Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez anula » sobota, 6 maja 2006, 20:14

epoka lodowcowa 2 . wkoncu udało mi sie obejrzec. i naprawde mi sie podobało. nie warto rzeczywiscie porownywac pierwszej i drugiej czesci.
anula
Ważniak

Postprzez Olcia » niedziela, 7 maja 2006, 01:55

Grzeszna Miłość - aż się wzruszyłam :oops: :roll: polecam.. :roll:
Olcia
Rycerz forum

Postprzez Flo » niedziela, 7 maja 2006, 08:47

Olcia napisał(a):Grzeszna Miłość - aż się wzruszyłam :oops: :roll: polecam.. :roll:

fajniutki film, Orginal Sin z angielska, jakby ktos nie kminil :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Olcia » poniedziałek, 8 maja 2006, 12:10

Pulp Fiction - bosz... :| nudy, nudy, nudy.. czy w tym filmie było jakieś głębsze przesłanie oprócz tego tekstu o biblii? :?
Całe szczęście, że krew nie sikała na prawo i lewo jak w Kill Billu.. 8)
Olcia
Rycerz forum

Postprzez r00t » poniedziałek, 8 maja 2006, 15:09

Wszyscy Jesteśmy Chrystusami - no cóż... nie wiem czemu j0shu4 twierdzi że tan film skrzywia psychikę... dla porządku dodam że film jest Marka Koterskiego a nie Andrzeja Chyry jak to twierdzi j0shu4 w swoim poście dwie strony wcześniej... Chyra zagrał jedną z głównych ról.

Film jak film, dość specyficznie pokazana choroba alkoholowa i cierpienie z nią związane. Cierpienie nie tylko osoby dotkniętej tym nałogiem, ale i wszystkich bliskich. Warto zobaczyć, bo opowiedziana historia dotyka też spraw nie związanych z alkoholizmem bezpośrednio... jedną z nich jest nieumiejętność komunikacji między ludźmi...

Wszystko Gra - Woodyiego Allena... Ot taki jak ja to mówię obyczaj sensacyjny :) Opowieść o pożądaniu i rozsądku, ... . O tym że dużo w życiu zależy od szczęścia :) ...wato obejrzeć ... zero nudy.

Zakładnik / Collateral - ...tak się złożyło że dopiero teraz zobaczyłem ten film... Tom Cruise jako płatny morderca który w jedną noc ma wykonać kilka zleceń w L.A. ... lekkie i przyjemne kino amerykańskie - bez zapierających dech w piersiach efektów specjalnych... warto popatrzeć...

Olcia: nie wszystkie filmy robi się po to żeby niosły przesłanie... niektóre robi się po to żeby były dobre. Uwierz mi Pulp Fiction jest filmem dobrym...
r00t
Administrator

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 8 maja 2006, 15:37

r00t czytaj ze zrozumieniem nie posadzasz mnie chyba o wrodzony debilizm
nie pisalem o rezyserze tylko o aktorze
doskonale wiem kim jest andrzej chyra i wypraszam sobie takie insynuacje
napisalem ze to film andrzeja chyry bo to jego znakomita kreacja , film reklamowany byl jako kolejny film zdominowany przez marka kondrata a jest wrecz przeciwnie TO FILM ANDRZEJA CHYRY , zawladnal tym filmem calym soba
Marek Koterski i jego syn mowia o tym ze film jest o marku , o tym co siedzialo w nim od dziesiecioleci
"...specyficznie pokazana choroba alkoholowa" - jaja sobie robisz ?
to jest film ktory ma wstrzasnac kazdym od stop do glowy
to nie film o chorobie alkoholowej
alkohol to tylko forma wyrazu, rownie dobrze mogly by byc to dragi czy cokolwiek innego
tutaj chodzi ze o to ze cale zycie umartwiamy sie na wlasne zyczenie bo przytlacza nas codziennosc
ps. wiem doskonale ze wiesz wszystko i o wszystkim, przy okazji jestes znanym wielbicielem trudnych filmow i DKF , nia zapominaj ze inni chodzili do DKF wtedy kiedy jeszcze przerabiales dzieci z bullerbyn
j0shu4
Moderator

Postprzez r00t » poniedziałek, 8 maja 2006, 16:08

j0shu4 napisał(a):Wszyscy Jesteśmy Chrystusami
mocna rzecz, film okrutny i skrzywiajacy psychikę
moja skrzywił
Film Andrzeja Chyry - zdecydowanie
gorąco polecam

Dokładny cytat ... jak ktoś pisze mi "film Kowalskiego" to na myśl mi przychodzi od razu reżyser (lub ewentualnie autor scenariusza) i nie tylko mi... tak się już przyjęło na świecie... i nie jest to moje "widzimisię" - czytam ze zrozumieniem... ale nie potrafię przeczytać czegoś czego nie ma .... a ty nie pisałeś ani o aktorze ani o reżyserze... więc... włączam opcję "domyślną" która mówi to co wyżej napisałem...

mówisz
nie pisalem o rezyserze tylko o aktorze
to pokaż gdzie?

Napisałem też, że alkohol nie jest jedynym tematem tego filmu... stąd sformułowanie zacytowane przez ciebie...

Wiem też że nie wiem wszystkiego i o wszystkim... skąd masz informacje że wiem? A wielbicielem jestem filmów różnych... nie koniecznie ciężkich...
r00t
Administrator

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 8 maja 2006, 16:12

ok wyrazilem sie zbyt skrotowo moja wina
nie wiedzialem ze tak sie przyjelo na swiecie
ja nie wlaczam sobie domyslnych opcji moja kompilacja takich nie ma
j0shu4
Moderator

Postprzez kulA » poniedziałek, 8 maja 2006, 19:00

Olcia napisał(a):Pulp Fiction - bosz... :| nudy, nudy, nudy.. czy w tym filmie było jakieś głębsze przesłanie oprócz tego tekstu o biblii? :?

bluznisz, bluznisz, bluznisz, w pokute bedziesz musiala uscisnac reke o.Rydzyka :lol: :lol: :lol:
kulA
Rycerz forum

Postprzez Tisaja » poniedziałek, 8 maja 2006, 21:13

"Spragnieni Miłości"
Dla mnie? Studium ludzkich uczuć, poczucia godności i odpowiedzialności. I należy sie zastanowić ile jesteśmy w stanie znieść w imię miłości... Subtelnie budzące się uczucie , niewypowiedziane pragnienie... zmusiły mnie do myslenia o tym,że jednak warto dać ponieść się emocjom, aby nie mieć do siebie żalu o coś ,co mogło być.....Takie moje skromne zdanie....

A w tej chwili ? Fenomenalna kreacja Johny Deep'a w " Piraci z Karaibów" Super zabawa... :lol:

Olcia No mie też sie narażasz... :lol: Powiedz jeszcze ,że muzyka to szmira w tym filmie....Obrazek :lol:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 8 maja 2006, 21:16 przez Tisaja, łącznie edytowano 1 raz
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Suzy » poniedziałek, 8 maja 2006, 21:14

j0shu4 napisał(a): nia zapominaj ze inni chodzili do DKF wtedy kiedy jeszcze przerabiales dzieci z bullerbyn

:lol: :lol: :lol:

:ups: przepraszam nie mogłam się powstrzymać 8)

Olcia napisał(a):Pulp Fiction - bosz... :| nudy, nudy, nudy.. czy w tym filmie było jakieś głębsze przesłanie oprócz tego tekstu o biblii? :?

jest wiele głębszych przesłań tego filmu ... nie mówiąc już o jego oryginalnym sposobie nakręcenia w formie łączących się pod koniec filmu historyjek (co dla mnie było nowością w czasach pierwszej projekcji) i samym "pomyśle" oraz fenomenalnej grze aktorów... zwyczajnie klasyka dobrego kina przez duże "D" ...

...o kwestii jak kto dany film rozumie i odbiera nie będę się rozpisywać... sprawa subiektywna :wink: warto jeszcze jednak kiedyś do tego filmu wrócić... może odkryjesz coś ciekawego co tym razem Ci umkneło... a może i nie... nie każdy musi ostatecznie lubić to co inni...
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Olcia » poniedziałek, 8 maja 2006, 21:23

Może ja się poprawie :P
Otóż, tematyka filmu mi się nie podobała (no co? swojego zdania nie mogę mieć?) Film fajnie był nakręcony (jak Suzy wspomniała z tymi historyjkami), gra aktorska dobra (głównie to na obsadę się patrzałam wybierając film) muzyka też dobra, ale coś mi ten film nie podszedł. Takich produkcji jak P.F. nie lubie, wolę coś w rodzaju Vanilla Sky czy Efekt Motyla..
dziękuje za uwage :twisted:

kulA - no bez takich :P :help:
Olcia
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film