Baltazar Gąbka napisał(a):Slayer napisał(a):Baltazar Gąbka napisał(a):siwetna rola Dustina Hoffmana

ta doslownie przeszedl samego siebie, nie sądzilem ze potrafi zagrac tak komediowa role

przebil wszystkich, i De Niro i Stillera
mam takie samo zdanie

! i także gorąco polecam
[ Dodano: 2005-07-12, 17:00 ]Easy Rider napisał(a):Wczoraj w TV w nocy trafiłem na fajny film( nie zarejestrowałem tytułu) o "wampirze z Dabrowy Górniczej z lat 70 tych Zdzisławie Marchwickim z Wirgiliuszem Gryniem w roli głównej. To był najwiekszy sukces komunistycznej milicji. Wampira powiesili, a po latach okazało się ze był Bogu ducha winny.
też go widziałam ale już dość dawno... z tego co pamiętam był zrealizowany bardziej w formie teatru niż filmu ale robił wrażenie... nie tyle fabułą co raczej ukazanym tam, panującym ówcześnie system politycznym, który wkradał się dość drastycznie w życie zwykłych ludzi ...
[ Dodano: 2005-07-12, 17:12 ]"Mężczyzna moich marzeń" - francuski film z 2002 roku
występują : Jean Reno (Leon Zawodowiec) i
Juliette Binoche (Czekolada, Angielski pacjent)
bardzo sympatyczna komedia w której bohaterowie, jak na prawdziwe przeciwieństwa przystało, przyciągają się w magiczny sposób.
Ona - rozmowna, ekstrawertyczna, roztargniona i niepotrafiąca uporządkować swojego emocjonalnego życia...
On - małomówny, zamknięty w sobie, poważny i zdyscyplinowany pedant ....
Ona - ucieka od mężczyzny, którego ma nadzieję już nigdy więcej nie kochać...
On - goni kobietę, którą, jak wierzy, wciąż kocha.
Felix i Rose tak naprawdę nie powinni się spotkać... a jednak przypadek sprawia inaczej...
Rosa wywraca życie Feliksa do góry nogami a on uczy ją pokory i spokoju ducha...
wspaniały film dla par o całkowicie odmiennych charakterach... podnosi na duchu i w zabawny sposób ukazauje, że dla prawdziwej miłości nie ma rzeczy niemożliwych