przez keeper » wtorek, 23 sie 2005, 15:35
spokojnie, Ged pisze o moim przypadku. Nie podalam źródła ( uwaga, źródło-brat). Postawiłam jednak stosowne znaki, które ewidentnie oznaczały, że przytoczone słowa, nie sa moje. Wielu forumowiczów w tym temacie zwyczajnie wkleja linki, lub podaje źródło opisu bądź recenzji. Suzy podobno oddziela to w sposób wyraźny. Sposób wyraźny wygląda tak:
".. wielu ludzi uważa, że w miłości wszystko opiera się na przypadku, a związki uczuciowe - ich zawiązanie, trwanie i rozpad - zależą od przypadkowych spotkań, nieoczekiwanych odkryć i chwil prawdy. Opowieść Petera Howitta właśnie w przewrotny sposób wykorzystuje to twierdzenie, ukazując skomplikowany charakter współczesnych związków zmagających się z niewiernością, niepewnością i lękiem przed głębszym zaangażowaniem, a mimo to marzących o prawdziwej miłości na przekór wszystkim i wszystkiemu. Ten film sprawia, że uświadamiasz sobie, że jesteś śmiertelny, że ograniczają cię wybory, których dokonujesz. Na koniec dodam, ze to niezwykle ciepła opowieść o przeznaczeniu, wątpliwościach towrzyszących podejmowaniu ważnych decyzji i szukaniu sensu w tym, co dzieje się wokół nas....
dla mnie - mój ukochany i najcieplejszy film jaki widziałam... a do tego aktorzy pierwsza klasa... dzięki nim (Szkot, Irlandczyk, Angielka) film ma całkowicie inny klimat niż amerykańskie romanse.... przepełniony jest angileskim akcentem... irlandzkim piwem... i cytatami z Monthy Pythons ExclamationExclamation! (notabene mojego ulubionego) - rewelacja Prosze"
Pozwoliłam sobie kursywą zaznaczyć tekst, który mozna znaleźc na stronie film.onet. Jak widać ,po cytacie zaczynają się słowa własne autorki:" Na koniec dodam..", które od pozostałych nie wyróźniają się zdecydowanie, żeby nie powiedzieć, że wcale.
Uprzejmie zwróciłam tylko uwagę na ten szczegół i nakręciła sie prawdziwa spirala opluwania jadem.. Zalicze to jednak do kolejnego udanego melodramatu z dreszczykiem, który obejrzałam niemal na żywo i to bez naciskania "play'. ( z małymi przerwami na suchego rogala z pomidorową)