rymek napisał(a):Oj to jeszcze duzo rzeczy nie widzialas (=
na tym forum są dzieci... oszczędź im i nam [innym forumowiczkom] tych widoków...

olkakg napisał(a):rymek napisał(a):Oj to jeszcze duzo rzeczy nie widzialas (=
na tym forum są dzieci... oszczędź im i nam [innym forumowiczkom] tych widoków...

Slayer napisał(a):olkakg napisał(a):rymek napisał(a):Oj to jeszcze duzo rzeczy nie widzialas (=
mowisz jakby pokazal conajmniej jakas egzekucje, albo cos powodujacego wymiotne odruchy
a to poprostu fotografia artystyczna z ladna pania i tyle

cushu napisał(a):Gorączka złota Chaplina z 1925 roku.
Tak oglądałem sobie ten film (...) ten film warto zabaczyć właśnie dla happy endu, pieknego zakończenia, które moim zdaniem znacząco różni się od tego co dziś widzimy w kinie amerykańskim. Żadnego nachalnego patosu, przesadnej słodyczy i niepotrzebnego pierdzenia w siedzenie, czyli zakonczenie pełne klasy i wyczucia, a do tego jeszcze szczesliwe
Suzy napisał(a):czy "happy end" jest wyznacznikiem dobrego filmu ? moim zdaniem dobre zakończenie to takie które skłania do analizy i refleksji nad filmem... do przemyśleń ..... ale moze sie nie znam...

keeper napisał(a):"Bezsenność", czyli tak zwana- wielka senność przed ekranem telewizora nastawionego na kanał ze słoneczkiem dla niewymagających. Al Pacino nie był, jak tu niektórzy napisali, rewelacyjny, bo dla aktora to żadna sztuka grać niewyspanego. Film miał swój klimat. Tylko w tym klimacie biometr dla widza był raczej niekorzystny. Jedyna dobra scena filmu, to moment gonitwy przez spływające rzeką kłody drewniane. Tak naprawdę oglądałam ten film po raz drugi. Pamiętam, kiedy wchodził na ekrany, zachwalany, reklamowany. Wtedy obejrzałam i stwierdziłam, że jednak najlepsze w tym wszystkim były te reklamy- w dodatku radiowe. Cóż, śmiało moge przyznac, że od tamtej pory nic się nie zmieniło..
.... świetny film .... ale oglądać go 3 raz? 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości