Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Olga » poniedziałek, 4 lip 2005, 23:08

olkakg napisał(a):predator [czy cos takiego] - :shock: 2 razy zasnęłam... :twisted:

:doh: :smiech:

Też oglądałam ... chyba setny raz :wink:
Zaliczyłam Predatory i Alieny, ale jeszcze nie zaliczyłam Alien vs Predator :lol: ... mam na kompie - wersja idealna, ale .... :cry: jakoś tak mi poklatkowo skacze :cry: :cry: .... why ?? A tak się cieszyłam :placze:

[ Dodano: 2005-07-05, 02:09 ]
Wieczór nudny więc postanowiłam obejrzeć Alien vs Predator .... (jednak kopia jest całkowicie dobra :spoko: )

O czym ten film jest chyba pisać nie muszę.
W jednym zdaniu - starcie dwóch potworów, które stały się bohaterami serii zaliczanych do najbardziej kasowych w dziejach kina.

Moja opinia? 8/10
Zawsze lubiłam serie o Obcych i Predatorach i przyznaję, że byłam bardzo ciekawa jak oba te potwory wypadną w jednym filmie. W sumie nie zawiodłam się. Same potwory wyglądają rewelacyjnie, są dopracowane i na swój sposób - piękne. Jest to wielki plus tego filmu.
Co do gry aktorskiej ludzkiej części obsady nie mam zastrzeżeń. Wypadli na prawdę nieźle.

Film ogląda się bardzo dobrze. wietne efekty specjalne, fajna, pomysłowa fabuła, to "coś"
co powinno przyciągać uwage widza. Jest na prawdę ok. Przyczepic można sie do jednego. Serie Obcych i Predatorów miały swoje klimaty (mówię głównie o Obcych) ... brud, kurz, duzo nastrojowego brązu i tego typu odcieni. To nadawało specyficzny urok. Alien vs Predator pod tym względem nie zachwyci fanów obu serii gdyż jest sterylny jak sala operacyjna. Wszysko jest czyste, błyszczące, chłodne ....

[ Dodano: 2005-07-05, 02:13 ]
(wybaczcie - post przez przypadek mi się wysłał, a nie był dokończony :wink: )

Zdecydowanie polecam. Fani juz na pewno widzieli, zgrzytają zębami i trwierdzą, że spodziewali się czegoś więcej. Ja nie. Wielką fanką serii nigdy nie byłam dlatego film uważam za udany. Podobał mi się. Wart zobaczyć .... nawet z czystej ciekawości i po to aby popatrzeć na to co można zrobić dzięki nowoczesnej technice komputerowej.
:spoko:

[ Dodano: 2005-07-05, 02:21 ]
Wybaczcie mi błędy i pozjadane literki :lol: ...... to zmęczenie. No i to, że nie mogłam już edytować ;/
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez SAVARY » wtorek, 5 lip 2005, 18:02

Na planete leci film o jarocinie z lat 80-tych.....ach....łza się w oku kręci :wink:
SAVARY
Terminator

Postprzez Baltazar Gąbka » wtorek, 5 lip 2005, 22:36

Skarb Narodow - calkiem przyjemny, lubie filmy a la Indiana Jones :) Ladna aktorka
Baltazar Gąbka

Postprzez cichy » wtorek, 5 lip 2005, 22:40

Baltazar Gąbka napisał(a):Skarb Narodow - calkiem przyjemny, lubie filmy a la Indiana Jones :) Ladna aktorka

hehe, co prawda to prawda...
Terminal i Wojna Harta...ten drugi zdecydowanie lepszy
Constantine - bardzo ciekawy filmik
13 Dzielnica - fajne akrobacje...i to chyba wszystko w tym filmie co mi sie podobalo, nie polecam
Krol Artur - cos jak Gladiator, ale to jednak nie to samo
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez Baltazar Gąbka » wtorek, 5 lip 2005, 22:46

Ciezko stwierdzic Cichy ktory film lepszy Terminal czy Wojna Harta :) Wszak to dwie rozne dziedziny. Terminal wywarl na mnie ogromne wrazenie. Hanks jest mistrzem swiata wsrod aktorow. Wojna Harta rowniez swietny, przede wszystkim ze wzgledu na obsade i fabule
Baltazar Gąbka

Postprzez cichy » wtorek, 5 lip 2005, 22:51

Baltazar Gąbka napisał(a):Ciezko stwierdzic Cichy ktory film lepszy Terminal czy Wojna Harta :) Wszak to dwie rozne dziedziny. Terminal wywarl na mnie ogromne wrazenie. Hanks jest mistrzem swiata wsrod aktorow. Wojna Harta rowniez swietny, przede wszystkim ze wzgledu na obsade i fabule

nie sprecyzowalem, Terminal nie jest zlym filmem, podabal mi sie, ale ogladalem jeden po drugim i Wojna Harta zrobila na mnie lepsze wrazenie
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez Joey » wtorek, 5 lip 2005, 23:38

Criminal ... cuż kijowe zakonczenie i nie wiem czemu ale w peffnym momencie bylo dla mnie bardzo podobne do Shade ;p
Joey

Postprzez Pelson » środa, 6 lip 2005, 10:40

wyginam_cialo_smialo.mp3

To jest ciekawa piosenka.Osoby ktore byly na filmie Madagaskar wiedza o co chodzi :wink:
Pelson
Twardziel

Postprzez anula » środa, 6 lip 2005, 13:48

Blair Witch Project - Book of shadows
Nie zawiodłam sie. Nie jest tak rewelacyjny jak czesc pierwsza ale fajnie sie ogladało :p
anula
Ważniak

Postprzez keeper » piątek, 8 lip 2005, 08:33

"Zakładnik" w reż. Michaela Manna. Czego się spodziewałam? Kina sensacyjnego z elementami gry psychologicznej. Co dostałam? Powyższe. Na ekranie Tom Cruise, jako płatny morderca (chyba jego druga rola czarnego charakteru w karierze. Pierwsza, to obdarzona kłami i zwierzęcym magnetyzmem postać Lestata), Jamie Foxx, wcześniej brawurowy Ray, teraz trochę mniej brawurowy taksówkarz. Do ról głównych chciałabym dołączyć jeszcze Los Angeles nocą, bo to miasto nie jest przypadkowe.. Jest noc..na ulicach totalna menażeria. Do taksówki wsiada elegancki pan, który w dosyć nieelegancki sposób pozbywa się świadków pewnego procesu. Za kółkiem siedzi Max, nasz taksówkarz, któremu już wkrótce przyjdzie poznać, co tak naprawdę robi jego pasażer. Nie może uciec, nie może temu zapobiec, musi współpracować. Co nas zaskoczy? Na pewno doskonała konstrukcja obrazu i ścieżka dźwiękowa. Dialogi, mimo, że to amerykański film sensacyjny, nie są na poziomie komiksowych chmurek. Po czym pozostanie kapeć w ustach? Po zakończeniu- to słaby punkt tego filmu. Mimo drobnych niedoskonałości i miejscami naciągactwa-szczerze polecam. Wielką tajemnicę filmu powinien tutaj ujawnić mój współoglądający..Może go namówię :wink:
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Pelson » piątek, 8 lip 2005, 08:37

War Of The Worlds ----- fajny filmik.
Pelson
Twardziel

Postprzez Joey » piątek, 8 lip 2005, 12:20

Pan i Pani Smith - w ogóle mi sie nie podobał :P co przedstawiał ten film? Owszem A. Jloie zwykle mi się kojarzy z Tomb Raiderem [czyt. Lara Croft] ale nie sądziłem ze w tym filmie będzie nieśmietelną bohaterką, która i tak nie zginie, mimo iż szczela do niej tylu klientów [to samosie tyczy Brada Pitta :P]
Joey

Postprzez keeper » piątek, 8 lip 2005, 17:46

Uwaga miłośnicy Lyncha Davida. Sobota, godzina 23.40,"Dzikość serca"- w ciemno polecam. Nasz kochany tvn nadaje :]
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Slayer » piątek, 8 lip 2005, 21:32

'Sahara', nawet przyjemny filmik przygodowy... oczywiscie przegiety jak ksiazki Custlera, ale da sie ogladac ;)
Slayer
Terminator

Postprzez Joey » piątek, 8 lip 2005, 22:15

War of The Worlds

Ehh, ogolnie mi sie podobał, od poczatku fajnie było pomyślane ze Tomek Cruise nie zgrywał wielce bohatera i nie był w jakimś sztabie kryzysowym :lol:. Dodatkowym i myślę ze ciekawym aspektem było to że musiał dbać, pilnować i chronić swoje dzieci - czyli nie myślał tylko o sobie. No ale co to za film ,gdzie głowny bohater nie rozwali wroga :P wiec musiał ten granat wrzucić do tego czerwonego czegoś:P No i to genialne odkrycie, że nie ma osłony i cynk dla wojska ... 8) 8) Jak sie kończy nie napisze, powiem tyle, że można go spokojnie opbejrzeć i zbytnio się nie przejmować tym jak sie skończy bo skończy sie tak jak powinno. Finis :mg:
Joey

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film