, się nawyginał.pluskwa napisał(a):chrzano napisał(a):Garis, zdjęcia robione z opcją Vivid Color, potem w PS korekcja kontrastu i nałożona sepia ~60%
to jak to w końcu jest? zdjęcie czy fotomontaz, poprawianie natury i sytuacji?
chrzano napisał(a):Sato, z tymi fotami 'wild wild west' to niestety z ostrością mogłoby być lepiej - ale tak jest jak się łapie ostrość na barierkę i czeka aż facet wjedzie
pluskwa napisał(a):Sato napisał(a):pluskwa, o co Ci cho? rozwin mysl
dla mnie wygląda to jak poprawianie natury, plakacik reklamowy. nie zdjęcie, a wynik programu graficznego. takie fotki powinny miec w podpisie "poprawiane"
Ładne są, nie przeczę, ale nie są naturalne

Prawdę, że zdjęciu daleko do orginału. Wydaje się że takiemu zdjęciu bliżej do grafikiSato napisał(a):a co wg Ciebie wniesie podpis "poprawione" dla ogladajacego?
pluskwa napisał(a):Prawdę, że zdjęciu daleko do orginału. Wydaje się że takiemu zdjęciu bliżej do grafikiSato napisał(a):a co wg Ciebie wniesie podpis "poprawione" dla ogladajacego?
Ja nie umniejszam umiejętności chrzano, nie o to chodzi. Bardziej pytam o granicę orginałem a retuszem. Ile można poprawić? Czy jeszcze jest to zdjęcie?

Powrót do :: inne dziedziny sztuki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości