Telewizja Kablowa Kołobrzeg

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez durna baba » sobota, 26 lut 2005, 20:06

Masz rację ! Niechlujny wygląd nie jest halo :guitar: Do tego baaaardzo razi !
Gość przychodzi uczesany, koszula, marynarka a prowadzący ..... szkoda słow.
I tu nie chodzi, żeby występował w każdym programie w nowym gajerku!
Przecież gospodarz swym wyglądem w pewien sposób okazuje szacunek gościom i to nie tylko tym zaproszonym do studia, ale również przed tv.
Zaraz będą tłumaczenia, że każdy ma wybór, że to jego sprawa itp.
durna baba

Postprzez durna baba » sobota, 26 lut 2005, 20:09

<!--QuoteBegin-nefretete+26.02.2005, 19:13--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>CYTAT (nefretete @ 26.02.2005, 19:13)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Przepraszam, mam pytanie - czy nie znasz jakiegoś fajnego przepisu kulinarnego na łososia - chciałabym mężowi zrobić jakieś smaczne danie ? [/quote]
koniak + fajna osiemnastka :guitar: A Ty do sąsiadki na ploteczki o gotowaniu
:guitar:
durna baba

Postprzez durna baba » sobota, 26 lut 2005, 20:11

<!--QuoteBegin-OMAR+26.02.2005, 19:27--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>CYTAT (OMAR @ 26.02.2005, 19:27)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Każdy ma prawo do własnego zdania.( jak BLaaa ) [/quote]
Ja też mam to prawo ?!!! :guitar:
durna baba

Postprzez kawon » sobota, 26 lut 2005, 21:09

Droga Vanillo
Piszesz, że, jako kołobrzeżanka, wstyd Ci za Telewizję Kablową Kołobrzeg. Z tego co wiem jednak, TKK jest stacją (firmą?) prywatną, więc w jej interesie jest to, żeby mieć jak najwięcej widzów (abonament). Nie rozumiem, dlaczego akurat mieszkańcy Kołobrzegu mają wstydzić się prywatnej stacji.
kawon
Dyskutant

Postprzez cushu » sobota, 26 lut 2005, 21:10

<!--QuoteBegin-vanilla+26.02.2005, 19:56--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>CYTAT (vanilla @ 26.02.2005, 19:56)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Jako mieszkanka Kołobrzegu wstydze się tego co się dzieje w telewizji kołobrzeskiej. (...)
Dzisiaj pojawiła się nowa pani, rudowsłowa, kompletnie zdenerwowana.
(...)
Idąc dalej drogi pan Banaś, mój ulubiony dziennikarz... Zwracam się tegaz do zarządu telewizji kablowej, bo zapewne taka instytuacja istnieje także - czy Waszych pracowników nie stac na jakieś przyzwoite ubrania. Może jakaś podwyżka? w koncu to też ludzie.
Wracajac do pana Banasia. Reportaż na molu był boski. (...)
Poza tym ten sarkazm zupełnie nieuzsadniony i ogólniepojety krytycyzm. Dziennikarz chyba powinien być obiektywny? [/quote]
To tak jak ja bym napisal, ze jako kolobrzezanin wstydze sie tego, co dzieje sie w sklepie na rogu, albo w firmie produkujacej srubki. Przeciez to prywatna firma, ktora zarabia pieniadze, a nie promuje kolobrzeg (no bo chyba jest prywatna? czy ja sie myle :glare: ) Nie wiem dlaczego wstydzi sie Pani jako mieszkanka kolobrzegu? Czy TKK to wizykowka Kolobrzegu? Czy ludzie odpowiedzialni za promocje miasta wymieniaja jako atrakcje ta telewizje?

Jak sie pojawila nowa Pani to chyba normalne, ze byla zdenerwowana... w koncu byla nowa
:lol:

Jak Pani dobrze zauwazyla dziennikarze to tez ludzie, wiec co do pana Banasia to jest on czlowiekiem, a rzecza ludzka jest subiektywizm. To wiadomosci powinny byc obiektywne, a nie dziennikarze :) (a z tego co wiem, to pan Banas wiadomosci nie robi)

Fragmenty odnoszace sie to wygladu sa pozbawione sensu i durnowate. :lol:
To jest forum dyskusyjne i nie chcialbym zebysmy rozmawiali tu o czudzym wygladzie, czy tez metce na jego ubraniu, raz ze to na poziomie szczerbatego dresiarstwa, a dwa, ze moglbym w tej dyskusji nie wypasc najlepiej, bo jak wiadomo brzydki menel ze mnie :goatee:

Zapewne jest pani piekna kobieta obdarzona dobrym gustem i z profesjonalna wiedza. Mam tez nadzieje, ze jako kolobrzezanka zechce pani wziasc udzial w kreowaniu pozytywnego wizerunku naszego miast i juz niedlugo bede mogl zobaczyc pania jako prezenterke TKK. Wierze, ze nie zatrzyma sie pani na slowach, ale wezmie sprawy w swoje rece i pokaze jak powinno wygladac profesjonalne dziennikarstwo, udawadniajac jednoczesnie, ze kolobrzezanie nie tylko potrafia mowic, ale i dzialac.

p.s. znowu dale sie wciagnac w duze P. :evil:
cushu
Terminator

Postprzez Kalynka » sobota, 26 lut 2005, 21:22

<!--QuoteBegin-cushu+26.02.2005, 22:10--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>CYTAT (cushu @ 26.02.2005, 22:10)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Wierze, ze nie zatrzyma sie pani na slowach, ale wezmie sprawy w swoje rece i pokaze jak powinno wygladac profesjonalne dziennikarstwo, udawadniajac jednoczesnie, ze kolobrzezanie nie tylko potrafia mowic, ale i dzialac.

[/quote]
...i naturalnie - wygladąć. :blink:
Kalynka
Ważniak

Postprzez report5 » sobota, 26 lut 2005, 22:38

<!--QuoteBegin-vanilla+26.02.2005, 18:56--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>CYTAT (vanilla @ 26.02.2005, 18:56)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Jako mieszkanka Kołobrzegu wstydze się tego co się dzieje w telewizji kołobrzeskiej. .... [/quote]
paradoksalnie jak w kazdym przypadku dyskusji o mediach - masz rację... także na telewizji znają się wszyscy, jednak z tej drugiej strony ekranu wyglada to całkiem inaczej... więc nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić do współpracy z tkk, może te obserwacje uda ci sie wprowadzić w życie... przeszkód formalnych nie ma... sam tu na forum parę razy zapraszałem ludzi do spróbowania... i gwarantuje ci, znając troche realia produkcji, ze kazdy dobry pomysł zostanie przyjety z radoscią

jezeli chodzi o mnie, to powiem tylko, o czym pisałem tu także wczesniej, iz uwazam się za czolowgo buraka w tym mieście i na tym właśnie a także na, abnegacji, sarkaxmie, i innych negatywach żeruję, ... telewizja pełna jest ludzi gładkich i poprawnych a ja sobie znalazłem własnie taki sposób na program i o zgrozo - co cie przeraża - znaczna część widzów akceptuje taki sposób prowadzenia programu

jak przestana to newatpliwie program zakończy swój zywot, ale jak do tej pory, jest oglądany - więc wybacz, ze nie zasapakajam twych wymagań

odnosnie braci niemców na molo, to nie wiem co cie tak bulwersuje - o czym miałem z nimi rozmawiać - o instytucie gauka? w polsce ? w lokalnej telewizji ? powiedziałem danke - i wypaliłem do swoich ludzi - nie widzę w tym niczego nadzwyczajnego

na koniec - cóż to jest kamerowanie? i przytoczona przez ciebie odmiana "molo" na "molu" - z taka znajomością polszczyzny nawet w moim przaśnym programie byłaby niezła polewka, ale dzieki za fatygę i recenzję - na pewno się nie poprawię i nie wypale do ciebie w gajerku i pod krawatem, :)) pa
report5

Postprzez vanilla » niedziela, 27 lut 2005, 20:37

Chciałam podziękowac panu za powyższą wypowiedź. Kwestia mola - nie jestem polonistką, ciągle się ucze, a szczerze mówiąc o takiej formie jeszcze nie słyszałam. Jestem jednak wdzięczna za sugestię, którą na pewno sobie przyswoję. Obiektywnie rzecz biorąc to jednak troszeczkę nie fer z pana strony, odgrywac się poprzez taki coś jak odpowiednia odmiana przez przypadki. Już rzeczywiście nie było innej kwestii do której można się doczepić? jest to dla mnie troszeczke śmieszne, dorosły mężczyzna czepia się 16-latki o taki banał za przeproszeniem.
Co do mojego potencjalnego udziału w nagraniu to wybaczy pan, ale chyba jednak z moimi zdolnościami polonistycznymi, które był pan łaskaw skrytykowac, kiepsko prezentowałabym się za kamerą. Pisze pan o tym, że nie wiemy co to znaczy praca po drugiej stronie. taką jednak prace sam pan sobie wybrał i chyba istotne jest to, żeby robić jak najlepiej, to, co się robi. Poza tym troszeczke samokrytycyzmu.
Cieszę się, że pański program ma sporo fanów. To znaczy, ze jednak istnieją ludzie zadowoleni z pracy telewizji kablowej.
Kolobrzeg jest dla mnie bardzo wartościowym miastem. Tutaj jest moje miejsce na świecie, czuje do niego ogromny sentyment i zawsze tak bedzie, dlatego też nie jest mi obojetne to co się w nim dzieje i jak jest przedstawiany. Stąd ta notka.
Życze panu wielu sukcesów w pracy zawodowej i niewyczerpalnej studni tematów, których zapewne w Kołobrzegu nie brakuje.

Przepis na łososia dla pewnej pani, która chce pochwalić się męzowi zdolnościami kulinarnymi. Przedstawie pani najprostszy jaki znam:
oliwe z oliwek, ostatecznie olej wymieszac w miseczce z przyprawami (według uznania, męzczyźni lubią raczej wyraźny smak, więc polecałabym coś konkretnego), ostatecznie może być gotowa przyprawa do ryb, która znajdzie pani zapewne w każdym sklepie. Kawałki łososia nasmarować solą, a następnie maczac je w miseczce z oliwą z przyprawami. Każdy kawałek zapakowac do folii, skropić cytryną, dodać kawałek owocu do dekoracji. zawinąć brzegi folii. Piec na grillu, ostatecznie w piekarniku. Doskonale smakują z pieczonymi ziemniakami.
Życze pani smacznego.

Mam świadomość tego, że telewizja kablowa kołobrzeg jest stacją prywatną. Chciałabym jednak zauważyc, że jest jedyną stacją w Kolobrzegu, więc to o czymś świadczy.

Dziękuje wszystkim, którzy zechciali się wypowiedzieć.
vanilla

Postprzez report5 » niedziela, 27 lut 2005, 20:57

<!--QuoteBegin-vanilla+27.02.2005, 20:37--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>CYTAT (vanilla @ 27.02.2005, 20:37)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Chciałam podziękowac.../ [/quote]
na forum mówimu sobie na ty... więc...
odpowiedziałem bez czepiania, jeno ku uswiadomieniu, że życie ciezkie jest...
a jak miałem niby odpisać, zaprosić cie na piwo ? czy kawę ? czy co tam się w tym wieku pija - chyba tynbarki - sor, bez złosliwości - miło, ze odpisałaś...
wpadasz na forum ugotowana, że wstyd ci za tkk, spuszczasz mi łomot, nie mówiąc o kolezance która czytała dziennik, całą noc snią mi się jakies magazyny z używaną odzieżą po któryych gonią mnie długonogir stylistki i usiłuja zarzucic na mnie jakąś marynarke... a Ty sobie dzisiaj po opadnieciu emocji - grzeczniutko piszesz, że juz nie chcesz od nas i w zasadzie rozumiesz - i jeszzce ta forma pana, pan, pan a nie trzeba było zastanowic sie trochę przed przejechaniem mnie walcem, ze to może zaboleć, hm, dziennikarze próxni są jak diabli... w kazdy program kazdy wkłada kawałek siebie, często popełniam różne gafy... ale przecież nie twierdzę, ze nie... jeszcze raz dzięki za ochłonięcie i dzisijeszy list... mam ndzieję ze nie spylasz po tym debiucie polemicznym, bo cóz musze ponownie przyzanć, że racji masz sporo, ale jak się rzekło to nie takie proste... nie peniaj tylko dawaj do tkk na praktyke ...
report5

Postprzez kawon » niedziela, 27 lut 2005, 22:24

<!--QuoteBegin-vanilla+27.02.2005, 21:37--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>CYTAT (vanilla @ 27.02.2005, 21:37)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Chciałabym jednak zauważyc, że jest jedyną stacją w Kolobrzegu, więc to o czymś świadczy.
[/quote]
o braku konkurencji?
kawon
Dyskutant

Postprzez SAVARY » poniedziałek, 28 lut 2005, 08:43

Dla mne w tKK ważne są informacje, a nie kolor włosów, oczu itp. najważniejsze, że pracują tam młodzi ludzie.

Czy naprawdę na stronach miejskich nie ma innych tematów? Chyba komuś się bardzo nudzi....
SAVARY
Terminator

Postprzez dziurawe kalesony » poniedziałek, 28 lut 2005, 09:20

A dla mnie ważne jest wszystko, informacje i wygląd. To tak jak podac główne danie dla gości : na eleganckiej zastawie lub wyszczerbionym talerzu. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Nie powinno sie krytykowac autorki za to co napisała.
Ma do tego prawo. Poza tym, nie uwazam tego pana za zawodowego dziennikarza, to jest grubo przeadzone. I uważam, że w naszej tkk brakuje programu dla młodzieży prowadzonego przez kogos młodego.
Co to znaczy, że komus się bardzo nudzi ?! Podobno mamy wolnośc słowa, jednemu nie podobają sie soki, drugiemu wygląd!
dziurawe kalesony

Postprzez Mafi » poniedziałek, 28 lut 2005, 09:39

a ja uwazam ze vanilla ma duzo racji...
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez cushu » poniedziałek, 28 lut 2005, 11:05

<!--QuoteBegin-dziurawe kalesony+28.02.2005, 10:20--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>CYTAT (dziurawe kalesony @ 28.02.2005, 10:20)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> A dla mnie ważne jest wszystko, informacje i wygląd. To tak jak podac główne danie dla gości : na eleganckiej zastawie lub wyszczerbionym talerzu. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Nie powinno sie krytykowac autorki za to co napisała.
Ma do tego prawo. Poza tym, nie uwazam tego pana za zawodowego dziennikarza, to jest grubo przeadzone. I uważam, że w naszej tkk brakuje programu dla młodzieży prowadzonego przez kogos młodego.
Co to znaczy, że komus się bardzo nudzi ?! Podobno mamy wolnośc słowa, jednemu nie podobają sie soki, drugiemu wygląd! [/quote]
A czemu przeczysz sam sobie? Skoro ona ma prawo do krytykowania osob wystepujacych publicznie, to my mamy prawo do krytykowania jej wystapienia, bo przeciez ona tez to robi publicznie. wolnosc slowa.
cushu
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg