Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez cushu » wtorek, 2 sty 2007, 22:45

cushu
Terminator

Postprzez Suzy » środa, 3 sty 2007, 16:11

Annie Hall
Woody Allen

...czyli opowieść o burzliwym związku neurotycznego komika z oryginalną i niezwykle wesołą początkującą piosenkarką...oczywiście ze złym zakończeniem co lubię najbardziej

a teraz perełka :

- Pocałuj mnie.
- Serio?
- Bo i tak później pójdziemy do domu...będzie to całe napięcie i ja nie będę wiedział, kiedy zrobić odpowiedni krok...więc teraz się pocałujemy i pójdziemy coś zjeść...lepiej strawimy posiłek.

ale mi się kojarzy :oops:

POLECAM jak wszystko tego pana
Suzy
Gwiazdor

Postprzez kamila » środa, 3 sty 2007, 16:24

Ajlawju
czyli polska komedia, w rolach głównych Cezary Pazura i Katarzyna Figura. Strasznie jestem uprzedzona do Pazury i jego postaci, ale w tym wypadku nikogo innego bym nie obsadziła w tej roli, moze dlatego, że wyglądał młodo i niewinnie :lol: . Zadajmy sobie pytanie czy to komedia? oczywiście, że nie.. komedia ma bawić, a co jest zabawnego w tym jak mężczyzna bije kobietę, albo ona się upija i tylko bzykanko jej w głowie.. nic 8) . Dla mnie to dramat jakiś, albo jak już coś to tragikomedia.. Film mi się podobał, a dlaczego? bo akcja tego filmu była tak interesująca jak szklane oko sąsiada. Totalna dominacja kobiety nad mężczyzną, on ją kocha, chce by zawsze było pięknie, a ona wszystko pie*y. wyjechał do Stanów i miał w głowie wizje jak ona bzyka się z murzynem, tudzież pieści ustami penisa, swojego kolegii, to doprowadzało go do szału. Przez to troche mu odbiło, chodził w damskiej sukience, krzyczał do siebie w autobusie. W skrócie: historia dwóch kochających się ludzi, którzy nie potrafią żyć z sobą, on dba o nią, ona rozszarpuje mu jak sęp myśli, uczucia. Figura mówi o sobie "ja fajna dziewczyna, kur.. jestem", jeśli tak wygląda fajność kobiety, która niszczy życie mężczyźnie, a co jest najzabawniejsze "mojemu jedynemu mężczyźnie" to ja współczuje. Straszne. Płakac mi sie chciało. Zawsze myślałam, że tylko kobiety są takie naiwne i głupitutkie..
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez rysio » środa, 3 sty 2007, 16:40

rysio
Terminator

Postprzez cushu » środa, 3 sty 2007, 16:56

cushu
Terminator

Postprzez rysio » środa, 3 sty 2007, 18:46

rysio
Terminator

Postprzez Koala » środa, 3 sty 2007, 23:36

Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez rysio » czwartek, 4 sty 2007, 00:35

rysio
Terminator

Postprzez FiDo » czwartek, 4 sty 2007, 06:53

FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » czwartek, 4 sty 2007, 21:05

Apartament - no nawet, nawet
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Suzy » czwartek, 4 sty 2007, 23:35

Suzy
Gwiazdor

Postprzez cushu » czwartek, 4 sty 2007, 23:46

- dobra sensacja.. dużo zmian akcji, trzyma w napięciu, kilka naprawdę świetnych ujęć. Zaczyna się jak przeciętny film tego gatunku, ale przeciętnym nie jest. Nie jest przesączony też przesadnie przemocą.Tak w sam raz dla fanów gatunku, albo jako kino familijne, żeby rodzice nie marudzili, ze im się cały czas kino domowe zajmuje :lol:

- Nad tym muszę sobie trochę pomyśleć jeszcze.. Nie wiem czy nie dostał więcej nagród niż zasługiwał.. co do montażu to się zgodzę, szkoda że nikt nie docenił zdjęć, ale może konkurencja była silniejsza.. scenariusz przemyślany.. ale czy ja wiem, czy mnie przekonał :|
cushu
Terminator

Postprzez Mist » czwartek, 4 sty 2007, 23:58

Wprawdzie jeszcze nie widziałem ale zwrócie uwagę, jakie tytuły wchodzą jutro do kin:

Christophera Nolana !
Darrena Aronofsky`ego !!

Szczególnie na dwa ostatnie tytuły warto ostrzyć sobie zęby!
:twisted:
Mist
Dyskutant

Postprzez Flo » piątek, 5 sty 2007, 00:28

a ja po raz trzeci FACE OFF - to juz klasyka :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Suzy » piątek, 5 sty 2007, 15:27

"pozew o miłość"

czyli romantyczna komedia z jakieś gazety z Julianne Moore i Pirce Brosnanem :roll:
troszkę prawa...troszkę sali sądowej...troszkę zabawnych dialogów...
i romans mecenasa od rozwodów z broniącą się przed jego urokiem panią mecenas...
pewnie gdyby nie fakt, że tak fenomenalnie działał jej na nerwy i wprowadzał w zakłopotanie nie wytrwałabym do końca ale oglądało się całkiem miło jak na piątkowe popołudnie :wink:
Suzy
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film