Żona przewodniczącegogo Rady powiatu zatrudniona niezgodnie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez pluskwa » piątek, 30 wrz 2005, 17:27

W tej zawierusze paragrafów, opinii, interprtacji tylko jedno jest pewne. Rodzice mają w d_uuuuu_ pie paragrafy i chcą żeby pani Fijałkowska-Zabielska dalej była dyrektorem placówki. Niewiele ich obchodzi prawo, wojewoda, RIO i kto tam jeszcze zdążył się wypowiedzieć na ten temat.
Skoro społeczeństwo uważa za cel swojego działania pomoc tym dzieciom, stworzenie im jak najlepszych warunków do życia, więc niech się wywiązuje ze swoich obietnic. Niech szuka rozwiązania prawnego aby usankcjonować status tej pani na stanowisku dyrektora.
Rodzice krzywdzonych, zaniedbamych dzieci nie walczą o nauczycielkę.
pluskwa

Postprzez Gargamel » sobota, 1 paź 2005, 08:50

Sposób tłumaczenia przewodniczącego Fijałkowskiego przewidziałem już 3 września tu na forum-identycznie.
Zgadzam się, że sprawa jest nieprzyjemna, że rodzice,koledzy z pracy mają prawo wyrazić swoją opinię i stawać w obronie swojego dyrektora,no ale w kraju ,który chce uchodzić za cywilizowany obowiązuje prawo de facto tworzone w sejmie.W mojej ocenie RIO zajmować się może jedynie sprawami finansowymi takimi jak naruszenie dyscyplin finansów publicznych ,gospodarowaniem finansami na terenie placówki oświatowej, a nie interpretacją ustawy i to w tak pokrętny sposób, że aż słów brakuje.
Czy wiecie ilu dyrektorów szkół nie prowadziło w wakacje(w okresie swojego urlopu) działalności gospodarczej-jest ich full w całym kraju, a tu w Kołobrzegu obowiązuje inne prawo.
Nie da się stworzyć ustawy , która wyłączałaby dyrektora ze stosowania ustawy np. w przypadku spółki jawnej to stosować ,a w przypadku działalości wspólnie prowadzone to nie stosować,a indywidualnie to stosować.
Wyobrażcie sobie, że dyrektor prowadzi firmę indywidualnie,ze wspólnikiem,w spółce ,która produkuje lub dystrybuuje terakotę,panele podłogowe.żarówki,chemię itp. i w tym czasie szykuje się remont w szkole i co kto sądzicie będzie dostarczał to wszystko?Jeszcze usłyszę , że wspólnik spółki jawnej nie ma wpływu na to co się w spółce dzieje-kpina!

Pamiętacie pewnie sprawę z Polski gdzie mieszkańcy pewnej wsi zabili człowieka, który ich zastraszał, ich dzieci-chodził z nożem po wsi.Mieli prawo go zabić czy nie?Obowiązuje prawo czy nie?To, że panią dyrektor broni część osób o niczym nie świadczy!!!!
Gargamel
Ważniak

Postprzez Gandalf » sobota, 1 paź 2005, 12:32

Obowiązuje prawo głupcze a nie twoja chora interpretacja. Jesteś zbyt upośledzony, żeby to zrozumiec. A od oceny, czy coś jest zgodne z prawem czy nie, jest sąd, a nie ty, skończony durniu.[/code]
Gandalf

Postprzez stary_zgred » sobota, 1 paź 2005, 13:18

Oooops, komuś puszczają nerwy. Po tak zacnym czarodzieju spodziewałbym się więcej opanowania, szczególnie w dyskusji z takim interlokutorem, jak Gargamel. Używając epitetów, chcąc nie chcąc zniżasz się do jego poziomu.
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez SAVARY » sobota, 1 paź 2005, 17:23

stary_zgred napisał(a):Oooops, komuś puszczają nerwy. Po tak zacnym czarodzieju spodziewałbym się więcej opanowania, szczególnie w dyskusji z takim interlokutorem, jak Gargamel. Używając epitetów, chcąc nie chcąc zniżasz się do jego poziomu.

Też tak sądzę :lol: :lol:
SAVARY
Terminator

Postprzez Gargamel » niedziela, 2 paź 2005, 16:34

Żal mi ciebie Gandalf
Gargamel
Ważniak

Postprzez Gargamel » niedziela, 2 paź 2005, 17:22

Oj panowie Savary i Zgred ździwiłbym się gdybyście powiedzieli inaczej.Proszę o fakty i o te wirtualne epitety niby z mojej strony.Przeczytajcie swoje wypowiedzi odnośnie mojej osoby.(myślę , że z powodzeniem to moglibyście się nazywazć epitetowcy No 1-krótką macie pamięć)
Ciekaw jestem, ile głosów dostał Wasz malina poseł bo nigdzie o tym nie piszą ,mówią.
Gargamel
Ważniak

Postprzez stary_zgred » niedziela, 2 paź 2005, 17:39

Gargamelu, albo strzelasz na oślep, albo pomyliłeś bramki. Mój ostatni post nie był kierowany do Ciebie, może przeczytaj go jeszcze raz, zanim zaśniesz w poczuciu swej wyjątkowości. Jeśli chcesz mi przykleić czerwoną metkę, to również strzeliłeś kulą w płot. Jakoś tak, bez dawania powodu z mojej strony, kilkoro polityków i kilka osób z nimi związanych w ten, czy inny sposób, przemalowuje mi "metkę" polityczną po każdej zmianie barwy rządzących Kołobrzegiem polityków. Widocznie jest to dla nich sprawa zasadnicza, skoro tyle poświęcają temu uwagi. Albo zazdroszczą mi, że nie przyklejam się do aktualnej władzy, tak jak niektórzy z nich, robiąc sobie przy okazji z gęby cholewę. Nie mogą biedactwa pojąć, że dewiza "kto nie z nami, ten przeciwko nam" nie zawsze się sprawdza. No, bo gdzie zaszeregować blisko 60% narodu, który się postanowił nie opowiadać za żadną stroną w wyborach do parlamentu? Nie przeciążyłem Cię rozwlekłością stylu? To teraz życzę sobie, żebyś zrozumiał choć niektóre zdania.
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez stary_zgred » niedziela, 2 paź 2005, 17:43

PS
Słowo "interlokutor" nie jest epitetem, jeśli masz jakieś wątpliwości.
Schodzenie "do Twojego poziomu" nie sprowadza się jedynie do używania epitetów, ale sądzę, że tego nie wyczuwasz.
Jeśli jeszcze coś mogę Ci wyjaśnić, nie krępuj się - pytaj.
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez report5 » niedziela, 2 paź 2005, 21:12

dobre !
report5

Postprzez SAVARY » niedziela, 2 paź 2005, 21:25

Gargamel napisał(a):Oj panowie Savary i Zgred ździwiłbym się gdybyście powiedzieli inaczej.Proszę o fakty i o te wirtualne epitety niby z mojej strony.Przeczytajcie swoje wypowiedzi odnośnie mojej osoby.(myślę , że z powodzeniem to moglibyście się nazywazć epitetowcy No 1-krótką macie pamięć)
Ciekaw jestem, ile głosów dostał Wasz malina poseł bo nigdzie o tym nie piszą ,mówią.

O faktach pisałem wczesniej. Generalnie to nic do ciebie nie mam, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że nie odnosisz się merytorycznie do postów, a lubisz tylko atakować, dowalać i oczerniać (przykład Easyego).
SAVARY
Terminator

Postprzez pluskwa » niedziela, 2 paź 2005, 21:31

sporo smutnej prawdy jest w tym tekście na KSD
pluskwa

Postprzez SAVARY » niedziela, 2 paź 2005, 21:37

Gargamel napisał(a):Oj panowie Savary i Zgred ździwiłbym się gdybyście powiedzieli inaczej.Proszę o fakty i o te wirtualne epitety niby z mojej strony.Przeczytajcie swoje wypowiedzi odnośnie mojej osoby.(myślę , że z powodzeniem to moglibyście się nazywazć epitetowcy No 1-krótką macie pamięć)

Jeszcze dwa słowa: nie miałem nic wspólnego z kampanią posła BB. Ale skoro wywołujesz mnie do tablicy to odpowiem tak - ciekawe ile głosów w 2006 roku dostanie Twój mistrz HB? :lol: :lol: :lol: :lol: Na pewno sporo :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
SAVARY
Terminator

Postprzez ZAINTERESOWANA » niedziela, 2 paź 2005, 21:51

Długoimienny napisał(a):Zapraszam w ramach tematu na materiał o "Radnej Marii od Powiatu". Fotki i tekst na KSD:
http://www.ksd.kolobrzeg.pl

Dobry tekst, podobał mi się. I niestety faktycznie jest to smutna prawda... :cry:
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg