a):
Sato napisał(a):pluskwa, o co Ci cho? rozwin mysl :)

dla mnie wygląda to jak poprawianie natury, plakacik reklamowy. nie zdjęcie, a wynik programu graficznego. takie fotki powinny miec w podpisie "poprawiane"
Ładne są, nie przeczę, ale nie są naturalne

a co wg Ciebie wniesie podpis "poprawione" dla ogladajacego? :)
Sato
Dyskutant

Postprzez pluskwa » wtorek, 12 lip 2005, 21:50

Sato napisał(a):a co wg Ciebie wniesie podpis "poprawione" dla ogladajacego? :)
Prawdę, że zdjęciu daleko do orginału. Wydaje się że takiemu zdjęciu bliżej do grafiki
Ja nie umniejszam umiejętności chrzano, nie o to chodzi. Bardziej pytam o granicę orginałem a retuszem. Ile można poprawić? Czy jeszcze jest to zdjęcie?
pluskwa

Postprzez Sato » środa, 13 lip 2005, 00:48

pluskwa napisał(a):
Sato napisał(a):a co wg Ciebie wniesie podpis "poprawione" dla ogladajacego? :)
Prawdę, że zdjęciu daleko do orginału. Wydaje się że takiemu zdjęciu bliżej do grafiki
Ja nie umniejszam umiejętności chrzano, nie o to chodzi. Bardziej pytam o granicę orginałem a retuszem. Ile można poprawić? Czy jeszcze jest to zdjęcie?

na pytanie ktore zadajesz mozna udzielic kilka prawidlowych odpowiedzi i dla kazdej znajdzie sie sensowane uzasadnienie...
to w zasadzie temat rzeka...
jak dla mnie zdjecie czy to po retuszu czy bez niego nadal pozostanie zdjeciem... w koncu to fotografia artystyczna, a nie badania naukowe... a to jak bardzo posuniemy sie w tych korektach bedzie zalezec od wizji ich autora i tego jakie doznania estetyczne chce zafundowac odbiorcy :beer:

p.s. chrzano, kolejna porcja fajnych zdjec... na ta mgle dzisiaj i ja sie czailem, ale lenistwo mnie pokonalo i nic nie pstryknalem :lol:
Sato
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki