przez Semerchet » niedziela, 18 lut 2007, 08:42
Przedstawiam tłumaczenia pana Gromka zamieszczone na stronie Urzędu Miasta, pomimo , że my wszyscy doszliśmy do tego , iż pan Gromek miał problemy zdrowotne całkowicie w innym terminie i nie miały one żadnego wpływu na złożenie oświadczenia odnośnie działalności gospodarczej żony, pan Gromek dalej brnie w kłamstwo.
Cyt:
Szanowni Kołobrzeżanie
Chciałbym Was wszystkich bardzo przeprosić za ten niefortunny splot wydarzeń i wszystkie nieodogodności z nim związane. Zapewniam Państwa, że dokonam wszelkich starań, aby konsekwencje, spowodowane nieumyślnym opóźnieniem w złożeniu oświadczenia o prowadzeniu działalności gospodarczej mojej żony, były jak najmniej dla Państwa kłopotliwe. Muszę tu dodać, że najważniejsze oświadczenie, dotyczące mojej osoby zostało złożone w terminie i zgodnie z przepisami, natomiast dodatkowego oświadczenia dotyczącego mojej małżonki, nie dołączyłem nieumyślnie. Złożyło się na ten błąd kilka spraw, między innymi moja nieoczekiwana choroba i zwolnienie lekarskie, które wyłączyły mnie z bieżących wydarzeń, unieruchamiając w szpitalu. Spałem spokojnie, starając się nie myśleć o jakichkolwiek problemach, co nakazał mi lekarz. Byłem także przekonany, że wymóg złożenia takiego oświadczenia dotyczy wyłącznie prowadzenia działalności na terenie gminy i z wykorzystaniem jej majątku, co nie miało w tym wypadku miejsca. Mam nadzieję, że przyjmą Państwo moje przeprosiny ze zrozumieniem sytuacji losowej, która mogłaby pokrzyżować plany każdego z nas (czego oczywiście nikomu nie życzę). Wierzę, że uda nam się obejść bez dodatkowych wyborów na urząd Prezydenta Kołobrzegu. Jeszcze raz proszę o cierpliwość. Bądźcie Państwo dobrej myśli.
Prezydent Kołobrzegu
Janusz Gromek